HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

KIEMELT U19, ELMARADT MÉRKŐZÉS, 23. FORDULÓ: FERENCVÁROS–ÚJPEST ELŐTT. Presztízsharc az Európa-bajnokság árnyékában

2008.06.11. 03:27 Hormat

Jobb helyeken a(z igaz, sajnos csak nevében) rangadókat már rég lejátszották május közepéig, mifelénk azonban az ünnep, a futball ünnepe sem jelent semmit. Amíg a XIII. Európa-bajnokságon szerdán este hat órakor az A-csoport két (gig)ásza, Csehország és Portugália néz egymással farkasszemet, nálunk legfeljebb csak szemlesütésre telhet, hiszen ekkor még javában zajlik a Népligetben a kiemelt I. osztályú U19-es pontvadászat 23. fordulójából elmaradt rangadója, amelyen a Ferencváros az Újpestet látja vendégül.
 
A második helyezés lehet a tétje a Ferencváros számára a szerdai csatának, tudniillik ha az egy meccsel kevesebbet játszó zöld-fehérek legyőzik az ősi riválist, megelőzik a Budapest Honvédot.
Magunk közt szólva a jelek szerint egyhamar NB I-es, felnőtt rangadóra körülbelül annyi esély kínálkozik, mint a hajdani Baby Sisters nevű formációnak az Eurovíziós Dalfesztiválon az elsöprő sikerre.
Kis túlzással persze, ha így haladunk, a kiemelt U19-es pontvadászatban sem lesz alkalmunk sokáig a lilák és a zöldek párharcának megtekintésére, merthogy erre a kilencedik helyre annyira lehetnek büszkék a violák, mint Fekete Pákó a hírnevére.
Ha az őszi összecsapásuk eredményét nézzük – 1–0-s félidő után 2–0-ra nyert az Újpest –, meglepetésünk nagyobb lehet, mintha Woody Allennel találkoznánk a konditeremben.
Apropó, kondi: a csata nagy kérdése lesz, hogy különösen a vendégek hogyan bírják erővel az összecsapást, hiszen a lila-fehérek közül nem egy ember megfordult év közben az NB III, Mátra-csoportban szereplő ligacsapatban is.
Mivel fiatalokról beszélünk, elvben a felvetés szóra sem volna érdemes, csak hát Magyarországon élünk – és ezt nem csupán a cseh-portugál Eb-csoporttalálkozó miatt írjuk. Sajnos, hogy nem… 
 
Kiemelt U19, 23. forduló
FERENCVÁROS–ÚJPEST
Szerda, Népliget, 16 óra 30
 
(Terveink szerint a szerda délutáni fővárosi találkozóról fényképes beszámolót közöl a Foci a köbön!)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr2514072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása