HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

NB III, DUNA-CSOPORT, 22. FORDULÓ: TÖRÖKBÁLINT–PÉNZÜGYŐR 1–1. Nagy iram, sok hiba

2008.04.21. 20:47 Hormat

Tavaly ősszel igazán remek meccsen a vendég Törökbálint diadalmaskodott a Pénzügyőr ideiglenes, Sújtás utcai otthonában (2–4). Akkor nagy menetelésben volt a TTC, míg a PSE játékosai közül többen is mentális gondokkal küszködtek.
Vasárnap délután Sólyom Ferenc volt nehezebb szituációban, hiszen korántsem legideálisabb kezdőtizenegyet küldhetett pályára. Bősze Andrásra, a fővárosiak 29 éves védőjére húzódás miatt a Pest megyeiek ellen sem számíthatott, ám ezen a délutánon a hórihorgas hátvéd hiányát is kibírta a Sólyom-társulat.
 
TÖRÖKBÁLINT–PÉNZÜGYŐR 1–1 (1–0)
Törökbálint, 300 néző. Vezette: Lak Balázs
Pénzügyőr SE: Kocsis G. (6) – Salamon S. (5), Simonits G. (5), Szikes P. (6), dr. Vainer A. (6) – Kerényi Zs. (6), Kerényi K. (5), Dóczi Sz. (5), Pinkóczi K. (5) – Gegesi-Kiss T. (5), Áder A. (6). Edző: Sólyom Ferenc.
Csere: Gegesi-Kiss T. helyett Schuster R. (5) az 53., Salamon S. helyett Szőke L. (0) a 70., Kerényi K. helyett Bíró P. (0) a 78. percben.
Gólszerző: BÁBIK TIBOR (1–0, 11-esből) a 19., KERÉNYI ZSOLT (1–1) a 49. percben.
Sárga lap: Gegesi-Kiss T. a 18., Kerényi K. a 60. és Szikes P. a 65. percben.
 
PERCRŐL PERCRE
19. perc: Simonits megmozdulását a játékvezető szabálytalannak látta a tizenhatoson belül és büntetőt ítélt: a tizenegyest Bábik Tibor biztosan értékesítette, ugyanis az ellenkező irányba vetődő Kocsis mellett a jobb alsó sarokba lőtt (1–0).
49. perc: Kerényi Zsolt húszméteres lövése a kinn álló kapus felett a léc alá vágódott (1–1).
 
MESTER(I) MÉRLEG
SÓLYOM FERENC, a Pénzügyőr edzője: – Sok hibával tarkított, jó iramú mérkőzésen reális eredmény született.
UTÁNPÓTLÁS
U19: Pénzügyőr–Törökbálint 3–0
U17: 1908 Pestszentlőrinc–Pénzügyőr 6–0
U16: Pénzügyőr–Törökbálint 2–1
 
(Köszönet a tudósításért BODOKI JÓZSEFNEK, a Pénzügyőr technikai vezetőjének!)
VISSZATEKINTŐ
Az alábbiakban újra közöljük érdekesség gyanánt – hiszen mint tudjuk, az interneten szó sincs helyhiányról – a két csapat őszi találkozójának krónikáját, természetesen összeállításokkal együtt. A nevek alapján az őszi Pénzügyőr tűnik jobbnak, ám ilyen a foci, a tavaszi, „új” PSE szerzett pontot az elmúlt félév meglepetéscsapata ellen.
 
NB III, DUNA-CSOPORT, 7. FORDULÓ. Tovább száguld az újonc Törökbálint
 
Szombat délelőtt utolsó „hazai” – értsd: Sújtás utcai – bajnoki fellépésére készült a Pénzügyőr az eleddig veretlenül menetelő újonc Törökbálint ellen. A találkozón bebizonyosodott, azoknak volt igazuk, akik féltették a PSE-t a Kaposvár elleni hétközi súlyos Magyar Kupa-vereség után (1-7). A Törökbálint érdemeiből viszont mindez semmit sem von le, Bábik Tiborék idegenben négy gólt szereztek, ami nem szorul semmiféle magyarázatra.
 
MENETELŐ ÚJONC: PÉNZÜGYŐR–TÖRÖKBÁLINT 2–4. A láthatóan mentális gondokkal küzdő házigazda négy nap alatt tizenegy gólt kapott a Sújtás utcában, míg a TTC hetedik bajnokiján a hatodik sikerét aratta
Győzik-e – show nélkül
 
Színtelenek a fekete-fehérek ellen: a PSE megérdemelten kapott ki a bombaformában lévő Törökbálinttól. A TTC legutóbb a Budakalásznak, most a Pénzügyőrnek rúgott négy gólt.
 
Kellemes őszi idő, megannyi csinos lány a pálya szélén, két remek együttes. Mi kell még egy remek délelőtthöz?
Mondjuk sok gól. Ha ezt vesszük alapul, cseppnyi csalódás nélkül távoztunk a Sújtás utcából, ám a történet nem ilyen egyszerű. De tegyünk úgy, ahogy a belépéskor: haladjunk csak sorjában!
A hét közepén a „heti hetesen” nem lehetett kacagni, a Kaposvár ellen mindezt letudó Pénzügyőr így némi meglepetésre Vainer Attila nagyszerű fejesével korán előnyt szerzett a listavezető TTC ellen. Varga László alakulata azonban hamar elkapta a fonalat, így igencsak élvezetesnek bizonyult a csata. Már éppen javítottuk volna kettő-nullára az eredményt, amikor észbe kaptunk: Patkó György ezúttal saját hálóját vette be. Pedig meg kell hagyni, gyönyörű volt a fejes, ami a kinn álló Kocsis felett hullott a bal felsőbe.
A félidő felénél mint egy kacér nő, magához ragadta a kezdeményezést a vendégegylet, aminek Bábik Tibor zseniális, tizennyolc méterről a bal felsőbe helyezett bombagólja volt az ékes bizonyítéka. Ekkor több lehetősége is volt a TTC-nek az előnyének növelésére, ám a helyzetek kimaradtak.
A folytatásban eldőlni látszott a pontok sorsa, hiszen még hat perc sem telt el, Tóth P. Gábor bal oldali szabadrúgását Kocsis egyszerűen bevédte. Nem csoda, hogy ezután sokan úgy kiabáltak, mint a kocsis…
Sólyom Ferenc próbált a kispadról belenyúlni a csapatszerkezetbe, de nagy siker nem koronázta erőfeszítéseit. Mondjuk még akkor is, ha tudjuk, a már szerdán is a jobbak közé tartozó Zborovszky Károly nagyon szép gólt rúgott Mezei kapujába. Nyílttá vált a meccs, de a PSE futballjában nem volt átütőerő. Továbbra is pontatlanul, sok hibával játszott a tavalyi ezüstérmes, igaz, ezekben a percekben „odaát” is sportboltot nyithattak volna, annyi labdát adtak el Danczák Attiláék. Varga László aztán remekül cserélt: beküldte Nyitrai Zoltánt, aki tíz perccel pályára lépése után hosszú vágtát követően lőtt Kocsis hálójába. Ezzel a kínos kudarccal búcsúzott a Sújtás utcától a PSE, hiszen Bősze Andrásék a hátralévő nyolc őszi játéknapon mindannyiszor idegenben lépnek fel. Annyi bizonyos, hogy a gondok oka mélyebben gyökeredzik, hiszen ez a csapat már nem a tavalyi gárda, mivel a mostani hét bajnokin tizenöt gólt kapott. Egyik-másik labdarúgó mentális gondokkal küzd immár hétről hétre, az pedig valóban kuriózum, hogy egy ilyen magas védelem pontrúgások után kapitulál. Mindezen felül a Törökbálint nagyszerű menetelése papírforma, ugyanis az jól látszott szombat délelőtt is, hogy a vendégek nagyon együtt vannak, mi voltaképpen nem meglepetés: a fekete-fehérek is tudnak színesen játszani. Nagy kérdés, a „vámosok” mikor lábalnak ki a „betegségükből”, illetve mikor veszít lendületéből a TTC. Azazhogy az eddigieket a továbbiakban is győzik-e – show nélkül…   
 
PÉNZÜGYŐR–TÖRÖKBÁLINT 2–4 (1–2)
Sújtás utca, Gázművek-pálya, 200 néző. Vezette: György István (Szalai Dániel, Kronavetter János)
PÉNZÜGYŐR SE: 12 KOCSIS Gábor (a Foci a köbön osztályzata: 4)7 SZABADOS Csaba (4), 10 BŐSZE András (4), 6 KISZELY Csaba (3), 4 dr. VAINER Attila (4)16 SZIKES Péter (3), 14 KERÉNYI Kálmán (4), 5 SCHUSTER Roland (5), 13 ZBOROVSZKY Károly (5)9 TÖRŐCSIK Attila (4), 3 PATKÓ György (3). Edző: Sólyom Ferenc.
TÖRÖKBÁLINTI TC: 20 MEZEI Zsolt (5)7 SZELES Tamás (5), 6 DANCZÁK Attila (6), 17 RÓZA László (6), 15 HEGEDŰS János (5)9 MÉSZÁROS Dániel (6), 12 HORVÁTH Ferenc (5), 3 TORDAI Balázs (6), 8 PÓTA Balázs (6)13 TÓTH P. Gábor (6), 5 BÁBIK Tibor (7). Edző: Varga László.
Csere: Schuster R. helyett 15 DABASI Károly (4) a 62., Horváth F. helyett 16 KILIK Balázs (0) a 66. Kiszely Cs. helyett 17 KOVÁCS B. (1) a 79., Tóth P. G. helyett 11 NYITRAI Zoltán (0) a 81., Bábik T. helyett 10 CSINTALAN Csaba (0) a 92. percben
Gólszerző: DR. VAINER Attila (1–0) az 5., PATKÓ György (1–1, öngól) a 23., BÁBIK Tibor (1–2) a 31., TÓTH P. Gábor (1–3) az 51., ZBOROVSZKY Károly (2–3) a 65., NYITRAI Zoltán (2–4) a 92. percben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr94436049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása