HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

FÓKUSZBAN AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG: 1-3. NAP. FelEBhetetlen pillanatok

2008.06.09. 20:44 Hormat

Amikor Alexander Frei fájdalomtól elgyötört arccal, könnyes szemmel ballagott le a gyepről a szombati nyitómérkőzésen, már sejteni lehetett, a társházigazda Svájc nem sok jóra számíthat.
Nulla-egy után, már a hajrában Petr Cech egy védés után áldhatta a kapufát.
Elátkozott nyitány.
Ez lehetett minden helvét honpolgárban, hiszen azon a meccsen bármi megtörténhetett volna.
Ekkor már csupán egy óra volt vissza a portugálok és a törökök összecsapásáig, amely nem hozott szó szerinti csúcsfutballt, de aki látta a Real Madridban futballozó, nagyszerű ütemben előrehúzódó középső védő mesteri találatát, az alighanem tisztában lehet azzal, számolni kell az előző kontinenstorna ezüstérmes házigazdájával.
Vasárnap a másik házigazda, Ausztria válogatottja került fókuszba. Négy perc után úgy tűnt, nincs miről beszélni, de a „sógorok” a második játékrészben olyan akarattal vetették magukat a küzdelembe, hogy mi, a tempós futballtól elszokott magyarok csettintettünk egyet: hajh, ha a mieink is így…
Az osztrákok megérdemelték volna a döntetlent, ám a rutinos horvátok megőrizték egygólos előnyüket.
Késő este aztán a sokak által favoritként kezelt németek a lengyel felmenőkkel büszkélkedő Lukas Podolski duplájával legyűrték – a lengyeleket. Aki figyelte a mérkőzés hősének viselkedését a góljai után, azt tapasztalhatta, nem ünnepli, ünnepelteti magát a Bayern München csillaga. A torna egyik legszebb pillanata volt ez.
Hétfőn kora este aztán a franciák nem bírtak a románokkal, sőt, a második félidő első felét elnézve inkább „szomszédaink” voltak fölényben.
Miközben ezen sorokat írom, csupán néhány perc van vissza az olasz-holland csatáig.
Alighanem nagy meccs lesz, talán az egyik legjobbnak ígérkezik.
A csapatok kiegyensúlyozottságára jellemző, hogy az eddig fellépő tíz társulat közül hat (!!!) nem talált az ellenfél hálójába. Persze Svájcnak, Törökországnak, Ausztriának, Lengyelországnak, Franciaországnak és Romániának van még ideje javítani.
Különösen akkor, ha igazán feledhetetlenné, pardon, felEBhetetlenné kívánják tenni az idei kontinenstornát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr20511866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása