HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

NB III, ALFÖLD-CSOPORT, 20. FORDULÓ: SZIGETSZENTMIKLÓS–TISZA VOLÁN 3–1. Protity Sándor bronzérmes együttese egymás után második vereségét szenvedte el

2008.04.06. 02:38 Hormat

Rédei Milán nagy napja
 
Értékmérő csatára készült a Szigetszentmiklósi TK szombat kora este: az volt a kérdés, tud-e győzni Rubold Péter együttese a jelenlegi bronzérmes Tisza Volán ellen?
 
Homma Kazuo nagyon hiányzik.
Mármint Szegeden, hiszen a Tisza-parti legénységtől a télen távozott japán támadó az ősszel tizenöt találatig jutott, mi több, a Diósgyőr színeiben a szombati napon is bevette a rivális Vasas hálóját. Az már más kérdés, hogy végül az angyalföldiek nyertek fantasztikus meccsen 5–4-re.
Ez volt az az eredmény, amelyet elképzelni sem tudtak volna Szigetszentmiklóson.
No nem mintha Szécsi Attiláék nem rugdosták volna a tavasszal a gólokat – 2008-ban öt hivatalos találkozón összesen huszonötször volt eredményes a társulat –, ám a védelem eleddig nem bizonyult gólképesnek.
Ha hiszik, ha nem, szombat este viszont ez utóbbi megesett.
És hogy Rubold Péter nem került infarktus-közeli állapotba? Mindennek csupán az az oka, hogy ezúttal Rédei Milán nem csupán a saját háza táján „sepregetett”, de a rivális hálója előtt is „besegített”. Egy szó, mint száz: a Ferencvárostól kölcsönkapott ifjú hátvéd duplázott a Tisza Volán ellen.
De erről egy kicsit később, hiszen bármily hihetetlen, idegesen, kapkodva játszott az SZTK az első félórában. Érthetetlen volt mindez, hiszen míg a rivális legutóbb méretes pofonba szaladt hazai környezetben a Dabas ellen (1–5), addig az SZTK szinte megállíthatatlan az új esztendőben.
Szó se róla, a szegediek sem keltették nyugodt egylet benyomását.
Érdemes volt ugyanakkor megfigyelni, hogy hány és hány ifjú legény lépett pályára a látogatók színeiben. Fiatal gárdája van Protity Sándornak, ám ezen a szombat estén nem tudták megmutatni valós tudásukat Burány Zoltánék.
Furcsa góllal szerzett vezetést a házigazda, hiszen Rédei Milán fejesével aligha lesz könnyű elszámolnia Kispéter Zoltánnak, hiszen a beívelt labdára feleslegesen kimozduló cerberus mellett a hórihorgas védő könnyedén bólinthatott a hálóba.
Néhány perccel később azonban még furcsább találattal egalizált a Szeged, amelynek volt helyzete amúgy is, ám azok kimaradtak.
A szünetet követően Szabó Kálmán szabadrúgás utáni nagyszerű védése volt az első, amit érdemes volt feljegyezni, és alighanem ez lehetett a kulcsmomentum, hiszen az SZTK labdarúgói egyre nagyobb lelkesedéssel futballoztak, csúsztak-másztak a győzelemért.
Amitől esetleg lehetett tartani – miszerint jól lakott banda lép fel zöld-fehér dresszben –, arról szó sem lehetett, azaz a helyi, gyér számú publikum örömmel tapasztalhatta, a „magyaros betegség” nem mutatkozik a Pest megyeieknél.
Király András nevéhez méltó szabadrúgásgólt szerzett a játékrész derekán: mintegy húsz méterről vágta a labdát a rosszul felállított sorfal mellett a jobb alsó sarokba.
És nem volt megállás: miközben jól zárta le a területet a hátsó alakzat, Rédei Milánnak a támadásokhoz is volt ereje. Az alighanem élete meccsét játszó hátvéd a lefújás előtt negyedórával közelről pofozta a labdát Kispéter ketrecébe.
Az ezúttal nem sokat mutató Brinszky Adrián veszélyeztette szabadrúgásból Szabó kapuját a hajrában, ám lövése fölé szállt.
Összességében a 67. percben kapufáig is jutó házigazda teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot, az persze más lapra tartozik, hogy ez a csapat sokkal több nézőt érdemelne.
Aligha véletlen, hogy a vendégek mestere néhány perccel a lefújást követően ezt mondta: „Lelkesedés–bénultság 3–1”.
Az SZTK visszavágott az őszi, 4–2-es vereségért, ám azzal a Csepel-szigeten is tisztában vannak: a neheze csak ezután következik.
 
SZIGETSZENTMIKLÓS–TISZA VOLÁN 3–1 (1–1)
Szigetszentmiklós, 150 néző. Vezette: Gyekiczki I. (Kepka R., Frey M.)
SZIGETSZENTMIKLÓSI TK: 1 SZABÓ Kálmán (a Foci a köbön osztályzata: 6) – 7 KŐVÁRI Márton (6), 18 RÉDEI Milán (8), 2 SIMKÓ Krisztián (6), 3 GÁLHIDI Gergő (6) – 15 KIRÁLY András (7), 5 TÓTH János (6), 10 PATAKFALVI Balázs (6), 6 CSURKA Zoltán (6) – 17 BIRTALAN Barna (6), 8 SZÉCSI Attila (6). Edző: Rubold Péter.
Csere: Patakfalvi helyett 19 PANDUR Tamás (0) a 82., Szécsi helyett 14 TAMÁSI Gábor (0) a 87., Birtalan helyett 12 GARICS Levente (0) a 89. percben.
TISZA VOLÁN: 1 KISPÉTER Zoltán (4) – 11 BUZÁSI Péter (4), 2 KREIZLER Károly (5), 5 BURÁNY Zoltán (5), 12 SZABÓ Attila (6) – 7 KARDOS Norbert (5), 16 MÉSZÁROS Zoltán (5), 10 BANK Szilárd (4), 8 BRINSZKY Adrián (5) – 6 Gahwagi NEBIL (6), 14 ZAKAR Szabolcs (5). Edző: Protity Sándor.
Csere: Mészáros helyett 19 KÖRMÖCZI Sebastian (0) a 76., Nebil helyett 9 BÁRDOSI Nándor (0) a 80., Zakar helyett 18 PÉTER Sándor (0) a 85. percben.
Gólszerző: RÉDEI MILÁN (1–0) a 31., SZABÓ ATTILA (1–1) a 38., KIRÁLY ANDRÁS (2–1) a 69., RÉDEI MILÁN (3–1) a 75. percben.
Sárga lap: Király András, Patakfalvi Balázs, Rédei Milán, ill. Burány Zoltán, Kardos Norbert, Gahwagi Nebil.
 
(A közeljövőben több kis videót is megtekinthetnek oldalunkon a találkozóval kapcsolatban: a Foci a köbön többek között megörökítette a Tisza Volán egyenlítő gólját. Továbbá interjút olvashatnak a duplázó Rédei Milánnal, az ezúttal sérülés miatt kimaradó Szente Tamással, illetve hosszabban nyilatkozott honlapunknak Protity Sándor, a Tisza Volán edzője.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr73413149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása