HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

FÓKUSZBAN AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG, NEGYEDDÖNTŐ: HORVÁTORSZÁG–TÖRÖKORSZÁG ELŐTT. Bilic és mosoly

2008.06.20. 21:00 Hormat

Nahát! Nihat? A törökök a csehek ellen duplázó labdarúgótól várják a „megváltást”, míg a horvátok elsősorban Luka Modricban bízhatnak a péntek esti negyeddöntő során.

Akár hátra is dőlhetne, de ne csodálkozzanak, ha nem teszi.

A vérében van a győzelem.

Slaven Bilic, a horvát válogatott egykori kitűnősége, jelenlegi szövetségi kapitánya talán maga sem hitte volna, hogy az immár négy között járó német nemzeti tizenegyet megelőzve a B jelű négyes első helyezettjeként „érkezik” majd a negyeddöntőbe.

Három meccs, kilenc pont.

Nagy kérdés, persze, hogy a kockás mezesek mennyit mutattak meg valós tudásukból.

Bármilyen hihetetlen, de a csoport nyitótalálkozóján, a társházigazda Ausztria elleni „két felvonásos tragédia” alapján sok jót nem lehetne írni a péntek este egyik főszereplőjéről, tudniillik bár Luka Modric korai tizenegyesével mindvégig vezettek a horvátok, az osztrák „kiscsapat” által nem egyszer úgy zavarba lehetett hozni a Josip Simunic irányította hátsó alakzatot, mint a viccbéli szőke nőt, amikor egyedül hagyják egy papírral, mindkét oldalán „Fordíts” felirattal.

Ki tudja, kinek kell ma este fordítania, az persze nagy dilemma, hogy törökről horvátra vagy éppen fordítva.

Slaven Bilic fiai azonban általános meglepetésre legyőzték a Nationalelfet (2–1), majd immár tét nélküli összecsapáson a lengyeleket (1–0) is, azaz mindösszesen egyetlen kapott góllal megúsztak kétszázhetven percet.

A török válogatott sikere – mert a negyeddöntőben való részvétel egyértelműen annak tekintendő – azonban nem jöhetett volna létre, ha nincs Petr Cech.

Az angol Chelsea és a cseh válogatott első számú cerberusa tudniillik kettejük élet-halál meccsén, kettő-egyes cseh vezetésnél Levente-gólt kapott, pedig nem is az a keresztneve. Az amúgy kitűnő kapus a vizes labdára fogta, hogy egy beadás szó szerint kiesett a kezéből, maradjunk annyiban, hiszi a piszi. Nihat mindenesetre jókor volt jó helyen, mi több, végül a győztes találatot is megszerezte, így érthető, ha tőle várja mindenki a csodát.

A csehek elleni három pont a továbblépést jelentette a „félholdas” gárdának, tudniillik a nyitányon papírforma-vereséget szenvedtek a portugáloktól (2–0), majd legyőzték Svájcot (2–1).  

Horvátország azonban pocsék kezdés ide, „két felvonásos tragédia” oda, esélyesebbnek tetszik.

Szomszédaink alighanem kiegyeznének a „két felvonásos vígjátékkal”, mi több, a szövetségi kapitány nevére utalva, ami egykor komoly alkotás volt Paul Newmannal, mára „megszelídült” formában vonzaná a közönséget.

Egyszerűen csak az lenne a címe, hogy Bilic és mosoly.

Euro 2008, negyeddöntő

HORVÁTORSZÁG–TÖRÖKORSZÁG

Ernst Happel Stadion, péntek, 20 óra 45. Vezeti: Rosetti (olasz)  

HORVÁTORSZÁG–TÖRÖKORSZÁG: Euro 2008, a számok tükrében

Összes gól: 4–5

Összes lövés: 40–31

Összes szabálytalanság: 31–33

Sárga lap: 7–10

Összes passz: 1234–1174

Sikeres passzok: 71%–71%

(Forrás: www.uefa.com)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr16531391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása