HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

FÓKUSZBAN AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG: 4-6. NAP. Csodás mindennapok

2008.06.13. 16:02 Hormat

Amikor Ruud van Nistelrooy, az angol Manchester United korábbi, a spanyol Real Madrid és a holland válogatott jelenlegi csatárgéniusza kisandított az asszisztensre, majd vissza a derék játékvezetőre, akkor már sejteni lehetett, ez a találat sokáig emlékezetes marad.

Les vagy nem les, ez itt a kérdés?

Az azonban semmiképp sem volt az, hogy a németalföldi legények kis túlzással a húsz esztendeje kivívott kontinenselsőségből „élnek”, mégis magabiztosan fektették két vállra a talján bikákat. Akik magunk közt szólva inkább voltak nyuszik.

Szó se róla, az idei Eb legjobb meccse volt a holland-olasz csata – legalábbis hétfő estig.

Mert másnap már nem a narancsmezesek, hanem a spanyolok háromgólos sikeréről áradozott a hentes, a sarki fűszeres, de még a trafikos is. Volt miről beszélni ismét, ám ezúttal nem a bíró teljesítménye került fókuszba, hanem egy nem is olyan ifjú legényé, bizonyos David Villáé, aki stílszerűen háromszor kanalazta az oroszok hálójába a labdát.

Elképesztő produkció volt ez, és a „csodának” nem volt vége.

A címvédő görög válogatott ugyanis a hosszú hónapok, mit hónapok, évek óta válogatott mezben eredménytelen Zlatan Ibrahimovic mesteri találata után zuhantak össze. Ez volt a szó legnemesebb értelmében vett svédcsavar, holott Ibra’ annyira volt fitt a kontinenstorna kezdetére, amennyire a Tatabánya a honi élmezőny legjobbja.

A film azonban pörög tovább, ma este ugyanis jönnek a „régi” ismerősök. Az olaszoknak mindenképpen nyerniük kell a románok ellen, ha szégyenszemre nem akarnak búcsúzni két kör után, miként ugyanez jellemző a franciákra is. Raymond Domenech gall kakasaiknak nevükhöz méltón csípniük kell, mert amit hétfőn nyújtottak az amúgy szimpatikusan küzdő románok ellen, az bizony kevés lesz.

Jut eszembe: tegnap a németek nagy meglepetésre kikaptak a horvátoktól, így szomszédaink már biztos továbbjutók, míg Michael Ballackéknak létkérdéssé vált a házigazda osztrákok ellen a három pont megszerzése.

Vajon ki hitte volna mindezt június 7-én, amikor az azóta két vereséggel a további küzdelemtől búcsúzó svájciak még a kapufát átkozták a csehek elleni nyitómeccsen?

Minden nap egy újabb csoda, amit várni kell, mint a Mikulást, a Jézuskát vagy a nyuszit.

Nagy szerencsénkre tovább tart a varázslat.

A java még csak ezután következik. 

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr73518509

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: just click the following internet page 2018.02.19. 21:05:44

Kerékpár bolt - Kerékpár turizmus - Kerékpár bolt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása