HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

NB III, ALFÖLD-CSOPORT, 28. FORDULÓ: KÖZELEBB KERÜLHET A BAJNOKI CÍMHEZ A BÉKÉSCSABA. Négy pontra az álomtól?

2008.05.31. 05:17 Hormat

 

Május utolsó napján hivatalosan nem dőlhet el semmi, már ami az arany- és az ezüstérmek sorsát illeti, ám meglehet, a hátralévő három játéknapon a jelenlegi listavezető Békéscsabának négy pont is elegendő az üdvösséghez.


Habár a viharsarki legénységnek csupán három pont az előnye a második Bajai LSE-vel szemben (57-54), a lila-fehérek szombat este tisztábban láthatnak. Arról van szó ugyanis, hogy bár – miután a versenykiírás szerint a több győzelem rangsorol – május utolsó napján semmiképp nem ünnepelhet a Kórház utcai publikum bajnokcsapatot, némi segítséggel közelebb kerülhet Szarvas Jűnos alakulata álmai beteljesüléséhez.

A viharsarkiak ugyanis a REAC második csapatát fogadják, míg a feljutásért vívott harcban nagy rivális Baja a mindenkire veszélyes, az utóbbi hetekben botladozó, ám a tavasz során masszív egylet benyomását keltő, mindenkire veszélyes Szigetszentmiklóst látja vendégül.


Persze az alábbiakban puszta számolgatásnak lehetnek szemtanúi, ám mivel a BLSE legutóbb nagy meglepetésre a végül kiesett REAC II. otthonában „zakózott” (2–1), megvan rá az esély, hogy az SZTK ponto(ka)t rabol. És amennyiben ez bekövetkezik, no meg a csabaiak nem borítják a papírformát, akkor két játéknappal a vége előtt a hatvan pontos Békéscsabát az ötvennégy egységet bezsebelő Baja követi.


A huszonkilencedik, utolsó előtti körben azonban fordulhat a kocka, ugyanis az ellenfelek erősségét tekintve a Baja kerül fórba: amíg Lógó Zsolték a már kiesett Örkényhez utaznak a három pontért, addig Brlázs Gáborék Szigetszentmiklóson vendégszerepelnek. (A Foci a köbön ez utóbbi összecsapásról helyszíni tudósítást közöl majd.)


A harmincadik fordulóban aztán a csabaiak fogadják az Örkényt, míg a Baja bár szintén otthon szerepel, a Gyulai Termál okozhat meglepetést Goretich Gábor tanítványainak.

Addig persze még sok víz lefolyik a Dunán, ám a magunk részéről arra tippelünk, hogy a minden tekintetben másodosztályra alkalmas Békéscsaba lesz a befutó.


NB III, Alföld-csoport, 28. forduló

BÉKÉSCSABAI ELŐRE–REAC II.

Békéscsaba, szombat, 17 óra. Vezeti: Fülöp István Zoltán (Bősi József, Hegyesi Gábor)


BAJAI LSE–SZIGETSZENTMIKLÓSI TK

Baja, szombat, 17 óra. Vezeti: Kovács Péter (Gera Ferenc, Kovács Attila)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr51495999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása