HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

MTK: ARANYKOLLEKCIÓ. A kék-fehérek négy csapata is a dobogó tetején végzett a 2007/2008-as szezonban

2008.06.23. 17:44 Hormat

Akár Vágó István is kérdezhetné, mi a közös bennük?

Garami József, Teodoru Vaszilisz, Tamási Zsolt, Petres Tamás.

Ha sejtik, netán tudják a választ, fájdalom, pénzt akkor sem tudunk érte adni, és még kényelmes székbe sem invitáljuk önöket.

A fent felsorolt négy szakember az MTK alkalmazásában áll, ami persze „mindennapos” eset, ám a trénerek mindegyike bajnokságot nyert a mögöttünk hagyott szezonban.

A korábban többek között a Pécsi MFC-t és az Újpestet is irányító Garami az NB I-es, a válogatott korábbi pályaedzője, Garami József segítője, Teodoru Vaszilisz az NB III-as, Tamási Zsolt, a Győri ETO és a Vasas korábbi mestere a kiemelt I. osztályban szereplő U19-es, míg a Videoton korábbi támadója, Petres Tamás a szintén kiemelt I. osztályú U17-es csapattal ért fel a csúcsra.

A fővárosiak koncepcióját ismerve nem kérdéses, hogy a harmadik, pardon, immár második ligás egyletben szóhoz jutó tehetségek közül néhányan az első csapat keretében találhatják magukat, az U19-esek legjobbjai szerepet kaphatnak az NB II-es garnitúrában, míg az U17-esek közül esetleg egy-két ember két esztendőt is ugorhat.

Akármennyire is meglepő, a legtöbb pontot a Vaszilisz-alakulat gyűjtötte, szám szerint hetvenkilencet.

Persze aki látta a kék-fehérek harmadik vonalban szereplő, többek között Szekeres Adrián, Lengyel Dániel, Vadnai Dániel, Gál András, Lencse László, Kákonyi Dániel vagy éppen a télen a Vasastól visszarendelt Kornis Attila által erősített társulatot, az tisztában van azzal, hogy a „kis” MTK ugyanabban a szisztémában és szellemben futballozott, mint a „nagyok”. Jó példa erre a tavasz rangadója, amikor a második helyezett Tura otthonában arattak a budapestiek voltaképpen könnyed, 3–0-s diadalt.

A jövő év(ad) persze alighanem nehezebb lesz, de azt alighanem a labdarúgók tudják a leginkább: nem csupán a jó eredményért, de a fejlődésért is néha szenvedni kell.    

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr82535584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása