HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

BAJNOKOK LIGÁJA, DÖNTŐ: MANCHESTER UNITED–CHELSEA 1–1, TIZENEGYESEKKEL 6–5. MU-szkva

2008.05.22. 00:20 Hormat

Hihetetlen izgalmak után tizenegyesekkel a Manchester United hódította el a BL-trófeát.
 
Kezdetben úgy tűnt, a pekingi olimpiára készülnek a felek – és ez nem (pekingi) kacsa.
Az első félidőben volt minden: a kerékpározást Cristiano Ronaldo gyakorolta – a mozdulat szépségén túl más előnye nem származott belőle némi ökölcsata követte, de azért volt futball is.
A fentebb emlegetett Ronaldo mesteri fejesgóllal vette be Petr Cech kapuját hét méterről, és a félidőben a nagyobb lehetőségek a „vörös ördögök” előtt adódott. Ám ilyen a sors: a lefújás előtt, már a hosszabbításban Essien lepattanó bombája után Frank Lampard volt jókor jó helyen.
Hiszik vagy sem, a legszebb akció nem ez volt, hanem még tíz perccel az egyenlítő találat előtt Cristiano Ronaldo és Carlos Tévez nevéhez fűződött, ám a remek attak végén Carrick ismétlésénél sem állt csehül Cech.
A folytatásban a Chelsea uralta a játékot, egyértelműen az MU fölé kerekedett, de helyzetek mellett csupán kapufáig jutottak a londoniak Drogba révén.
Jöhetett a hosszabbítás, amelynek elején Lampard átkozhatta a kapufát próbálkozása után. Tévez előtt adódott gólszerzési lehetőség, ám a ráadás félórában az eredmény nem, csak a csapatok létszáma változott. A hajrában egy szikra kipattant, és a nagyobb tüzet megakadályozandó a szlovák Michel zuhanyozni küldte a vélhetően Bud Spencer-filmeken nevelkedett Didier Drogbát.
A tizenegyesek során a harmadik sorozatban Cristiano Ronaldo hibázott, és csak annak köszönhette csapata „életben maradását”, hogy a mindent eldöntő ötödik körben John Terry a heves esőzés miatt a füvön megcsúszott, így a bal kapufa mellé lőtt.
A heroikus küzdelem Anderson-Kalou párharccal folytatódott, mindketten magabiztosak voltak. Következett Ryan Giggs, aki ezután aligha marad Ryan közlegény: mértani pontosságú lövése után a szintén csereként beszálló Nicolas Anelka próbálkozását Van der Sar védte.
Hogy igazságtalan játék a futball? Talán az, mivel a találkozó egyes szakaszaiban ellenfele fölé nőtt a Chelsea, ám a helyzeteket be is kell rúgni, nem csupán kialakítani.
Mindez persze a manchesterieket aligha érdekelte, következhetett az ünneplés. Mi több, ha Sir Alex Ferguson csapatán, no meg a vörösök drukkereink múlna, alighanem az orosz főváros nevét MUszkvára változtatnák.    
 
MANCHESTER UNITED–CHELSEA 1–1 (1–1, 1–1) – tizenegyesekkel 6–5 
Moszkva, Luzsnyiki stadion, 85000 néző. Vezette: Lubos Michel (szlovák)
Gólszerző: CRISTIANO RONALDO (1–0) a 26., FRANK LAMPARD (1–1) a 45. percben
Tizenegyesből: Tévez, Carrick, Hargreaves, Nani, Anderson, Giggs, ill. Ballack, Belletti, Lampard, Ashley Cole, Kalou
Kiállítva: Drogba a 116. percben

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr28481506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása