HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

DUNAKESZI VASUTAS: PONTSZERZÉS UTÁN IS NEHÉZ HELYZETBEN. A gyenge szereplés nyomában, avagy tények és talányok

2008.04.29. 15:39 Hormat

A hozzáértők azt mondják, az élmezőnyben lenne a helyük.
A hozzáértők azonban azt is mondják, hogy a magyar futball már csak olyan, ha nincs minden rendben egy egyesület körül, akkor bizony az van, ami a Dunakeszi Vasutassal történik.
Sodródik az árral.
A népszerű „Magyi”, amely hosszú-hosszú évek óta az NB III-ban szerepel, az idén a Mátra-csoportban, és amely korábban a Vasassal játszott a Magyar Kupában.
 
Kapaszkodjanak meg: a megannyi remek képességű, több volt élvonalbeli labdarúgót is a soraiban tudó vasutas klub a tavasz során eddig megszerezhető huszonnégy egységből mindösszesen négyet gyűjtött be.
Huszonegy ponttal jelenleg a tizennegyedik helyen áll Lőrincz László volt (?) játékos-edző csapata, ami az őszi szereplés (tizenhét egység, tizenkettedik pozíció) tükrében egyáltalán nem meglepetés.
 
Miért írtuk azt, hogy volt?
Nos, néhány hete a korábban Diósgyőrött is megforduló, remek képességekkel megáldott támadó lemondott posztjáról, legalábbis ami annak edzői részét illeti. Azért fogalmazunk így, mert a hétvégi, Putnok elleni, amúgy a jelen helyzetben akár jónak is mondható 1–1 alkalmával félóra játék után éppen Lőrincz szerezte meg a DVSE vezető találatát, amit aztán Sápi József az ötvennyolcadikban kiegyenlített.
 
Sokak szerint a klub már korántsem kap olyan támogatást, mint az ezt megelőző esztendőkben, márpedig ezt a futballisták pénztárcája is megérzi.
A csapat állítólag két részre szakadt.
Vannak, akik ott vannak a mérkőzéseken és megfeszülnek a sikerért, míg akadnak, akik ugyan pályára lépnek, de – már bocsánat a ma már talán nem is olyan vulgáris kifejezésért – mélyen szarnak az eredmény(telenség)re.
Lehet-e így eredményt követelni?
Lehet-e ilyen helyzetben sikeres egy gárda?
A válasz: aligha.
 
Nem mellesleg: véletlenek nincsenek.
Arról a klubról beszélünk, amelynek mindenható ura és elnöke korábban edzőt menesztett a hírek szerint azért, mert egyik fiát le merészelte cserélni a szünetben nulla-egyes állásnál.
A gárda kikapott azon az évekkel ezelőtti fővárosi bajnokin, de a következő körben már nem az a tréner ült a „Magyi” kispadján, akit az egyik legfelkészültebb honi szakembernek tartanak, és aki másutt sikeres lett.
Egy korábbi Vasutas-futballista azt mondja, az elnök „kisajátította” a csapatot. A két fiát így akarta felsőbb osztályba eladni, ám a terv végül nem jött össze.
Hogy mi igaz mindebből, nem kötelességünk firtatni, ez is csupán egy vélemény a sok közül.
 
Mindenesetre az elkövetkező hét hétből négy is „gyilkos” lesz: előbb Egerben, majd a mostanság menetelő RAFC otthonában lépnek fel Madar Tamásék, azt követően fogadják a második Turát, majd utaznak Ózdra…
Nagy kérdés, tudnak-e az együttes tagjai küzdeni egymásért, tudnak-e igazi csapatként harcolni egy város sikeréért?
Mert a bennmaradás jelen állás szerint felérne egy bajnoki aranyéremmel…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr98447311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása