HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

BAJNOKOK LIGÁJA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS: LIVERPOOL–CHELSEA 1–1. Liverpooli Kuyt, londoni böjt?

2008.04.22. 22:40 Hormat

Nem hozott látványos futballt a két angol gigász első csatája. A többet hibázó Chelsea megérdemelt vereséget szenvedhetett volna az Anfield Road-on, ha nincs John-Arne Riise.
 
Hogy nem Avram Grant minden idők legjobb Chelsea-edzője, az legalább olyan világos, mint a papírlap. És hogy nincs új a lap, pardon, nap alatt, azt a kedd esti BL-elődöntő fényesen bizonyította.
Úgy kezdődött a találkozó, mint a kannibálok mérkőzése: eleinte csak kóstolgatták egymást a csapatok. Hogy ez egy-egy játékosnak nem ízlett, az persze érthető, ám például Didier Drogba ártatlan képét nézve az ember elmosolyodott a tévé előtt ülve.
A folytatásban a Chelsea-nek volt oka a szomorkodásra, mert előbb Drogbát szerelte Carragher nem kifejezetten szabályosan, majd a következő támadásból fernando Torres a meccs addigi legnagyobb helyzetét hagyta ki.
A 43. percben aztán felrobbant a liverpooli stadion: fél percen belül többet hibázott a „kékek” védelme, mint annak idején a Sebők Vilmos által dirigált magyar válogatott hátsó alakzata, így Dirk Kuyt a kimozduló Cech lábai között könnyedén lőhetett a hálóba (1–0).
A második negyvenöt percben több helyzet adódott mindkét kapu előtt. Rafa Benitez helyzetét nehezítette, hogy negyedóra múltán Fábio Aurelio megsérült, ám Riise ugyanúgy balhátvéd, mint a maródi liverpooli.
A legnagyobb lehetőség Gerrard előtt adódott a 85. percben, ám bombáját szépen tolta szögletre Cech. A hosszabbításban Torres előtt adódott „ezerszázalékos” helyzet ám az eredmény már nem változott volna, ha… A csereként beállt Riise nem fejel bivalyerősen saját kapujába – a 94. percben…
A hazai közönség persze nem véletlenül énekelt és tapsolt, hiszen a „vörösök” ha nem is habkönnyű játékkal, de egy góllal legyőzhették volna a riválist, ám játékban így is közelebb jutottak a fináléhoz Xabi Alonsóék.
Persze ha valami „csoda” folytán a Chelsea nem csupán ledolgozná a hátrányát a jövő heti visszavágón, de ki is ejtené a Liverpoolt, aligha foglalkozna azzal bárki is, kicsoda és micsoda valójában Avram Grant…
 
LIVERPOOL–CHELSEA 1–1 (1–0)
Gólszerző: Dirk Kuyt (1–0) a 43., John-Arne Riise (1–1) a 94. percben 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr43437903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása