HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

NB III, ALFÖLD-CSOPORT: MONOR, SZIGETSZENTMIKLÓS, BUDAPEST HONVÉD II., GYULA, TISZA VOLÁN. Öten csatáznak a bronzéremért

2008.05.16. 16:01 Hormat

Öt fordulóval a szezon vége előtt a lényegi kérdés, azaz a bajnoki cím sorsa még nem dőlt el, ám nagy valószínűséggel megállapítható, hogy a Békéscsaba vagy a Bajai LSE szerzi meg az aranyérmet az NB III, Alföld-csoportban. (Hamarosan az első két helyezett vélhetően izgalmas csatájáról külön írásban számolunk be.)
Bármily meglepő is, a harmadik helyezésért öt (!) együttes is lényegében hasonló eséllyel küzd, hiszen a jelenleg a harmadik pozíciót elfoglaló Monor és a hetedik Tisza Volán között mindösszesen két (!) pont a különbség.
 
Ha abból indulunk ki, hogy a Budapest Honvéd II. még négy alkalommal lép fel hazai környezetben – Gyenes Dávidék csupán Hódmezővásárhelyre utaznak –, no és Csábi József válogathat a legbővebb keretből, akkor a fővárosiak tűnnek befutónak.
 
A jelenlegi „éllovas” Monor ugyanakkor háromszor is otthon játszik, bár a két idegenbeli fellépése közül egyik sem nevezhető könnyűnek (REAC II., Csongrád), különösen az újabb edzőváltáson átesett (Gál Lajost váltotta Keller Mihály –, a bennmaradásért ádáz harcot vívó Csongrád otthonában izzadhatnak meg Bán Zsolték.
 
A legnehezebb sorsolása kétségtelenül a mostani negyedik Szigetszentmiklósi TK-nak van: Rubold Péter társulata az utolsó három körben a jelenlegi dobogósokkal meccsel, hiszen előbb a második Baja vendége lesz, fogadja az első Békéscsabát, majd a harmadik Monorhoz utazik.
 
Az alábbiakban megnézzük, hogy az öt éremesélyes gárda kivel és hol (o=otthon, i=idegenben) szerepel, illetve az éremre hajtó társulatok szempontjából feltüntettük az őszi végeredményt.
 
3. MONOR 45
 
Vasas (o, 1–0)
Csongrád (i, 1–0)
Kiskunfélegyháza (o, 1–3)
REAC II. (i, 1–1)
Szigetszentmiklós (o, 1–2)
 
4. SZIGETSZENTMIKLÓS 44
Algyő (i, 2–1)
Dabas (o, 2–4)
Baja (i, 0–2)
Békéscsaba (o, 1–2)
Monor (i, 2–1)
 
5. BUDAPEST HONVÉD II. 44
Tisza Volán (o, 4–1)
Szolnoki Spartacus (o, 1–2)
Hódmezővásárhely (i, 5–1)
Algyő (o, 3–1)
Dabas (o, 3–1)
 
6. GYULA 44
Szolnoki Spartacus (i, 3–1)
Hódmezővásárhely (o, 2–1)
Algyő (i, 1–0)
Dabas (o, 0–0)
Baja (i, 3–0)
 
7. TISZA VOLÁN 43
Budapest Honvéd II. (i, 1–4)
Vasas II. (o, 4–1)
Szolnoki Spartacus (i, 3–1)
Csongrád (o, 3–0)
Hódmezővásárhely (i, 3–1)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr44472675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laurinyecz Gábor 2008.05.19. 14:50:13

Hol olvasható az NBIII Alföldi csoportjának a sorsolása?
süti beállítások módosítása