HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

NB III, ALFÖLD-CSOPORT, 24. FORDULÓ. Meglepetések hétvégéje: Baján nyert a Vasas, Békéscsabán a Monor, míg Szolnokon megszakadt a Szigetszentmiklós tavaszi veretlenségi sorozata

2008.05.04. 20:47 Hormat

Vasárnap délután a többek között Bárányos Zsolttal és Hercegfalvi Zoltánnal megerősített Budapest Honvéd II. könnyedén győzte le a sereghajtó Örkényt (4–0).
A gólokon sorrendben Varga Csaba, Hercegfalvi Zoltán, Bárányos Zsolt és Kocsis Ferenc osztozott. A csapat egyik tehetsége, Csertői Valentin így értékelte a hétvégi diadalt: „Ellenfelünknek helyzete nem volt, felőröltük őket. Lett volna hová fejlődnünk nekünk is, mert bár négy-nullánál visszavettünk, de teljesen megérdemelten nyertünk.”
 
Ez volt a papírforma, no meg az, hogy a Dabas három góllal veri az előző körben hazai pályán, az Algyő ellen közvetlenül a lefújás előtt győzelmet kicsikaró (2–1) Csongrádot. A 4–1-es Pest megyei győzelemmel egy időben a tavasszal eleddig százszázalékos Szigetszentmiklós Szolnokon, a helyi Spartacus otthonábanszenvedett meghökkentő, 2–1-es vereséget. Nagy szó mindez, lévén a télen többek között a helyi MÁV-ból Szoboszlai Imrével megerősített gárda legutóbbi öt bajnokiján nem csupán veretlen maradt (13 pont), sok gólt, szám szerint tizenegyet szerzett.
 
A Gyulai Termál az elmúlt hétvégén a Békéscsaba elleni meglepetés-siker (2–1) alkalmával a korábban megsérült, ám szerencsére felépült Laczkó Jánost is a soraiban tudó Tisza Volánt verte minimális különbséggel (1–0).
 
És ha már a Békéscsabánál tartunk: hullámvölgyben vannak a viharsarkiak, ugyanis hétvégén a tavasszal bombaformában futballozó Monor rabolt a lila-fehérektől három pontot (0–2). Az MSE góljait a légiósok szerezték, hiszen az első félidő felénél Pocuca Predrag, míg a második elején Fabrice Deffo növelte az előnyt, amely ki is tartott a végéig. A hazaiaknál hiányzott a gólkirály-jelölt Pozsár Gábor.    
 
A Vasas II. visszavágott az őszi, 4–1-es vereségért a Bajának. A piros-kékek a Nagy Dániel – Kiss Márton, Gáspár Zoltán, Bálányi Gábor, Gáspár Balázs – Balogh Péter, Villám Balázs, Ignácz Máté, Rompos Róbert – Czimmermann Patrik, Pap Dávid összeállításban kezdtek, majd a hajrában Hajnal Róbert és Tóth Ambrus is játéklehetőséget kapott. (Érdekesség, hogy Balogh és Tóth személyében két stabil U19-es bajnokságban szereplő labdarúgónak adott lehetőséget Kecskés Zoltán.)
A lényegi kérdések már az első félidőben eldőltek, ugyanis az első tíz percben két gól is esett – Pap Dávid találatára Gyenei Tamás „felelt” –, majd a félidő hajrájában lélektani szempontból a legjobbkor vette be Rompos Róbert Székely Csaba kapuját.
A hazaiaknál a középső védő Sztojanovics Szlavisa az első félidő közepén megsérült, így Goretich Gábornak át kellett szerveznie csapatát. Mint az eredményből is kitűnik, mindezt sikertelenül tette.
 
Az Algyő jó hajrájának köszönhetően verte 3–0-ra (1–0) a Kiskunfélegyházát Kothencz Péter, a korábban a Vasasban, a Győri ETO-ban és a REAC-ban is futballozó Makra Zsolt, illetve Pálinkó Máté góljaival.
 
A Molnár Tamás – Simon Szabolcs, Antal Krisztián, Huszár Lajos, Bakos Ádám – Nagy András (Horváth Roland), Szűcs Róbert, Kis Krisztián, Marton Bence – Konc Krisztián (Gonda Miklós), Varga Máté (Czibere Adrián) összetételű csapattal kiálló Hódmezővásárhely Marton Bence 54. percben született találatával múlta felül 1–0-ra az első keretből visszajátszót nem foglalkoztató, a kapujában Botlik Dániellel felálló REAC II.-t.
 
A bajnokságot továbbra is a Békéscsaba (53) vezeti a második Bajai LSE (48) és a jelenlegi bronzérmes Monor (44) előtt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr11453856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása