HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

SZIGETSZENTMIKLÓS–DABAS 1–0. Király lett a házigazda „császára”

2008.05.24. 22:40 Hormat

Inkább küzdelmes, semmint színvonalas meccsen a Szigetszentmiklós második félidőre feljavuló játékával, illetve Király András fejesgóljával legyőzte a Dabast.
 
Megfogyatkoztak.
Négy alapembere nélkül kelt útra a Dabas Szigetszentmiklósra. Két középső védője, Mészáros Attila és Vass Csaba nélkül volt kénytelen fellépni Dajka László gárdája, ugyanis előbbi sérülés, míg utóbbi három sárga lap miatt nem volt bevethető.
Több hiányzója volt a házigazdának is, mivel Tóth János mellett ezúttal Szente Tamás sem játszhatott, ám jó hír volt az SZTK-drukkereknek, hogy Szécsi Attila kétmeccses eltiltása után újra játékra jelentkezett.
Nem volt éppen idillikus hangulat egyik oldalon sem, hiszen mindkét csapat kiesett hét közben a Pest Megyei Kupa elődöntőjéből, hiszen a házigazdát a megyei másodosztályú Sülysáp (3–3), míg a látogatót a megye-egyes, ám félig-meddig már bajnok Dunaharaszti (4–2) búcsúztatta.   
 
Alaposan nekidurálta magát a Dabas, hiszen már az első támadását lövéssel fejezte be az első percben, ám Szabó Kálmánnak nem kellett játékba avatkoznia. El is kélt a nagy nekibuzdulás, hiszen információink szerint akkor kapnak prémiumot a vendégjátékosok, amennyiben öt meccsen minimum nyolc pontot szereznek. Pechjükre a legutóbbi „csomagban” – ami a 21-25. fordulóra esett – csupán hét egységet gyűjtöttek, így a pontszerzés reményében futballozhattak.
 
Szó, mi szó, alaposan megszervezte védekezését a vendéggárda, és ha azt vesszük, hogy Vass Norbert életében talán először játszott középső védőt, egészen jól illeszkedett a hátsó alakzatba. Persze kellett ehhez a Rubold-csapat dekoncentráltsága is, mert az első húsz percben szinte csak dabasi lehetőséget jegyezhettünk fel. Előbb Törőcsik Attila szabadrúgása, majd Volenszki Zoltán lövése okozhatott volna riadalmat, ám a legnagyobb lehetőség a gólszerzésre egy közeli fejes után adódott, amit Szabó Kálmán szenzációs reflexszel ütött szögletre.
 
Mindenesetre egyik csapatnak sem volt könnyű dolga, hiszen a nyárias hőmérséklet miatt úgy tettek a labdarúgók, mint a szegény kisnyugdíjasok: takarékoskodni kellett az energiával.
A mezőnybeli gyürkőzés közepette a félidő hajrájában újra a Dajka-gárda hagyott ki nagy ziccert, és a futball törvényszerűségeit ismerve „bűnhődnie” kellett a fehér dresszeseknek.
 
A szünetben egyik tréner sem cserélt, ám egy Csendes által eladott labdából majdnem megszerezte a vezetést az SZTK hét perc futball után, ám a jobb oldalon robogó Szécsi a rövid oldalon az oldalhálóba bombázott.
Aligha véletlen, hogy a vendégek maroknyi számú cserejátékosai ezután elindultak melegíteni.  
Egy huszonöt méteres, legurított szabadrúgást követően még kaput sem sikerült találnia a látogatónak, szegény Dajka mestert már éppen kezdtük sajnálni az infarktus-gyanú miatt, amikor ha nem is váratlanul, de Frank Tamás szögletéből eredményes volt a zöldmezes alakulat. A jól csavarodó sarokrúgásra a berobbanó Király András érkezett, aki Ráthy mellett a kapu jobb oldalába fejelt (1–0).
Óriási védelmi hiba volt ez, de a „film” forgott tovább. A házigazda megpróbálta rákényszeríteni akaratát a vetélytársra, így a 70. percben csak a kapufát okolhatta az előny megduplázásának elmaradásáért a hazai közönség, ugyanis a gólszerző tíz méterről a kimozduló Ráthy mellett zseniális mozdulattal emelt – a felső lécre.
 
A véghajrában a Dabas kapuja előtt zajlott jobbára a játék. Öt perccel a vége előtt ha Szécsi nem kapkodja el a lehetőséget, akár egy az egyben is kapura húzhatott volna, ám lövése csemege volt Ráthynak. Jellemző módon dabasi szöglet után indulhatott a szigetszentmiklósi kontra, Patakfalvi remek keresztlabdájából majdnem gól született, már Ráthyn is túljutott a bőrgolyó, ám a kétségbeesetten visszasprintelő Baranyai a gólvonal előtt mentett.
A második félidőben több helyzetet alakított ki ellenfele kapuja előtt az SZTK, így megérdemelten nyert, ám ha az első játékrészben okosabban gazdálkodik lehetőségeivel a Dajka-csapat, bizony akár meglepetés is születhetett volna szombat délután.
 
SZIGETSZENTMIKLÓS–DABAS 1–0 (0–0)
Szigetszentmiklós, 200 néző. Vezette: Rácz Aladár (Mihálik Pál, Kepka Roland)
SZIGETSZENTMIKLÓSI TK: 1 SZABÓ Kálmán – 7 KŐVÁRI Márton, 2 SIMKÓ Krisztián, 18 RÉDEI Milán, 3 GÁLHIDI Gergő – 15 KIRÁLY András, 11 FRANK Tamás – 8 SZÉCSI Attila, 10 PATAKFALVI Balázs, 17 BIRTALAN Barna (19 PANDUR Tamás, 86. p.) – 9 KOSUTH Miron (14 TAMÁSI Gábor, 76. p.). Edző: Rubold Péter.
FC DABAS: 1 RÁTHY Richárd – 19 CATENACCI Filippo, 2 BARANYAI Norbert, 5 VASS Norbert, 4 DANYIS Attila – 17 CSENDES Péter, 9 FORRÓ Gyula (13 TEIRINGER Dénes, 73. p.) – 16 VOLENSZKI Zoltán (15 TAKÁCS Kornél, 80. p.), 12 TÖRŐCSIK Attila, 10 MÉSZÁROS Dániel – 11 NAMUQUITA Roland (8 BALOGH Tamás, 80. p.). Edző: Dajka László.
Gólszerző: KIRÁLY ANDRÁS (1–0) az 56. percben
 
ÍGY TELJESÍTETTEK
Szabó Kálmán mint a jó házasságban, jól együtt élt a játékkal. A hátsó alakzatban talán Simkó Krisztián nyújtotta a legjobb teljesítményt. A középpályán Király András úgy küzdött, mint egy bika. Aligha véletlen, hogy a Bull becenévre hallgat az SZTK tizenötöse, aki remek góllal tette fel a koronát teljesítményére, Frank Tamás gólpasszt adott, labdái nagy részének szeme volt. Szécsi Attila a második félidőben bontakozott ki igazán, Patakfalvi Balázsnak volt egy-két szép megmozdulása, semmi több, míg Birtalan Barna különösen az első félidőben rosszkor indult. Elöl Kosuth Miron megtette, amit négy védő gyűrűjében megtehetett, ezúttal nem jöttek be a megoldásai.
A Dabas hálóját őrző Ráthy Richárd alapfeladatát jól látta el, a szigetszentmiklósi gól előtt ha határozottabb, talán megúszta volna a középkezdést a látogató. A jobbhátvéd Catenacci Filippóról azt mondják, ha „le lenne edzve”, NB I-es futballista lehetne. Maradjunk annyiban: ma ezt nem bizonyította, mi több, nem egy egyszerű passzt érthetetlenül elrontott. Baranyai Norbertnek nem ismeretlen a középső védő szerepköre, egy ízben nagyot mentett, nem rajta múlott a vendégek győzelme. Vass Norbert nem játszott rosszul, egy-egy alkalommal lehetett volna határozottabb is, csalódást nem okozott. Danyis Attila nem lógott ki a sorból, ám támadásban bátortalannak tűnt. A középpályán Csendes Péter pontatlan volt, egy ízben saját térfelén adta el a labdát, majdnem gólt kapott belőle a látogató, nem ez volt élete meccse. Forró Gyula sérüléséig nem követett el égbekiáltó hibát, ha letisztul a játéka, nagy hasznára lesz a Dabasnak. Volenszki Zoltán próbálkozott, próbálkozott, de megoldásai nem jöttek be, Törőcsik Attila jól kezdett, de később beleszürkült a mezőnybe, míg Mészáros Dániel és Namuquita Roland nem a klasszis támadók magyar megfelelői, mivel akkor legalább egy-egy találat lenne a nevük mögött.   
 
VÉLEMÉNYCSOKOR
 
BARANYAI NORBERT, a Dabas középső védője: – Sajnos ezt a meccset mi rontottuk el. Az első félidőben legalább két gólt kellett volna rúgni. Namu (Namuquita Roland – a szerző) dekoncentrált volt sajnos és kihagyta. A másodikban megbüntetett a sors, és kaptunk egy kapusgólt. Ha itt lettek volna a hiányzóink, biztos minden másképp alakult volna.
 
BERECZKI ZOLTÁN, a Szigetszentmiklós sérült védője: – Nehéz meccs volt a nagy melegben egy nagyon jól felkészített csapat ellen, de hála Istennek, sikerült föléjük kerekednünk.
 
DAJKA LÁSZLÓ, a Dabas edzője: – Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, aztán ez megbosszulta magát. Sajnos a kapott gólunk potya gól volt, utána már kapkodtunk és nem tudtunk fordítani. A döntetlen ezen a mérkőzésen igazságosabb lett volna.
 
KIRÁLY ANDRÁS, a Szigetszentmiklós győztes gólt szerző középpályása: – Nehéz mérkőzés volt, mert múlt héten kikaptunk Algyőn, szerdán sem sikerült továbbjutni a kupában, így a csapaton belül elég rossz volt a hangulat, mind az öltözőben, mind a vezetőség és az edző részéről. A csapat mindent megtett, küzdött-hajtott, és egy pontrúgásból sikerült gólt szereznem.
 
RÁTHY RICHÁRD, a Dabas kapusa: – Úgy érzem, az egy pontot megérdemeltük volna. Igazából a gólig nem nagyon volt helyzete ellenfelünknek, utána már több lehetőségük adódott, mert kitámadtunk. Sajnos így alakult, több volt ebben a meccsben.
 
TÓTH JÁNOS, a Szigetszentmiklós sérült középpályása: – A meleg rányomta bélyegét a meccsre. Úgy gondolom, két jó csapat kemény küzdelme volt. Kevés gólhelyzetünkből egyet kihasználtunk, megérdemelten nyertünk. Egyszer-egyszer rossz játékkal is lehet mérkőzést nyerni. Remélem, jövő hét végén, Baján én is játszhatok, mert bár erőállapotom körülbelül nyolcvanszázalékos, jövő hétre egészen biztos közelíteni fog a százhoz.
 
VARRÓ NÁNDOR, a Szigetszentmiklós játékosa: – Küzdős, hajtós mérkőzésen sikerült megszereznünk a három pontot, ez volt a lényeg. Nem volt közönségszórakoztató a játék, de a célt sikerült elérni, és ez az eszközt szentesíti.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr31485972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása