HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

NB III, DUNA-CSOPORT, 26. FORDULÓ: III. KERÜLETI TUE–SZÁZHALOMBATTA 1–1. Megérdemelt pontosztozkodás

2008.05.22. 03:23 Hormat

Azt csak sejteni lehetett fél órával az összecsapás kezdete előtt, hogy Óbudán nem csupán égi áldásnak, de gólzápornak is szemtanúja lehet a nyárias melegben kilátogató érdeklődő.
Voltaképpen a (leendő) bajnok látogatott a Hévízi útra, és a klubházban sétálgatva az emberben felsejlett, hogy akár a második vonalban is randevúzhatott volna a két gárda, ám míg a Százhalombatta elvben közelebb van ehhez, mint Brad Pitt bármikor Jennifer Anistonhoz, a fővárosiaktól ez olyan távol van, mint a magyar válogatott a kontinensviadaltól.
 
Tizenhét óra előtt pár perccel aztán Klotz Tamás jelt adott, így zuhogó esőben estek egymásnak az együttesek.
Az első öt percben Hegedűs Ferencnek, a vendégek kapusának akadt dolga, ám ne gondoljanak földöntúli bravúrokra, hiszen szó sem volt valódi gólveszélyről ekkor még.
Nem úgy a másik oldalon! Egy pontrúgást követően Disztl Milán fejelhetett négy méterről a jobb alsó sarok mellé – aligha oda akarta. Ez volt az első igazán gólveszélyes szituáció.
 
Jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, különösen a középpályán vívtak hatalmas harcot a labdarúgók. Némi színt a brusztolásba Disztl Milán vitt, aki négy ember mellett is elvitte a labdát, ám a befejezésbe ismét hiba csúszott: ha kevéssel is, de a jobb alsó sarok mellé trafált.
 
A harmincötödik percben aztán szögletet követően vezetéshez jutott a Lannert Bencét sérülés, Szabó Zoltánt pedig három sárga lap miatt nélkülöző Százhalombatta: a remekül középre tett labdát a rosszul kimozduló Horváth Damos elől a legmagasabbra ugró Jakab Árpád az ötösről fejelte a léc alá (0–1).
A gól után sem csak a védekezéssel törődtek a vendégek, egy távoli bombával kísérleteztek, ám az kapu fölé szállt.
 
Miután egy játékvezetői ítéletet Havrán József, a látogatók támadója ehelyütt nem idézhető szavakkal kommentált, a nézők közül valaki beszólt: „Ne beszélj csúnyán, itt van apád is!”.
Ezen persze lehetett derülni, ám ettől még tény: a báty (József) testközelből figyelhette az ellenfélként futballozó öcs (Gergely) teljesítményét.
 
A szünetben egyik edző sem cserélt, ám némi meglepetésre a Kerület birtokolta többet a labdát, ám aligha azért, mert az eső elállt. Az óbudai akciókban volt spiritusz, hiszen a középpályán könnyedén átvitt labdák elől jó kezekben, pardon, lábakon voltak, ugyanis gólvágóból nincs hiány a Bognár György trenírozta társulatban.
A battai védelem sokáig jól állt a lábán, ám a jobb oldalon elég volt egy bődületes baki, a nagy kedvvel futballozó, télen szerződtetett Bakos Szabolcs jó huszonöt méterről lövésre szánta el magát, a sistergős bomba pedig a hiába vetődő Hegedűs mellett a bal felső sarokban kötött ki (1–1). Gyönyörű lövés volt, olyan, amit a világ összes stadionjában megtapsoltak volna.
 
Kell-e mondani, a találat a házigazdát dobta fel, ám Disztl négy perccel az egyenlítő gól után újra fejelhetett – ezúttal is sikertelenül. Negyedórával a vége előtt egy beadás két százhalombattai előtt is elsuhant, ám mindeközben a lelkesedéséért minden dicséretet megérdemlő házigazda birtokolta többet a labdát, igaz, sokra nem mentek vele.
A lefújás előtt még felső lécig is jutó Kerület majdnem legyűrte az esélyesebb Százhalombattát, ám Gálvölgyi István csapata van olyan jó, hogy különösen a kapu előtti gyengébb teljesítménnyel is pontot vigyen el a tavasszal szebb arcát mutató óbudaiak otthonából.
Az SZLK mindenesetre azzal a tudattal indulhatott haza, hogy ezen a héten, hazai pályán, a Tata ellen amennyiben három pontot szereznek Szép Imréék, három fordulóval a pontvadászat befejezése előtt bajnoki címet ünnepelhetnek.
 
III. KERÜLETI TUE–SZÁZHALOMBATTAI LK 1–1 (0–1)
Hévízi út, 150 néző. Vezette: Klotz Tamás (Kronavetter János, Szalai Dániel)
III. KERÜLETI TUE: 1 HORVÁTH Damos – 5 SZŐLŐSI András, 2 BODÓ János, 3 TÓTH II Csaba, 4 SZEKERES Péter – 7 SAGÁT Attila, 6 HOLCZER Gábor, 8 BAKOS Szabolcs, 9 HAVRÁN Gergely – 10 GUBÁN László, 11 HARNISCH Ákos. Edző: Bognár György.
SZÁZHALOMBATTAI LK: 33 HEGEDŰS Ferenc – 14 FEJŐS Dániel, 22 MÓRA Krisztián, 2 JAKAB Árpád, 20 TRIZNA Tamás – 10 ÓDOR Zoltán, 9 SZÉP Imre, 8 GYURKOVICS Ádám – 4 DISZTL Milán, 13 PATKÓ György, 99 HAVRÁN József. Edző: Gálvölgyi István.
Gólszerző: JAKAB ÁRPÁD (0–1) a 35., BAKOS SZABOLCS (1–1) az 52. percben
Sárga lap: Havrán Gergely (69. p.)
Jó: Szőlősi András, Bodó János, Szekeres Péter, Bakos Szabolcs, ill. Móra Krisztián, Jakab Árpád
 
ÍGY TELJESÍTETTEK
Az óbudaiak kapusa, Horváth Damos a gólnál hibázott, míg a védelem alaposan elaludt a rögzített szituációnál, ám különösen Bodó János és Szőlősi András állt jól helyt, míg Szekeres Péternek a támadásokat is volt ereje segíteni. Bakos Szabolcs nagy gólt rúgott, jól jártak vele az óbudaiak. Gubán László lelkesen kezdett, a második félidőre beleszürkült a mezőnybe, akárcsak Harnisch Ákos, aki nem tudta bizonyítani, hogy butaságot csinált a Vasas, amikor lemondott róla.
Hegedűs Ferenc a gólról nem tehetett battai oldalon, nem úgy a jobb oldalon játszók… Jakab Árpádot gólja mellett jó helyezkedése miatt lehet dicsérni, miként Móra Krisztián is egy-egy kisebb megingástól eltekintve jól játszott. A középpályán Szép Imre lehetett volna agresszívebb, aligha ez volt élete meccse. Patkó György elől egy-egy megugrást leszámítva nem sokat tett, „csak” lekötötte az óbudai hátvédek figyelmét, Disztl Milánt viszont negatív kritikával illetjük: egy ilyen kvalitású futballistának három nagy helyzetből egyet minimum illik értékesítenie.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr32481591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vass reka 2008.05.22. 23:34:58

Ügyes csapat! Ügyes vagy Szabi.Én is nagyot tapsoltam volna a gyönyörű gólodra!!!! csak igy tovább, pussz!

K. Zoltán · http://obuda.5mp.eu 2008.05.23. 20:58:23

HAJRÁ KERÜLET!