HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

Interjú Szente Tamással

2008.04.11. 12:32 Hormat

Szólhat a taps, pereghet a dob.
Április 15-én, azaz jövő hét kedden a magyar futsalválogatott Gyöngyösön fogadja Ukrajna legjobbjait.
Az év egyik legfontosabb meccse előtt állnak a mieink, hiszen a világbajnoki pótselejtező visszavágójára készül Kozma Mihály legénysége.
Pokolian nehéz feladat lesz, hiszen a csata 1–3-ról indul.
Tisztában van mindezzel Szente Tamás, nemzeti csapatunk egyik legrutinosabb, sok nagy csatát megélt embere is, aki az elmúlt hétvégén futballklubjában, az NB III, Alföld-csoportjában szereplő, a tavasszal olaj-szerűen feltörő Szigetszentmiklósi TK-ban elképesztő sérülés miatt nem állhatott Rubold Péter edző rendelkezésére. Az SZTK négyese az Ukrajnából visszafelé tartó repülőgépen szenvedett bokasérülést.  
 
– Veszélyben van a keddi fellépése? Mikor tud legközelebb játszani?
– Én már szeretnék a hétvégén, az Örkény ellen pályára lépni Szigetszentmiklóson – felelte Szente Tamás. – Ugye, vasárnap találkozunk a válogatottal, kedden pedig következhet a visszavágó.
 
– Helyben is vagyunk: az ukránok elleni derbi eredményét látatlanban elfogadta volna?
– Azt mondom, a meccs előtt elfogadtam volna, de meccs után már nem. Történtek az események, ahogy történtek, de lehetett volna az utolsó percen belül kettő-kettő is az eredmény, maradhatott volna kettő-egy is, de végül három-egy lett oda. Nehéz lesz, de meg lehet csinálni.
 
– Azt hallani és olvasni, hogy nem volt esélytelen a csapat Harkovban.
– Elég szerencsétlenek voltunk. Volt három helyzetünk az elején, ám nem értékesítettük azokat. Kaptunk egy gólt, aztán nagyjából összeszedtük magunkat és kiegyenlítettünk, ám egy szerencsétlenül megpattanó lövésből vezetést szerzett ellenfelünk, míg a végén egy kontrából találtak be az ukránok. Nem volt szerencsénk, de meg lehet fogni őket.
 
– Százalékos megoszlásban mennyi esélyt adna a két csapatnak a világbajnoki részvételre?
– Hatvan-negyven a javukra, mert a két gól sok, ha úgy vesszük. Három-egynél van csak döntetlen, illetve hosszabbítás. A kettő-nulla már jó nekünk, no meg ha három góllal nyerünk. Egy-kettőnél lett volna hatvan-negyven százalék ide.
 
– Ne feledjük, hogy a visszavágót szó szerint hazai pályán játszhatják.
– Gyöngyösön szenzációs közönségünk volt a vb-selejtező alkalmával. Mindig jó telt ház előtt játszani, több ezer ember előtt, ugyanis ez nagyon nagy segítség nekünk.
 
– Úgy tornyosulnak a feladatok ön előtt, mint egy hivatalnok asztalán a paksaméták. Az április végi Magyar Kupa fináléjában futsalcsapata, az Euro-Mobil-Trans Győr a Colorspectrum Aramisszal találkozik. Igazi presztízscsata lesz ez, hiszen a túloldalon bizonyos Frank Tamás a játékos-edző, aki Szigetszentmiklóson csapattársa, másrészt a vetélytársat erősíti a szintén SZTK-futballista, Rábl János is. Heccelik már egymást, ki és miért lehet a jobb?
– Á, nem jellemző. Tomival régóta nagyon jó barátok vagyunk, és a zrika megy persze, de csak egészséges kis zrika, annál több nem.
 
– Még ezt megelőzően is fontos csaták várnak a Győrre, hiszen a pontvadászatból két játéknap van hátra, és a kisalföldi egylet nincs rájátszást érő helyen, hiszen bár sokáig tartották a negyedik pozíciót, jelenleg az ötödik helyen állnak. Gondolom, ezzel is számoltak. Vagy ez a realitás?
– Két győztes meccset engedtünk ki a kezünkből a Cső (Üllő FC Cső-Montage – a szerző) és a Csömör ellen, ha az a kettő megvan, nincs semmi gond, de hát nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna. Még sok minden lehet, mert az élcsapatok egymással játszanak az utolsó két fordulóban, tehát akár ki is eshetünk, mint ahogy akár másodikak is lehetünk.
 
– Mivel lenne elégedett?
– A négy közé kerülés volt a célunk, így csalódott lennék nyilván egy kicsikét, ha nem jutnánk be, de megmondom őszintén, a titkos vágyam a második hely. Ha az bejönne, és mivel döntőt játszunk a kupában, ez az évem jól is sikerülne.
 
– És hol van még a vége! A Tisza Volán elleni csatát nagy bánatára kívülállóként nézte.
– Tudtuk, hogy jó gárda a Tisza Volán, de bíztunk magunkban. Akik most érkeztek a télen Szigetszentmiklósra, a régiekkel együtt nagyon jó csapatot alkotnak, jó közösség kovácsolódott össze. Bízunk benne, hogy kitart ez a győzelmi sorozat egészen a bajnokság végéig.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr39421115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása