HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

FÓKUSZBAN AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG, NEGYEDDÖNTŐ: HOLLANDIA–OROSZORSZÁG ELŐTT. Menü nem csak vegetáriánusoknak: holland narancs kontra orosz hússaláta

2008.06.21. 02:14 Hormat

A csoportmeccsek alapján ezt a kilencven (netán százhúsz?) percet is érdemes lesz végigülni: a százszázalékos Hollandia a legjobbkor szó szerint futballozó Oroszországgal találkozik.

Marco Van Basten irigyelt edző lett.

A holland szövetségi kapitány a korábban nem titkoltan klikkesedő válogatott háza táján rendet teremtett. Mert afelől kétség sem lehet: nem Wesley Sneijder cédéjén múlott, hiszen mint ismeretes, a klasszis középpályás engedélyt kért a kapitánytól, hadd spannolják magukat a fiúk a megmérettetések előtt az ő lemezére.

Eddig bevált a „taktika”, hanem aztán szombat este az eddiginél is nehezebb csaták várnak a narancsmezesekre.

Igaz, a halálcsoportból elsőként továbblépő brigád többek között Európa- és világbajnokokat vert tönkre, hiszen az olaszok elleni 3–0-át és a franciák felett aratott 4–1-es sikert egyhamar nem feledik – és persze nem csupán a taljánokról és a gallokról beszélünk ehelyütt.

A „vegyes” aztán nem kímélte Romániát sem (2–0), így százszázalékos produkcióval masíroztak a legjobb nyolc közé Ruud Gullit kései utódai.

A szakemberek szerint húsz év után újra révbe érhetnek a „tulipánosok”, ám az bizonyos, az oroszok nem adják olcsón a bőrüket. Pedig a spanyolok elleni kiütéses kudarc (1–4) után benne volt a pakliban, hogy kiesik a szbornaja, ám az öregfiúk-gárdára emlékeztető, nem mellesleg címvédő görögök (1–0) mellett a svédeket (2–0) is nullára győzték le, nem mellékesen az északiak ellen kiváló produkcióval rukkoltak ki.

A németalföldiek azonban pokoli erősnek tűnnek. Hogy szombaton késő este (éjjel?) ki érzi majd magát a pokolban, illetve ki a mennyországban, az hamarosan kiderül.

Ami bizonyos: a négy közé jutásért érdemes „meghalni”.

HOLLANDIA–OROSZORSZÁG: Euro 2008, a számok tükrében

Összes gól: 9–4

Összes lövés: 50–53

Összes szabálytalanság: 48–57

Sárga lap: 2–5

Összes passz: 1554–1292

Sikeres passzok: 80%–74%

(Forrás: www.uefa.com)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr39531718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása