HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

NB III, ALFÖLD-CSOPORT, 29. FORDULÓ: SZIGETSZENTMIKLÓS–BÉKÉSCSABA 1–0. Elmaradt a bajnokavatás – a békéscsabai drukkerek viselkedése miatt a rendőrség is kivonult

2008.06.08. 02:39 Hormat

Elképesztő szituáció: a Szigetszentmiklóson egy-nullás vereséget szenvedő Békéscsaba edzőjét raportra hívó, vehemens vendégdrukkerek miatt a rendőrség kivonulására volt szükség.

Ami máshol ünnep, nálunk botrány.

Ami másutt az ország történelmének aranylapjára íródik, nálunk legfeljebb a „kék hírekben” szerepel.

 

„Hu-hu-hu-hu-huuuuuu!”

Mintegy tizenöt, mindenre elszánt, nem az örömtől, hanem a sörtől ittas békéscsabai szimpatizáns – a szurkoló túl erős kifejezés volna azok után, hogy egy viharsarki legény a kettő-egyes (???!!!) vereség miatt bosszankodott a lefújást követően... – fogadta így a nyolcvanadik percben pályára lépő szigetszentmiklósi Leke Alexet.

 

Megmagyarázhatatlan, nemhogy pálya szélén, de a hétköznapi életben sem elfogadható cselekedet volt ez.

Sajnálatos tény, hogy a futball nem kötötte le a vendégeket, pedig a pályán is történt egy és más, no meg aztán a szigetszentmiklósi öltözőfolyosón...

 

Jól olvasták, mert az első félidő kiegyenlített játéka után a másodikban Patakfalvi Balázs– Birtalan Barna akciót követően utóbbi remekbe szabott, okos gólját követően megroppanó, és csupán az eredmény után loholó együttesüket látva bizony felharsant a lelátón a „K*rva gyenge, k*rva gyenge!” rigmus is, amiben persze van némi igazság, hiszen alig tudott helyzetbe kerülni a vizitáló gárda.

 

A lefújást követően két felhevült ifjú szeretett volna bemenni a vendégek öltözőjébe (!!!), ám végül megvárták, míg Szarvas János és csapata kijön onnan. Nem volt ökölcsata, semmi haddelhadd, így szerencsére inzultus végül nem érte a vendégek fiatal mesterét és tanítványait.

 

 

Akár azt is írhatnánk befejezésül, hogy „vége a mesének, hazamentek a legények”.

 

Ám ez így, ebben a formában aligha igaz, merthogy egyrészt a szurkolás igen széles skálájánal legszélsőségesebb módját választó legények aligha hazamentek, másrészt meg ez a történet sajnos nem mese...

 

SZIGETSZENTMIKLÓS–BÉKÉSCSABA 1–0 (1–0)

Szigetszentmiklós, 200 néző. Vezette: Aradi Csaba (Tamás Roland, Tamás Nándor)

SZIGETSZENTMIKLÓSI TK: 1 SZABÓ Kálmán – 7 KŐVÁRI Márton, 2 SIMKÓ Krisztián, 18 RÉDEI Milán, 3 GÁLHIDI Gergő – 15 KIRÁLY András, 6 CSURKA Zoltán – 5 TÓTH János, 10 PATAKFALVI Balázs, 8 SZÉCSI Attila (16 ALEX Leke, 80. p.) – 17 BIRTALAN Barna (11 FRANK Tamás, 80. p.). Edző: Rubold Péter.

BÉKÉSCSABAI ELŐRE: 1 VINICZAI Ádám – 16 SZEVERÉNYI Péter, 6 ZÁVODA Gábor, 5 BRLÁZS Gábor, 11 SAJBEN Gábor – 19 SZENTI Zoltán, 17 MIKLYA Miklós (18 KRAJNC Balázs, 63. p.), 14 BORBÉLY Balázs (15 RUBUS Tamás, 70. p.), 22 HORVÁTH Tamás – 21 CSEKE Tamás, 23 URSZ József (2 TÓTH-KOVÁCS Tamás, 80. p.). Edző: Szarvas János.

Gólszerző: BIRTALAN BARNA (1–0) az 55. percben

Jó: Simkó Krisztián, Kővári Márton, Patakfalvi Balázs, Birtalan Barna, Király András, ill. Miklya Miklós, Szeverényi Péter

 

 

ÍGY TELJESÍTETTEK

A hazai csapatban Szabó Kálmánnak nem kellett megeröltetnie magát, amikor kellett, jól avatkozott közbe, magabiztosnak tűnt. Kővári Márton az első félidőben kevesebbszer, a másodikban többször kapcsolódott be a támadásokba, jól lezárta a jobb oldalt. Simkó Krisztián megbízhatóan futballozott, olyan volt, mint a jó seprű: jól sepert. Rédei Milán volt a védelem leggyengébb tagja, mintha nem mindig lett volna ott fejben, végzetes hibája nem volt. Gálhidi Gergő lelkesedéséért dicsérhető, hiszen amikor nem kellett, előre ment, amikor kellett volna, hátul maradt. Király András hozta a szokásos sok futásos, masszív futballját, Csurka Zoltán szintén sokat futott, technikai képzettségének köszönhetően a szűrő szerepköre is fekszik neki. Tóth János a második félidőben volt aktívabb, megkavarta a csabaiak védelmét, Patakfalvi Balázs harcos volt és jó labdákat adott, Szécsi Attila nem idézte tavasz eleji önmagát, Birtalan Barna meccset eldöntő, fontos gólt rúgott, mi több, a védekezésből is kivette a részét. A cserék közül Frank Tamás „nyugtatóként” hatott a többiekre, Leke Alex öt perc alatt helyzetbe került, ám kihagyta az ajtó-ablak ziccert.

 

A Békéscsaba kapujában Viniczai Ádám bizonytalannak tűnt. Szeverényi Péter rutinosan, sallangmentesen futballozott, akárcsak Závoda Gábor, Brlázs Gábort jó néhányszor megforgatták. A középpályán Miklya Miklós tűnt a legjobbnak, Horváth Tamás hiába futott sokat, nem sokra ment vele. Cseke Tamás legutóbb négy gólt rúgott, szombat délután esélye sem volt rá, Ursz Józsefnek akadt már jobb meccse, ebben biztosak vagyunk. A cserék közül Krajnc Balázs nincs jó formában, Rubus Tamás brusztolt, de hiába, Tóth-Kovács Tamással a rutin került előtérbe.

 

 

JÖN! JÖN! JÖN! A találkozón készült videófelvételek hamarosan felkerülnek oldalunkra, illetve interjút olvashatnak a sérüléséből felépülő békéscsabai házi gólkirállyal, az Alföld-csoport várható gólkirályával, Pozsár Gáborral.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr89509141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása