HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

NB III, DUNA-CSOPORT, A 30. FORDULÓBÓL ELŐREHOZOTT MÉRKŐZÉS: PÉNZÜGYŐR–SZÁZHALOMBATTA 3–2. Patkó György beköszönt egykori társainak, de mindez kevés volt a bajnokcsapatnak, ugyanis kétgólos előnyről is elbukott a Gálvölgyi-alakulat

2008.06.05. 00:57 Hormat

 

Fordította: Schuster Roland


Remek idő, remek meccs: közelgő Európa-bajnokság ide, idény vége oda, a Pénzügyőr–Százhalombatta találkozó ahogy az megszokottá vált az elmúlt időszakban, ismét izgalmakat tartogatott.


Egy kispályás-bajnokságban nyerő lehetne ez a hetes.

Hegedűs Ferenc, Havrán József, Bitter Gábor, Ódor Zoltán, Bakó László, Trizna Tamás és Tereánszki-Tóth Péter ezúttal a Százhalombatta kispadján ült, hiszen Gálvölgyi István, a bajnokcsapat mestere megtehette, hogy pihentesse legjobbjait a hétvégi, Törökbálint elleni hazai presztízsbajnokira.

A kulcsszó az előző mondatban a “megtehette”-n volt.

A Százhalombatta ugyanis másfél hete, a Tata elleni minimális különbségű győzelemmel (2–1) matematikailag is bajnok lett.

Ezen a verőfényes szerda délután immár csak a presztízs volt a tét a Pénzügyőr otthonában, hiszen a pasarétieknek bár reális esélyük lett volna az ezüstéremre is, többet csetlett-botlott a PSE az elmúlt hetekben, mint Mr. Bean és Pierre Richard együttvéve.

A battai “vegyes” azonban nem adta könnyen magát, mi több, Patkó György szép találatát talán még Sólyom Ferenc, a házigazda edzője is megtapsolta volna – mondjuk fél évvel ezelőtt. Ám mert “Pepe” ma már a Százhalombatta labdarúgója, érthetően nem örültek a helyiek a csatár vezető góljának. Hát még akkor nem volt boldog a pasaréti publikum, amikor Disztl Milán trükközhetett a tizenhatoson belül, ám emelése ekkor kapu fölé szállt. Nem úgy egy szöglet utáni fejese, ami után újra középkezdéshez vonulhatott a hazai egylet.

Ebben a periódusban nem sok elképzeléssel futballoztak Meggyes Balázsék. Mentek előre, de a védekezésük katasztrofális volt. Egy Váci úti sportbolt nem ad el annyi labdát, amennyit saját térfelén a zöld mezesek tettek.

Így telt le az első negyvenöt perc, és ekkor semmiféle jel nem utalt arra, hogy bármilyen fordulat következhet.

A semleges szemlélők szerencséjére nem így történt.

Merthogy egy harcos, harapós Pénzügyőr érkezett a második játékrészre, és olyan tíz percet produkált a Sólyom-legénység, hogy arra csak csettinteni lehetett.

Jöttek a beadások és lövések Nagy Endre kapujára, és a rutinos cerberus tartotta is magát, egészen az 53. percig. Ekkor azonban a fiatal tehetség, Kádár András gólja gátat szakított fel a hazaiakban, és a csereként beállt Polákovics Attila egy fantasztikus szabadrúgásgóllal kiegyenlített.

Elképesztő fordulat volt ez, és még nem volt vége.

A második félidőben nem sok pozitívumot jegyezhettünk fel a Százhalombatta játékát látva, merthogy egy bajnokcsapatnak – játsszon bármilyen összeállításban – lényegesen agresszívebben és lelkesebben kellett volna futballoznia. Negyedórával a vége előtt kapufáig jutottak a pasarétiek, ám a győztes találatra öt minutumot még várni kellett. Schuster Roland remekbe szabott fejesgóllal fordította meg a találkozó állását, ahogy Polákovicsét, úgy Schusterét is hetekig ismételnék a sportcsatornák.

Méltó befejezése volt ez a PSE szezonjának, merthogy ezzel az összecsapással a fővárosiak letudták a 2007/2008-as évadot. Ám Bősze Andrásék korántsem pihenhetnek, hiszen szombat este utazik a csapat, kiegészülve a battai Patkó Györggyel, a budafoki Frenkl Antallal, no meg az újlengyeli Fülöp Lajossal. A szokásos Pénzügyőr-tornán azonban megkockáztatjuk, a szerdainál is nehezebb dolga lesz a Sólyom-csapatnak.


JÖN! JÖN! JÖN! Hamarosan a két edző, Sólyom Ferenc és Gálvölgyi István értékeli a látottakat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr66504398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása