HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

SZIGETSZENTMIKLÓS–TURA, PEST MEGYEI KUPAMÉRKŐZÉS UTÁN. Interjú Berla Attilával, a vendégek edzőjével

2008.05.15. 16:33 Hormat

Aki azt hitte, hogy a Tura a legjobb csapatával áll ki a Szigetszentmiklós elleni, keddi PMK-mérkőzésre, az alaposan tévedett. De vajon elvárható-e egy csapattól, hogy a lehető legjobb összeállításában vegye fel a küzdelmet, amikor csütörtökön és szombaton is fontos bajnoki vár a gárdára?
 
– Ha kellett, lelkesített, ha kellett, dicsért, a Tura mégis vereséget szenvedett Szigetszentmiklóson. Miként fogalmazná meg a kupacsatával kapcsolatos érzéseit?
– Igazából ez a kilencven perc arra volt jó, hogy az ifi játékosainkat megnézzük, mit tudnak – mondta Berla Attila. – Hat fiatal labdarúgó szerepelt mindkét félidőben, ki lehetett őket próbálni, hiszen kiderült, hogy ki alkalmas és ki nem erre a szintre. Őszintén szólva, ezért is jöttünk. Nem tudtuk ezt a meccset komolyan venni. Csütörtökön és szombaton bajnoki mérkőzésünk van, teljesen fölösleges lett volna teljes haderővel ide jönni, amikor a bajnokságban is csak nehezen állunk össze a sok sérült miatt, de ezt lehet látni az összeállításainkon.
 
– Hogy bírják a futballisták az erőltetett menetet fizikailag?
– Igazából nem is ez a probléma, mert a srácok teszik a dolgukat. Nagyon sok a sérültünk. Ez nagyon nagy baj, mivel teljesen felcserélődnek a posztok. A középpályások a belső védő posztján szerepelnek, Tóth Gergő például még egyetlen mérkőzésen sem játszott így, folyamatosan védőt fog játszani… Ilyen problémáink vannak, de küzdünk tovább, ebben biztos vagyok. Megpróbáljuk megnyerni a hátralévő mérkőzéseinket, hogy az utolsó pillanatig nyílttá tudjuk tenni a bajnokságot, amennyire csak lehet. Az MTK-nak megvan a pontelőnye, de még nem adtuk fel.
 
– Nem szerencsés ilyet mondani, de mondhatjuk azt, hogy a sok sérülés miatt így lehetőség adódik arra, hogy a szó szerinti jövő csapatát építsék?
– Aki ismer engem, az tudja, hogy általában hozzá merek nyúlni a fiatal játékosokhoz. Eddig is kaptak lehetőséget, és aki tud élni vele, az ott marad a keretben. Itt van például Téglás Máté esete. Második, harmadik meccse kapja a lehetőséget, hiszen ő is fiatal. Leteszi az asztalra, amit tud, dolgozik, ugyanis fejlődnie kell, de mindenképpen kap lehetőséget, mert van benne fantázia. Továbbra is figyelünk a fiatal játékosokra, mindenképpen ezen az úton maradunk.
 
– Értem, amit mond, és bár azt említette, hogy nem adták fel a bajnoki címért vívott harcot, abban alighanem megegyezhetünk: az ezüstérmet már senki nem veheti el a Turától, és ez is a realitás. Jövőre újra megcélozzák a plafont?
– A második hely sorsa valóban eldőlt, hiszen olyan pontelőnyünk van, hogy akármit játszunk a hátralévő öt fordulóban, már nem tudnak utolérni minket. Az is kérdéses, hogy a továbbiakban velem képzelik-e el a jövőt? Ez egyelőre még nincs letisztázva. Azt mondom, ha a körülményeket tekintve lesz egy kis változás, meg lehet próbálni komolyabb célokat is kitűzni a csapat elé.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr68471258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása