HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

INTERJÚ AZ ÚJPEST U19-ES CSAPATÁNAK EDZŐJÉVEL. MUNDI VIKTOR: „Lefutballoztuk a Ferencvárost”

2008.06.12. 02:30 Hormat

Nyugalom a hosszú, no meg az edzői élet titka.

Alighanem ezt vallja Mundi Viktor, az Újpest U19-es gárdájának ifjú mestere.

Nem kiabált, nem szentségelt még akkor sem, amikor tanítványai ordító helyzetekben hibáztak.

Bizony, ordító helyzetekben, hiszen nem is egy akadt a liláknak az immár biztos dobogós Ferencváros otthonában.

Pedig ez az Újpest nem az „igazi” Újpest, mégis partiban volt az FTC-vel. És mindez még akkor is igaz, ha az ősi rivális Fradinál sem komplett keretből válogathatott Balogh Gábor.

 

Nem futballozott rosszul csapata a Ferencváros otthonában, mi több, esélye is volt a pontszerzésre, mégpedig nem is kevés.

– Igen, bár a rangadóra másként készültünk, mint általában egy ifimérkőzésre – felelte Mundi Viktor. – Tudni kell, hogy a jelenlegi ifi-A-ből – azok közül, akik a tavaszt végigdolgozták – hét játékos hiányzott, ők hétfőn a felnőttekkel kezdik meg a felkészülést. Természetesnek tartottam, hogy egy hét szabadság jár nekik, így a Pécs elleni mérkőzés után pihenőre küldtem őket. Viszont aki eddig az egyesület utánpótlását folyamatosan szidta, annak még ezzel a vereséggel is bebizonyítottuk, hogy Újpesten igenis van utánpótlás. Véleményem szerint az első félidőben feltétlenül lefutballoztuk a Ferencvárost. Jelen pillanatban ez most az ifi-A, így nem fogok kifogásokat keresni, gratulálok az FTC-nek. A mai napon az volt a legjobb csapat, amelyik a pályán volt.

 

Feltűnően jobban muzsikál a tavaszi Újpest, mint az őszi.

– Lehet, hogy nagyképűen hangzik, de már a nyáron elmondtam, mi fog történni a csapatnál, és ez teljes mértékben beigazolódott. Egy nyögvenyelős őszt hagytunk magunk mögött, amiben minden buktató benne volt, de én tudtam, hogy ebből egy nagyon jó tavasz lesz. A társaság összeérett, igazi csapatként funkcionált, amit mutat az is, hogy az említett hét játékos feljebb kezdi a felkészülést. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy az első együttesben fognak játszani, jövőre ugyanúgy az ifit alkothatják, hiszen ezerkilensszázkilencvenes-kilencvenegyes születésű játékosokról van szó.

 

Mire lehet számítani az új szezonban?

– Jelen pillanatban nem látom tisztán, hogy fog működni Újpesten a továbbiakban, de néhány napon belül bizonyosan kiderül. Ez a mérkőzés ugyanakkor hűen tükrözte, hogy jövőre egy erős Újpest-ifink lesz.

 

Nem is olyan rég, még Szabó György edzősködése idején az NB III-as Dunakeszi Vasutasban futballozott. Játszik még valahol?

– Már csak edzősködöm és egyre komolyabban gondolom. Megmondom őszintén, az elején azért kezdtem a futballtól való elszakadás eme fajtáját, hogy továbbra is itt legyek a pályán, továbbra is érezzem az öltözői hangulatot, de mondom, egyre komolyabban veszem ezt a szakmát. Örülök, hogy belevágtam.

 

Mi a közeli és távoli célja? Bár meglehet, azt mondja majd most tágra nyíló szemekkel, mindezt kérdeznem sem kellene.

– Most már úgy gondolom, szeretném magam egy felnőtt csapatnál is kipróbálni. Természetesen van mit tanulni, és erre nagyon jó lehetőség az újpesti utánpótlásnál végzett munka. És még szeretnék is itt dolgozni jó pár évet, mert nem tartom jónak azt, hogy kiöregedett felnőtt labdarúgók egyből felnőtt gárdánál kapnak állást. Én ezt a mostani utat, ezt a folyamatot választanám.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr90515778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása