HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

RÁKOSSZENTMIHÁLYI AFC: A TAVASZ MEGLEPETÉSE. „Szép halál" után feltámadás

2008.04.25. 00:10 Hormat

Meglehet, sokan úgy vélték az NB III, Mátra-csoport őszi rajtja előtt, a RAFC a kiesés ellen fog harcolni, és talán ki is esik. Voltak, akik már korábban „temették” a rákosszentmihályi egyesületet, ám a csapat fényesen bizonyította, szerethető, megalkuvás nélküli futballt játszva markáns célokért küzdhet.
 
Vajon hitte-e volna bárki is, hogy a „szép halált” még gyönyörűségesebb „feltámadás” követi?
Ott, azon a helyen, ahol a téli felkészüléstől úgy rettegnek, mint nádszálkisasszonyok a kalóriabombától. És ott, azon a helyen, ahol nem röpködnek százezer forintos fizetések. Csak a rend kedvéért rögzítjük: tudunk olyan jól menő Pest megyei I. osztályú klubról, ahol a sokszoros gólkirály kétszázezer (!!!!) forintot vihet haza.
 
Ha másért nem is, ezért sajnálhatjuk Kasinszky Istvánt és csatártársait, hiszen a RAFC ettől a büdzsétől olyan távol van, mint M. Anikó az apácazárdától.
Ám hogy ez mennyire nem baj – legalábbis szerintünk, hiszen a szó legnemesebb értelmáben véve amatőr bajnokságról beszélünk –, azt jelzi ama tény, hogy a pokolból könnyedén a mennybe lehet jutni a magyar harmadosztályban is.
 
Nem kell hozzá más, csak egy remek közösség, no meg vezérnek egy jól felkészült, fiatal szakember. A télen pedig volt változás a keretben, érkezett, illetve visszatért Szigetszentmiklósról a civilben amúgy rendőrként dolgozó Pető Gábor, aki a tavaszi szereplésből kiindulva aligha a labda után nyomozott.
 
Nahóczky Attilának nem a harmadosztályban lenne a helye – ezt persze nem ő, hanem mi állítjuk –, hiszen korábban nem csupán a futballban, de a futsalban is bizonyította rátermettségét, avagy ezúttal is kiderül, ha valaki kispályásokkal sikert sikerre halmoz, az nem feltétlenül kispályás.
 
Egy azonban olyannyira világos, mint az újkori Michael Jackson: ez a gárda sokkal jobb létesítményt és körülményeket érdemelne még akkor is, ha a játékosok és az edzők nem is panaszkodnak.
A klub vezetői minden tőlük telhetőt megtesznek a csapatért, újabb érvnek hozzácsaphatják ama adatsort, hogy huszonhárom forduló elteltével az „aranylábú gyerekek” a harmincöt pontos Veresegyház mögött kilenc győzelem, öt döntetlen, és nyolc vereség után harminckét ponttal az ötödik helyen tanyáznak.
 
Az utóbbi években bár legtöbbször az osztályváltás elkerüléséért, no meg egyáltalán a fennmaradásért küzdött a Rákosszentmihályi Atlétikai és Futball Club labdarúgó szakosztálya, az idei szereplés a világ bármely színpadán vastapssal lenne jutalmazva.
A legkitartóbb szurkolók alighanem jól tudják, hogy Vigyinszki Zoltánék az őszt nyolcadikként zárták, ám a tizenkettedik fordulót követően alulról nézve a RAFC nevével kezdődött a tabella. A sereghajtó titulus kivívásáért nem kellett egyebet tenni, csak két siker mellett háromszor döntetlenre végezni, illetve hétszer kikapni.
A fővárosi labdarúgók többségének azonban alighanem kullancs volt a jele az óvodában, hiszen bár vért aligha ittak, szívósan felküzdötték magukat az élmezőnybe.
 
Mint fentebb már szó esett róla, jelenleg ötödik a „kis-nagy csapat”, és ha az MTK elleni papírforma-vereséget (6–2) nem számoljuk a tavaszi eredménysorba, a rákosszentmihályiak bizony veretlenek volnának! És ez még akkor is dicséretes, ha tudjuk, az elmúlt játéknapokon jobbára a kiesés ellen hadakozók ellen futballozott a sárga-kék sereg.
Ha esetleg nem volt egyértelmű a hangsúly: futballozott. Egy kiscsapat, amely rendkívül sokat lépett afelé, hogy igazán naggyá váljon.
Százezres és kétszázezres fizetések nélkül.
 
A RAFC szereplése ősszel:
15 mérkőzés, 5 győzelem, 3 döntetlen, 7 vereség, 19–20-as gólkülönbség, 18 pont
A RAFC szereplése tavasszal:
7 mérkőzés, 4 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség, 10–7-es gólkülönbség, 14 pont
 
A RAFC tavaszi mérkőzései:
Balassagyarmat (idegenben) 0–0
Veresegyház (otthon) 2–0
Gólszerző: Polyák Balázs, Mayer Ádám
MTK (i) 2–6
Gólszerző: Mayer Ádám (2)
Újpest (o) 0–0
Maglód (i) 3–1
Gólszerző: Fekete Sándor, Mayer Ádám, Németh Zsolt
Jászapáti (o) 1–0
Gólszerző: Szőke Róbert
SBFC (i) 2–0
Gólszerző: Kasinszky István, Vigyinszki Zoltán
 
A folytatás: Tiszafüred (o), Putnok (i), Dunakeszi Vasutas (o), Eger (i), Tura (i), Ózd (o), Gyöngyös (i), Felsőzsolca (o)
 
Legjobb góllövő, tavasszal: Mayer Ádám (4)
Legjobb góllövő, összesen: Mayer Ádám (9)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr18441126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása