HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

EURÓPAI TOPBAJNOKSÁGOK: KIÉ LESZ AZ ARANYÉREM? Három ország „tengerpartján”…

2008.05.09. 02:16 Hormat

Bár a Bayern München és a Real Madrid már bajnokként „nyaral”, a német és a spanyol pontvadászaton túl van miért izgulni az előttünk álló hétvégé(ke)n. A Foci a köbön azt járta körül, vajon az angol, a francia és az olasz bajnokságban ki lehet a végső befutó?
 
ANGLIA: MANCHESTER UNITED VAGY CHELSEA? A Premier Ligából már csupán egy forduló van hátra, és a tabella első két helyét két nagy, a Bajnokok Ligája idei fináléjának két résztvevője, a Manchester United (81) és a Chelsea található (78). Izgalmakban nem lesz hiány, hiszen az MU a mindig kiszámíthatatlan – az Arsenallal hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott, míg Londonban a Chelsea-vel egy-egyre volt képes –, jelenlegi tizenharmadik Wigan otthonában vizitál, míg a „kékek” a Bolton Wandererst fogadják.
Ha az odavágók eredményeiből indulunk ki, SirAlex Ferguson fiainak adnánk az aranyérmet, lévén Cristiano Ronaldóék fél éve 4–0-ra verték hétvégi riválisukat, míg Avram Grant legénysége szintén nyert, méghozzá minimális különbséggel (1–0).
Bár a „vörös ördögök” a bajnoki hajrában kissé megtorpanni látszottak, aligha engedik ki a kezükből a bajnoki aranyérmet.
 
FRANCIAORSZÁG: LYON VAGY BORDEAUX? Bármily hihetetlen, két fordulóval a befejezés előtt egyáltalán nem biztos, hogy a Lyon megvédi bajnoki címét. A gall topcsapat tudniillik mindössze két egységgel szerzett többet a Bordeaux-nál (73-71), és előbbi hazai pályán találkozik a jelenlegi, ám korántsem biztos befutónak vehető harmadik Nancyval, illetve otthonától távol lép fel a nagy múltú, ám bennmaradását matematikailag még nem biztosító tizenötödik Auxerre-rel. A trónkövetelő két, még nem százszázalékos biztonságban lévő egylettel meccsel: a Sochaux ellen hazai pályán, míg a Lens ellen idegenben gyűjthet három pontot.
Bár a bordeaux-i brigád sorsolása első látásra könnyebbnek tűnhet, ne feledjük, a rutin az Olympique Lyon mellett van.
 
OLASZORSZÁG: INTERNAZIONALE VAGY ROMA? A Serie A-ból a francia pontvadászathoz hasonlóan szintén két kör van vissza, ám a címvédő Internazionale a hétvégén könnyen pontot tehet az ügy végére, márpedig ehhez Roberto Mancini alakulatának nem kell mást tennie, csupán legyőzni az előző körben a Juventust verő (1–0) Sienát. A Roma az Atalantával meccsel – ősszel 2–1-re múlták felül a bergamóiakat Francesco Tottiék –, és elvben a Spalletti-tanítványok is három egységet kasszírozhatnak.
Bár véleményünk szerint az Inter bebiztosítja bajnoki elsőségét az előttünk álló víkenden, a történeti hűség kedvéért idebiggyesztjük, hogy a harmincnyolcadik játéknapon a kék-feketék a Parma, míg idei legnagyobb vetélytársuk a Catania vendége lesz, azaz mindkét „nagy” a kiesés ellen bőszen küzdő „kicsihez” utazik, amely sohasem sétagalopp, még a nem is olyan régen bundával fertőzött olasz futballban sem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr37460832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása