HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

U19 ÉS U17-ES KIEMELT I. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG, 22. FORDULÓ, MTK–FERENCVÁROS (ÖRÖK)RANGADÓ ELŐTT. Hosszas „huzavona” után eldőlt: szombaton 11 és 13 órától a Csömöri úton csapnak össze a felek

2008.04.18. 02:23 Hormat

Harcra fel!
 
Sokáig úgy volt, hogy nem a fővárosban kerül sor a kiemelt utánpótlás-bajnokságok két legjobb együttesének dupla párharcára. Tartotta magát a hír, hogy a SZAC-pályán kerül sor az MTK–FTC rangadóra, méghozzá 12, illetve 14 órakor. Végül kiderült, hogy az eredeti időpont (11 és 13 óra) nem változott, csupán a helyszín: a találkozókra a Rákospatak utcában kerül sor.
 
U19: Két alapembere nélkül az FTC
 
Amikor a legutóbbi játéknap hetedik percében Kutasi Zsoltot Kovács István váltotta, akkor már sejteni lehetett, hogy a Zsoca becenévre hallgató ferencvárosi gólvadász nem csupán a Zalaegerszeg elleni bajnoki hátralévő több mint nyolcvan percét, hanem az MTK elleni presztízscsatát is kihagy(hat)ja. További biztos hiányzója Balogh „Torony” Gábor együtteséből a gárda „esze”, a ZTE ellen a harmadik sárga lapját begyűjtő, korábban a Budapest Honvéd elleni elmaradt bajnokin – mint azt honlapunk olvasói is megtekinthették – fantasztikus szabadrúgásgólt szerző Tóth Bence.
Nem túlzás kijelenteni – ahogy azt honlapunknak adott interjújában Nyilasi Tibor, az FTC korábbi klasszisa is említette –, a zöld-fehérek keretében néhányan alighanem megállnák a helyüket a felnőttek között is.
Mindez egyelőre még nem feltétlenül igaz az MTK-ra, ám a kék-fehéreknél egyrészt „gyártják” a tehetséges ifjakat, másrészt Tamási Zsolt, a korábban a Győri ETO és a Vasas szakmai munkájáért felelős fiatal szakember a legfőbb bizonyíték az eredményes játékra.
Sokak szerint a mostani „ifi A” korosztály nem tartozik a legjobbak közé, azazhogy meg sem közelíti a Németh Krisztián-féle egyletet, és hát valljuk meg őszintén, ha csupán az elmúlt öt játéknap eredményeiből indulunk ki, igazat lehet adni a két(el)kedőknek. Ám ne feledjük: az MTK két bajnokival kevesebbet játszott, azaz a vesztett pontok tekintetében a mezőny legjobbja.
Egy rangadó persze azért rangadó, mert háromesélyes csatáról beszélünk. Márpedig szombat délelőtt és kora délután bármi megtörténhet!
 
EZ AZTÁN A FORMA!
 
Az alábbiakban arra voltunk kíváncsiak, vajon az elmúlt öt játéknapon hogyan teljesítettek a csapatok.
 
MTK: Sopron (i) elmaradt, Kaposvár (o) 2–1, Békéscsaba (i) 1–1, Fehérvár (o) 0–0, Kazincbarcika (i) elmaradt
55%
Jelenlegi helyezés/pont: 3./39
 
FTC: Vasas (o) 5–0, Budapest Honvéd (i) 3–0, Győri ETO (o) 2–1, Pécs (i) 1–1, Zalaegerszeg (o) 2–1
87%
Jelenlegi helyezés/pont: 1./44
 
MTK U19–FERENCVÁROS U19
Rákospatak utca, szombat, 11 óra. Vezeti: Kömpf Gyula (Bial Pál, Sarlak)
 
U17: Egyéniségek, ha találkoznak
 
Összefuthattak volna a pályán is.
Mondjuk egy Vasas–Fehérvár bajnokin.
Futballról azonban szó sem lehet, illetve dehogynem: reméljük, szombat délután lesz miről beszélni!
Merthogy az U17-es kiemelt I. osztály huszonkettedik játéknapján Tuboly Frigyes (és Dukon Béla) Fradija a Petres Tamás edzette MTK-val néz majd farkasszemet.
Bármily meglepő is, statisztikai összeállításunkból az derül ki, hogy az elmúlt öt bajnokin a kék-fehérek – igaz, három meccsen – jobban teljesítettek a zöld-fehéreknél.
Az sem elhanyagolható szempont, hogyha az MTK nyer, nem csupán azt jelentené, hogy átveszi a vezetést a bajnokságban, hiszen a Sopron és a Kazincbarcika elleni összecsapást későbbi időpontban rendezik meg, márpedig nehezen képzelhető el, hogy a tizenhatodik ésa tizenharmadik helyezett otthonában ne a mezőny egyetlen veretlen (tizennégy siker, öt döntetlen) együttese győzedelmeskedjen.
Úgyhogy ez a szombat kora délutáni derbi alighanem több lesz, mint szimpla bajnoki „döntő”…
 
EZ AZTÁN A FORMA!
 
Az alábbiakban arra voltunk kíváncsiak, vajon az elmúlt öt játéknapon hogyan teljesítettek a csapatok.
 
MTK: Sopron (i) elmaradt, Kaposvár (o) 5–1, Békéscsaba (i) 0–0, Fehérvár (o) 2–1, Kazincbarcika (i) elmaradt
77%
Jelenlegi helyezés/pont: 2./47
 
FTC: Vasas (o) 1–1, Budapest Honvéd (i) 1–1, Győri ETO (o) 1–3, Pécs (i) 4–0, Zalaegerszeg (o) 3–2
54%
Jelenlegi helyezés/pont: 1./48
 
MTK U19–FERENCVÁROS U19
Rákospatak utca, szombat, 13 óra. Vezeti: Gaál Gyöngyi (Kömpf Gyula, Sarlak)
 
(Terveink szerint a Foci a köbön mindkét találkozóról fényképes tudósítást közöl!)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr34430869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása