HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

ROMÁNIA. Bár a válogatott Eb-csoportjában csupán harmadikként zárt, mindvégig versenyben volt a továbbjutásért

2008.06.19. 02:04 Hormat

Szégyenről szó sem lehet!
 
Egyszerre csalódottak és büszkék.
Románia a jelenleg is tartó, 2008-as Európa-bajnokság C jelű négyesében, az úgynevezett halálcsoportba kapott besorolást, és végzett Hollandia és Olaszország mögött, Franciaországot megelőzve a harmadik helyen.
 
Nem volt szép meccs, annyi szent.
Sehol egy látványos akció, nemhogy gólveszélyek sokasága.
El kell ismerni, a C-csoport nyitótalálkozója, a Románia–Franciaország (0–0) derbi méltán pályázhatna a kontinensviadal legunalmasabb meccsére.
Persze mindez akkor még aligha érdekelte a román küldöttséget. Megcselekedték, amit megkövetelt a haza. És miután az olaszok hatalmas pofonba futottak bele a nyitányon a hollandok ellen (0–3), rögvest átrendeződtek az erőviszonyok.
Érthető hát, ha sokan azt mondták, a második kör végén okosabb lesz mindenki.
Ma már tudjuk: nem így történt.
Nem, mert a románok méltó ellenfelei voltak a világbajnok olasz válogatottnak (1–1), sőt, ha egy-egy után az Itáliában légióskodó Adrian Mutu nem hibázza el a büntetőt, bombameglepetés születhetett volna. Az a bizonyos bomba azonban „egy kerülettel” odébb robbant.
Mert ki gondolta volna, hogy az első meccsen takaréklángon égő gallok egy szemkápráztató futballal kirukkoló holland válogatottól kapott négyessel küldik majdnem haza önmagukat (1–4), de ha Galliába nem is, padlóra biztosan.
Vajon hitte volna-e bárki is egy hónappal ezelőtt, hogy a lesajnált, Victor Piturca által remekül összerakott Románián múlik majd a két óriás továbblépése?
Illetve dehogy kettő, lévén a francia-olasz duóból csupán egy lép(het)ett tovább.
A harmadik játéknap előtt így festett a tabella: 1. Hollandia 6, 2. Románia 2, 3. Olaszország 1, 4. Franciaország 1 pont.
Nem túlzás, Adrian Mutuék életük meccsére készülhettek a „tulipánosok” ellen, ám ekkor még senki sem sejthette, hogy végül csupán riválisuk, de nem a kedvük lesz virágos.
Amíg a francia-olasz ütközet Franck Ribery sérülése és Eric Abidal kiállítása, no meg Andrea Pirlo tizenegyesből szerzett gólja miatt idő előtt eldőlni látszott, addig a románok nem sok jelét mutatták annak, hogy mindenáron győzni szeretnének.
Az első félidő nulla-nullával ért véget, ám a folytatásból tíz perc sem telt el, amikor a kispadról a kezdőbe varázsolt Klaas-Jan Huntelaar a tehetetlen védők mellett könnyedén lőtt Lobont kapujába. Ekkor a virtuális tabellán a kilenc pontos hollandok mögött a négy egységet „gyűjtő” olaszok álltak a második, azaz negyeddöntőbe jutást érő pozícióban.
Nemhogy a táblázat, a játék képe sem igen változott: végül az olaszok és a hollandok is még egy találattal vették el a vetélytárs kedvét, ám nem kérdés, Románia csalódást okozott híveinek.
Victor Piturca legénysége ott állt az álom kapujában, de a kilincset sehogy sem találták meg a játékosok. Azaz szégyenkezésre pusztán az eredményeket vizslatva nincs ok, ám a teljesítményt nézve lehet, hiszen szomszédaink pocsék meccsel kezdtek, és ami aligha biztató számukra, pocsék produkcióval is búcsúztak a kontinensviadaltól.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr84528289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása