HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

FÓKUSZBAN AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG, NEGYEDDÖNTŐ: PORTUGÁLIA–NÉMETORSZÁG ELŐTT. Bázel „tornya”

2008.06.19. 19:48 Hormat

Az A jelű négyes első helyezettje és a B-csoport másodikja csap össze Bázelben az Euro 2008 első negyeddöntőjében, azaz Portugália Németországot „fogadja”.
 
Ha valaki a németek és a portugálok eddigi kétszázhetven-kétszázhetven perces produkciójából indul ki, nem kérdés, a legtöbben Cristiano Ronaldóék sikerére tennének fel jókora összeget.
Szó se róla, Luiz Felipe Scolari fiatal klasszisokkal teletűzdelt alakulata jól kezdett, hiszen Törökországot (2–0) és Csehországot (3–1) korántsem Benny Hillt idéző magabiztossággal intézte el, majd a társházigazda Svájc ellen „belefért” a 2–0-s kudarc.
Azt mondják, a németek „tornacsapatnak” számítanak, ám ha végignézzük Joachim Löw kapitány tanítványainak teljesítményét, bizony találunk benne kivetnivalót. Ha nincs Lukas Podolski, aligha jut tovább a Nationalelf, ám a „lengyel vendégmunkás” támadó éppen az „őshaza”, azaz a lengyel válogatott ellen muzsikált jól (2–0). Persze nem topformára kell gondolni, de mégiscsak győztek Franz Beckenbauer kései utódai. Az igazán nagy blama a horvátok ellen következett (1–2), így szégyenszemre az utolsó körben az addig szimpatikusan küzdő másik társházigazda, Ausztria ellen győzniük kellett Michael Ballackéknak, ami végül ha nehezen is, de a Chelsea klasszis középpályásának bomba-szabadrúgásgóljával összejött (1–0).
Ha van toronymagas esélyes, ezen a finálénak is beillő összecsapáson a portugálok annak tűnnek.
Lerágott csont, de tudjuk: a futball az a játék, amin végül a németek győznek.
A lehetőség adott a cáfolatra.
 
Euro 2008, negyeddöntő
PORTUGÁLIA–NÉMETORSZÁG
Bázel, csütörtök, 20 óra 45. Vezeti: Peter Fjördfeldt (Stefan Wittberg, Henrik Andrén)
 
PORTUGÁLIA–NÉMETORSZÁG: Euro 2008, a számok tükrében
Összes gól: 5–4
Összes lövés: 43–38
Összes szabálytalanság: 42–38
Sárga lap: 5–3
Összes passz: 1442–1520
Sikeres passzok: 76%–78%
(Forrás: www.uefa.com)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr8529646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása