HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

NB III, ALFÖLD-CSOPORT, 30. FORDULÓ: MONOR–SZIGETSZENTMIKLÓS 0–1. Szécsi: nem csak egy tánc volt

2008.06.16. 03:48 Hormat

Több száz néző előtt izgalmas kilencven perc: az NB III, Alföld-csoportban a bronzéremért küzdhetett két régióbeli együttes. Bár a hazai pálya előnye a Monor mellett szólt, a Szigetszentmiklós szervezettebb, gólra törőbb futballal megérdemelten vitte el a három pontot és a bronzérmet.


Amikor felcsendült a közkedvelt Edda-sláger, aligha hitte bárki is Monoron, hogy a kedvencek legalább a döntetlent nem harcolják ki a „bronzvasárnapon”.

 

 

„Mi vagyunk a jók, mi vagyunk a szépek!”

Dübörgött a zene, és bizony jó volt végignézni a lelátón, hiszen megannyi érdeklődő várta izgatottan Mikó Balázs kezdő sípszavát.

 

 

Néhány perc elteltével kiderült, a gyors Birtalan Barnával különösen van keresnivalója az SZTK-nak, azaz ekkor még úgy tűnt, a bal oldalon nyerheti meg a meccset a látogató.

 

Nehogy azt higgyék, hogy a holland-olasz Eb-csoporttalálkozót idézte az MSE-SZTK attak, hiszen zártan védekezett mindkét gárda.

Úgy is fogalmazhatnánk, a nagy tét rányomta bélyegét az összecsapásra. A házigazda visszafogottsága mindamellett érthető volt, ugyanis alighanem úgy volt vele védő és középpályás, támadó és edző, ha gólt nem kapunk, nagy baj már nem lehet.

Így telt el az első játékrész, a folytatásra pedig két helyen is frissített a vendégalakulat mestere. Rubold Péter Rédei Milán helyett a sérülése után immár teljes értékű harcosnak, Szente Tamásnak adott lehetőséget, míg Patakfalvi Balázst Tamási Gábor váltotta.

Az izgalom fokozódott, ahogy teltek-múltak a percek. Aligha véletlen, hogy Varga Károly, az MSE mestere egyre izgatottabban szemlélte az eseményeket. Hát még a nyolcvanadik percben nem lett volna senki a helyében, hiszen abban a minutumban lélekben elbúcsúzott a Monori SE a bronzéremtől. Óriási védelmi megingás után Szécsi Attila bizonyította be, hogy babonás, lévén tizenháromról tizennégyre növelte évadbeli találatai számát.

 

 

A kitámadó hazaiak mellett egy ízben lesgólt lőtt az SZTK, mi több, ha a csereként beállt Kosuth Miron rutinosabb, a zöld dresszesek kétgólos sikert aratnak.

Persze az is igaz, sokak szerint az egy-nullás győzelmeket arató együttesek az igazán kiválóak, márpedig ha emlékezetünk nem csal, az SZTK többek között a Dabast és legutóbb a bajnoki címet szerző Békéscsabát is ilyen gólkülönbséggel győzte le.

 

 

MONOR–SZIGETSZENTMIKLÓS 0–1 (0–0)

Monor, 600 néző. Vezette: Mikó Balázs (Bial Pál, Lovász László)

MONORI SE: 30 SZŰCS Lajos (a Foci a köbön osztályzata: 6) – 3 KINDER László (4), 5 CSÁKI Norbert (4), 6 POCUCA Predrag (5) – 7 CSIKÓS Ferenc (5), 17 MAGYAR Tamás (5) – 20 HALGAS István (5), 12 MORAUSZKI István (5), 11 BÁN Zsolt (5) – 18 DEFFO Fabrice (4), 14 MAKA Sándor (4). Edző: Varga Károly.

Csere: Magyar helyett 2 SIMON Zsolt (0) a 81. percben.

SZIGETSZENTMIKLÓSI TK: 1 SZABÓ Kálmán (6) – 7 KŐVÁRI Márton (7), 18 RÉDEI Milán (6), 2 SIMKÓ Krisztián (7), 3 GÁLHIDI Gergő (6) – 15 KIRÁLY András (6), 6 CSURKA Zoltán (5) – 5 TÓTH János (6), 10 PATAKFALVI Balázs (6), 17 BIRTALAN Barna (5) – 8 SZÉCSI Attila (7). Edző: Rubold Péter.

Csere: Rédei helyett 4 SZENTE Tamás (6) és Patakfalvi helyett 14 TAMÁSI Gábor (6) a szünetben, Szécsi helyett 9 KOSUTH Miron (0) a 84. percben.

Gólszerző: SZÉCSI ATTILA (0–1) a 80. percben

 


ÍGY TELJESÍTETTEK

A Monor kapujában Szűcs Lajos, ha kellett volna, középső védőként is megállta volna a helyét: egyízben a tizenhatoson kívül nagyot mentett, a gólról nem tehetett, magabiztosnak tűnt, nem úgy, mint a védelem. Kinder László hiába volt egy fejjel magasabb közvetlen riválisánál, legalább olyan lassúnak is bizonyult, a füredi Anna-bálon nem forognak annyit a jelenlévők, ahányszor ő vasárnap délután. A kapott gólban vastagon benne volt, csakúgy, mint a találatot közelről leső Csáki Norbert. Az első félidő nagy részében ő kisebb megingásoktól eltekintve jól futballozott. Pocuca Predrag ezen a meccsen nem bizonyította, hogy jobb lenne a honi átlagnál: kiemelkedőt nem nyújtott, nagy hibájára nem emlékszünk. Csikós Ferenc eleinte gyors volt, lendületes, aztán beleszürkült a mezőnybe. Magyar Tamás szokás szerint rengeteget futott, az első félidőben több labdát szerzett, a másodikban mintha elfáradt volna, így cseréje indokolt volt. Halgas István sokat dolgozott, nem sok haszonnal, Morauszki István nem játszott rosszul, de különösebben jól sem egykori egylete ellen. Bán Zsolt egy ízben kivezette a labdát az oldalvonalon túl, nem csupán emiatt valljuk, hogy nem ez volt élete meccse. Tavasszal tizenhétszer volt eredményes Fabrice Deffo, a kilencven perc során nem sokszor került helyzetbe, pedig vissza-visszalépett labdáért. Maka Sándor egy hete csere volt, produkciója láttán kár volt edzőjének változtatni.

 

 

A Szigetszentmiklós kapujában Szabó Kálmánnak nem kellett bravúrokkal életben tartania egyletét, tudása alapján nem az NB III-ban volna a helye. Kővári Márton agresszív volt, mint egy bulldog, kemény, mint a kő, jól kapcsolódott be a támadásokba. SZTK-mezben talán ez volt a legjobb mérkőzése. Rédei Milán csupán egy félidőt játszott, magabiztosan rombolt, ezúttal érthetően nem kalandozhatott sűrűn előre. A védelem legjobb embere immár nem először Simkó Krisztián volt, ha kellett, kisegített jobbra és balra, önfeláldozó futballja példa lehet mindenki előtt. Gálhidi Gergő győztes típusú futballista: egy-nullás vezetés után még a kilencvenegyedik percben is felmenne fejelni a szöglethez, naná, hogy edzője nem engedi. Jól lezárta a bal oldalt. Király András testi erejét jól kamatoztatva futballozott, Csurka Zoltán ezúttal kevesebbet vállalt, nagy bakijára nem emlékszünk. Tóth János egy-egy elfutással riogatott, Patakfalvi Balázs sérülése után sem lógott ki a sorból. Birtalan Barna jobb osztályzatot érdemelt volna, de... Aki gyors, mint a szolnoki expressz, technikás, mint Ronaldinho, ráadásul még helyzetbe is kerül, ne bulla góllal fejezze be a kilencven percet. Szécsi Attila többször megkeverte a monori védelmet, ezúttal szinte csak a játékkal törődött, mi több, helyzetfelismerése után nem csupán három pontot, de harmadik pozíciót eldöntő gólt szerzett. A cserék közül Szente Tamás egy ízben alighanem góltól mentette meg csapatát, Tamási Gábor hamar felvette a ritmust. Kosuth Miron kilenc perc alatt a mennybe mehetett volna: az egyik legtehetségesebb utánpótláskorú SZTK-labdarúgó kettő az egy ellen vihette volna a labdát, ám az abszolút gólhelyzetet érő passz nem érkezett meg a társhoz...

 


EZ VOLT A MECCS

1-15. perc: Varga Károly mindössze egy helyen változtatott a Foci a köbön által megtippelt csapaton: a talpsérülés miatt a játékot nem vállaló csapatkapitány, Kajli Zoltán helyett Maka Sándor került a csapatba, ám a monoriak által csak „Öregnek” becézett negyvenharmadik esztendejét taposó hátvédet a védelem közepén Csáki Norbert pótolta. Rubold Péter nem változtatott tizenegyén. Eleinte, mint a kannibálok mérkőzésén, csupán kóstolgatták egymást a csapatok, előbb egy hazai fejes, majd egy SZTK-lövés nem okozott különösebb riadalmat egyik oldalon sem.

16-30. perc: Jól védekezett ebben a periódusban a vendéggárda, mi több, egyre inkább Birtalan Barna gyorsaságára próbált apellálni Rubold Péter csapata. Ennek ellenére a rutinos tréner nem lehetett elégedett övéivel, hiszen a 26. minutumban elküldte melegíteni Szente Tamást és Tamási Gábort.

31-45. perc: Szabadrúgáslövő verseny: a félidő hajrájában huszonöt méterről Halgas István tekert alig a bal felső saroknál a léc fölé, majd a túloldalon KirályAndrás lőhetett a balösszekötő helyéről, mintegy tizennyolc méterről a jobb felső fölé.

46-60. perc: Nem kezdődött nagy iramban a második felvonás, ebben a részben több volt az eladott labda, mint a Váci úti sportboltban. Bosszantó technikai hibák mellett továbbra is a biztonság volt a fő cél.

61-75. perc: Szöglet után az MSE előtt maradt ki ordító helyzet: a berobbanó Pocuca oda fejelte volna a labdát, ahová akarja... A sarokrúgásokból az SZTK is veszélyeztetett, igaz, nem sok sikerrel. Ahogy telt múlt az idő, egyre nagyobb lett a feszültség a kispadokon és a játéktéren.

76-90. perc: Szécsi Attila a nyolcvanadik percben szemfüles gólt rúgott Szűcs Lajos kapujának ba alsó sarkába, és mert az SZTK okosan visszahúzódott, a kitámadó hazaiak mellett több lehetőség is adódott Tamási Gáborék előtt. Halgas István huszonkét méteres, hjobb felső sarok mellett elzúgó bombája mellett az SZTK Tóth János révén a játékvezető megítélése szerint szabálytalan gólt szerzett, ám a véghajrában Kosuth Miron ha rutinosabb, jó megoldást választ és a monori kapuig tör.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr9522311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása