HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

PEST MEGYEI KUPA, NEGYEDDÖNTŐ: SZIGETSZENTMIKLÓS–TURA 3–1. Az egyéni villanások döntöttek

2008.05.14. 09:58 Hormat

Kedd délután a Szigetszentmiklós–Tura mérkőzéssel megkezdődött a Pest Megyei Kupa következő fordulója. Ami bizonyos: az elődöntőbe a jóval erősebb csapattal kiálló SZTK már bejutott.
 
Családi kör.
Ez volt az a meccs, amelyen ha Arany János itt lett volna közöttünk, alighanem másfélszáz éve születendő versének 2008-ban is ezt a címet adja.
Hiába a remeknek ígérkező összecsapás, hiába mérte össze erejét két, NB III-as szinten meghatározó egylet, mindez keveseket érdekelt.
 
Az az igazság, hozzászokott a hazánkfia a jóhoz.
Persze ez így nem igaz, hiszen hiába a viszonylagos eredményesség harmadik ligás szinten, sajnálatos tény, a szurkolókat egyszerűen nem hozta lázba az SZTK és a Tura kupamérkőzése.
Szó sem volt kereplőről, dudaszóról, de még csak pompomos lányokat sem lehetett felfedezni a Sport utcában.
 
Bármilyen fájó is leírni, bizony a csapatok sem rajongtak ezért a kedd délutáni derbiért.
Inkább egy pohár sör, no meg a csinos barátnő társasága dukált volna ezen a nyárias hétköznapon, ám játszani kellett, nem volt mese.
 
Kell-e mondani, a vendégcsapatot viselte meg jobban az erőltetett menetelés, lévén a TVSK a vasárnapi bajnokit követően ugyebár kedden is fellépett, majd csütörtökön az önhibáján kívül elmaradt, Jászapáti elleni bajnokiját pótolja, hogy aztán szombaton újult erővel küzdhessen az NB III, Mátra-csoportban a pontokért.
 
Hét nap, négy találkozó.
Elképesztő mindezt leírni is, hát még lejátszani.
Hangsúlyozzuk, hogy jó értelemben vett amatőr együttesekről beszélünk, hiszen ez a sorozat az Arsenalnak vagy a Manchester Unitednek sem lett volna sétagalopp.
Hiába kerestük azonban Cesc Fabregast, Alexander Hlebet vagy Wayne Rooney-t, helyette csupán egy jóformán alaptizenegyével kiálló házigazdát, valamint egy vendég „vegyest” láthattunk.
 
Nem véletlenül tárta szét a karját Berla Attila, a látogatók mestere, ugyanis sérülések miatt jó néhány labdarúgójára nem számíthatott, ráadásul kell az erő csütörtökre és szombatra is.
Szóval, ha valakinek nem mond sokat Tóth Gergő, Szabó Ádám, Tatár Attila vagy Balogh Zsolt neve, cseppet se csodálkozzon, a hiba nem az ő készülékében van.
A turai ifisták próbálták a maximumot kiadni magukból, ami nem volt könnyű.
Ott volt a pályán ugyanis egy érett futballt játszó, sajátos stílust alkalmazó rivális, amely már az első öt percben megpróbált zavart okozni a rutinos, sok nagy csatát megélt Nagy Gábor kapuja előtt.
 
Persze a kék mezben pompázó látogatók sem kívánták bekkeléssel múlatni az időt, a középpályán Horváth Mihályra és Kuti Lászlóra várt a feladat, hogy megpróbálják felvinni a labdát a szigetszentmiklósi kapu előterébe, illetve Csépányi Gábornak kellett volna megtartania a bőrgolyót, ami nem sokszor sikerült.
Az is igaz, persze, hogy a tizenharmadik percben voltaképpen új meccs kezdődött.
Ebben a minutumban a lesre játszó védők között ügyesen bújt ki Csurka Zoltán, majd néhány méter megtétele után a jobbra dőlő Nagy Gábor mellett okosan a bal sarokba passzolt (1–0).
 
Az iram korántsem volt öldöklő, ennek ellenére egy-egy szép megoldást fel lehetett jegyezni. Egy ízben a vidámparkban éreztük magunkat, ugyanis a jobb szélen Kuti László két embert is hintába ültetett, azaz a becsapottak forogtak, mint a ringlispíl. Aztán jött a hullámvasút, mivel itt is, ott is adódott helyzet. A huszonötödik percben „itt”: Patakfalvi lőhetett öt méterről a kapu jobb felső sarkába. (Hogy nem kettő-nullát mutatott az eredményjelző, csupán Dani Tamáson múlott: a derék asszisztens tudniillik lest jelzett.) A harminchatodik minutumban aztán kialakult „ott” is egy nagy lehetőség: Kuti-Horváth Mihály összjáték után utóbbi tizenhat méterről lőhetett – méterekkel fölé.
Amint azt sejteni lehetett, a szombaton, a Hódmezővásárhely elleni győztes, 4–1-re megnyert bajnokin a felnőttek között első találatát ünneplő Kosuth Miron nem játszotta végig az összecsapást. Már a szünetben lecserélte Rubold Péter, ám az ifjú, sokra hivatott gólvadász előbb még kihagyta az ajtó-ablak ziccert, ám hiába védett Nagy Gábor nevéhez méltón, a labda visszakerült a „feladóhoz”, aki két perccel a lefújás előtt, másodjára már nem hibázott: tizenkét méterről a jobb alsó sarokba lőtt (2–0)
 
A folytatásra mindkét mester három helyen frissített, ám mintegy negyedóráig sok izgalomra nem volt ok. Hanem aztán később! Az ötvennyolcadik percben Nagy Gábor védett újra remekül, ám azt talán a harminchetedik évét taposó, egykori élvonalbeli cerberus sem hitte volna, hogy Less Krisztián Lékó Péter és Anatolij Kaszparov nyomdokaira lép: egy kiugrás után mattolta Stammel Andrást úgy, hogy a bal sarokba pöccintett (2–1). Ezután rögvest megállapíthattuk, hogy a Tura is Less-gólt szerzett, mégis megadta azt Kelemen István játékvezető.
 
Bármily hihetetlen, a házigazda labdarúgói hosszú másodperceken keresztül egymással veszekedtek, és félő volt, hogy még a végén tettlegességre is sor kerül. Elképesztő volt mindezt látni, hiszen az idegeskedést még akkor sem indokolta semmi, ha tudjuk, a TVSK bizony ebben a periódusban minden erejét mozgósította.
 
Birtalan Barnát azonban mindez a forróságban is hidegen hagyta, szép cselek után gyönyörű mozdulattal bombázott a jobb felső sarokba (3–1). Amit ezután kaptak a turai hátvédek Nagy kapustól, azt aligha tették ki az „ablakba”. Igaz, nem is volt erre szükség, a kitűnőnek nem nevezhető találkozó végén az SZTK mutatott „ajtót” a tisztességgel küzdő vendégeknek, akik ezen a napon csupán megnehezíteni tudták a hazai pálya miatt is esélyesebbnek tartott Szigetszentmiklós dolgát.
  
Pest Megyei Kupa, negyeddöntő
SZIGETSZENTMIKLÓS–TURA 3–1 (2–0)
Szigetszentmiklós, 100 néző. Vezette: Kelemen István (Bíró Zsolt, Dani Tamás)
SZIGETSZENTMIKLÓSI TK: 25 STAMMEL András – 7 KŐVÁRI Márton, 18 RÉDEI Milán, 2 SIMKÓ Krisztián, 3 GÁLHIDI Gergő – 15 KIRÁLY András, 4 SZENTE Tamás, 10 PATAKFALVI Balázs, 6 CSURKA Zoltán – 14 TAMÁSI Gábor, 9 KOSUTH Miron. Edző: Rubold Péter.
Csere: Kosuth helyett 8 SZÉCSI Attila, Szente helyett 11 FRANK Tamás, Patakfalvi helyett 17 BIRTALAN Barna – mindhárom a szünetben, Tamási helyett 19 PANDUR Tamás a 73., Rédei helyett 13 VARRÓ Nándor a 79. percben.
TURA VSK: 1 NAGY Gábor – 2 TÓTH Gergő, 16 DEÁKVÁRI Róbert, 9 SUKAJ Zsolt, 13 TATÁR Attila – 3 KUTI László, 14 HORVÁTH Mihály, 17 SZABÓ Ádám, 7 LESS Tamás – 10 CSÉPÁNYI Gábor, 19 TÉGLÁS Máté. Edző: Berla Attila.
Csere: Tatár helyett 11 SENYVICZKY Károly, Szabó helyett 5 SZŰCS István, Csépányi helyett 15 LESS Krisztián – mindhárom a szünetben, Kuti helyett 12 GARAY Gábor a 68., Téglás helyett 4 BALOGH Zsolt a 73. percben.
Gólszerző: CSURKA ZOLTÁN (1–0) a 13., KOSUTH MIRON (2–0) a 44., LESS KRISZTIÁN (2–1) a 75., BIRTALAN BARNA (3–1) a 86. percben
Jó: Rédei Milán, Király András, Csurka Zoltán, Kosuth Miron, ill. Nagy Gábor, Kuti László
 
ÍGY TELJESÍTETTEK
 
Az SZTK kapujában Stammel András megtette, amit megkövetelt a haza: a gól előtt kiszolgáltatott helyzetbe hozták, hibája nem volt. A védelemben Rédei Milán nyújtotta a legjobb teljesítményt, a két szélső hátvéddel, Kővári Mártonnal és Rédei Milánnal néhány alkalommal az történt, mint félénk kislánnyal az első randevún: zavarba jött.
A középpályán Király András nem csupán rombolt, a támadásokat is próbálta építeni, inkább több, mint kevesebb sikerrel. Csurka Zoltánt gólja dicséri, ugyanakkor előfordult, hogyamikor cselezni kellett volna, (el)passzolt és fordítva. Elől Kosuth Miron az elején szürkébben kezdett, ám a piros cipő most is szerencsét hozott neki, Tamási Gábor ezúttal nem játszott kiemelkedően.
 
A vendégek cerberusa a gólokról nem tehetett, mi több, megkockáztatjuk, ha a védelem fele olyan tudással és rutinnal lenne felvértezve, mint Nagy Gábor, a TVSK tovább léphetett volna. Deákvári Róbert a középpályáról visszalépve is helytállt középső védőként, igyekezett a „tutit” megjátszani, azonban többször is rosszul helyezkedett.
A középpályán Kuti László jól játszott, hoztaa szokásos, lendületes futballját. Horváth Mihály igyekezett nem csupán szűrni, de előre is játszani. Az első félidőben nagy helyzetben rontott.
A támadósorban Csépányi Gábor mint egy zsémbes öregúr, kedvetlennek tűnt, igaz, mentségére legyen mondva, már az első tíz perc végén cipőt akart cserélni, de nem sikerült, mi több, kapott egy rúgást is a lábára.   
 
(A közeljövőben interjút olvashatnak BERLA ATTILÁVAL, a Tura edzőjével, illetve megtekinthetik a találkozón készült kisvideókat!)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr83467689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása