HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

KIEMELT U19, 23. FORDULÓ: FERENCVÁROS–ÚJPEST 2–1. Kiegyenlített küzdelem volt – már biztosan dobogón végez a Fradi

2008.06.11. 22:17 Hormat

Szerda délután a 23. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótoltak a Népligetben a kiemelt I. osztályú U19-es bajnokságban: az ezüstéremre hajtó Ferencváros a középmezőnyben tömörülő Újpestet fogadta.

 

Több mint tucatnyi hiányzó.

Ha megengedik, néhány nevet felsorolunk. Lehetne ez afféle osztálynévsor a pénteki ballagás előtt, ám nevezettek augusztustól júniusig nem csupán „ballagtak”, voltak, akik egyenesen „jól mentek”: Kutasi Zsolt, Tóth Bence, Kiss Krisztián, Vattai Balázs, Pintér Balázs, Vajda Bálint, illetve Barczi Dávid, Üveges Szabolcs, Gyűrű László, Tóth Péter, Litauszki Róbert, ifj. Mundi Viktor, Tóvizi Tamás, Privigyei Ádám.

 

Higgyék el, tudnánk még neveket említeni, de talán ebből is kitűnik, bizony nem volt könnyű dolga a két szakvezetőnek, Balogh Gábornak, illetve Mundi Viktornak a hétközi randevú előtt.

 

Így eshetett meg, hogy a vendégek kispadján mindösszesen négy labdarúgó foglalt helyet.

Mi tagadás, a lelátón sem volt tülekedés, ám aki „számít”, ott volt a Kismartoni úton.

Az Újpest kezdte a mérkőzést, és hiába választotta el a két csapatot féltucatnyi helyezés a tabellán, az elmúlt hetekben sokkal jobban szerepeltek a violák.

 

Kiegyenlített játékot hozott az első félóra, az Újpestnek voltak azonban az igéretesebb lehetőségei. Egy ízben szabadrúgás után került mintegy húsz méterről a jobb alsó sarok mellé a labda, majd egy szöglet után a felső léc fölött zúgott el egy újpesti fejes után a bőrgolyó.

 

A 32. percben szép akció után szerezte meg Szilágyi Krisztián a jobb alsó sarokba tartó fejessel a vezetést a házigazdának (1–0), ám egy perc sem telt el, a középkezdést követően egyenlíthettek volna a vizitálók.

 

A félidő hajrájában nem csupán kapufáig jutott Mundi Viktor csapata, de egy szögletet követően a bal felső sarokba tartó fejest kifejelték a hazaiak a gólvonalról.

 

A rövid, mindössze tízperces szünetet követően a Ferencváros középpályája szinte megújult, hiszen négy embere helyett is friss erőt küldött a pályára Balogh Gábor. Mundi Viktor ekkor még nem cserélt, amikor megtette, akkor pedig már késő volt. Az 52. percben még csupán jobb oldali kapufát „talált” az FTC, ám három minutummal később Kovács István remekbe szabott gólt rúgott mintegy tizennyolc méterről a jobb alsó sarokba (2–0).

 

A hátralévő bő félórában a vendégek vették kezükbe az irányítást, Mundi Viktor tanítványai próbálták ráeröltetni akaratukat az FTC-re, ami nagyrészt sikerült is, ám ekkor már sokkal több volt a pontatlan passz, és a technikai hibák száma sem lett kevesebb az első játékrészhez képest, sőt!

 

 

Volt persze, akinek álló labdából sem sikerült szabadrúgásból a kaput eltalálni, hiszen Illés Bence tizenhét méterről méterekkel bombázott fölé.

Érett az újpestiek gólja, ám mindez csupán a 85. percben jött össze, mégpedig „aranyos összjátékot” követően: egy szöglet után a kényszerűségből középső védőként futballozó Gold Péter maradt le a csereként beküldött Arany Zoltánról, aki eldőlve lőtt közelről, kapásból a jobb felső sarokba (2–1).

 

A látogató még próbálkozott, de az eredmény már nem változott. Lényegében egyik csapat sem okozott csalódást, mi több, jó néhányan bizonyították edzőjüknek, lehet rájuk számítani.

Szombat délben a Ferencváros a dobogóra ácsingózó Debrecent fogadja, ám ami jelen pillanatban biztos: harmadiknál rosszabb helyen már nem végezhetnek a zöld-fehérek, mi több, ha a Budapest Honvéd nem nyer a középmezőnyben tanyázó Békéscsaba otthonában, ezüstöt ünnepelhetnek a Népligetben. A kilencedik helyezett Újpest a hétvége első napján ugyanekkor a Zalaegerszeget látja vendégül, és ha a ZTE nyer, helyet cserél egymással a két csapat, ám ha győznek Járvás Leventéék, szerencsés esetben a nyolcadik pozícióban fejezhetik be a szezont.

 

JÖN! JÖN! JÖN! A találkozón készült kisvideókat – köztük az újpesti Arany Zoltán gólját – hamarosan megtekinthetik oldalunkon, valamint interjút közlünk a vendégek mesterével, MUNDI VIKTORRAL.

 

FERENCVÁROS–ÚJPEST 2–1 (1–0)

Népliget, Kismartoni út, 100 néző. Vezette: Ember Tibor (Kiss Szabolcs, Mógor Tamás)

FERENCVÁROSI TC: 16 HERMÁNY Bence (1 FERENCZI Bence, 70. p.) – 2 Butts JAY Edward, 17 GOLD Péter, 15 SZŰCS András, 18 SVÁB Dániel (7 SALAMON Dávid, 83. p.) – 14 SZILÁGYI Krisztián (5 SZEMÁN Lajos, a szünetben), 8 MARTON Attila (3 ORSZÁGH Péter, a szünetben), 10 BOGÁTI Péter (11 CSOÓR Patrik, a szünetben), 4 TÓBIÁS Zsolt (6 SAJÓ Dániel, a szünetben) – 9 KOVÁCS István, 13 NYILASI Bálint. Edző: Balogh Gábor.

 

ÚJPESTI TE: 1 JÁRVÁS Levente – 6 ILLÉS Bence, 25 MIHALECZ Sándor, 11 VICZIÁN Gergely (4 BÁRKÁNYI Bálint, 59. p.), 17 MALLINERITS Norbert (3 ARANY Zoltán, 59. p.) – 20 SZIKORA Dániel, 14 Electo WILSON – 13 SIMON Krisztián, 5 POPOVICS Bertold, 23 TAMÁSI Richárd (24 KLÉMÁN Péter, 61. p.) – 10 LÁZÁR Bence. Edző: Mundi Viktor.

Gólszerző: SZILÁGYI KRISZTIÁN (1–0) a 32., KOVÁCS ISTVÁN (2–0) az 55., ARANY ZOLTÁN (2–1) a 85. percben

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr39515553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása