HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

KIEMELT U19-ES ÉS U17-ES BAJNOKSÁG, 18. FORDULÓ, VASAS–DEBRECEN ELMARADT MÉRKŐZÉSEK ELŐTT. Van miért visszavágniuk az angyalföldieknek – szerdán Pasarétre látogat a DVSC

2008.04.22. 20:21 Hormat

Vasas: az esélytelenek nyugalmával?
 
Március végén a Debrecen nemzetközi tornán vett részt, éppen ezért a Vasas elleni bajnoki találkozó elmaradt a kiemelt I. osztályú U19-es és U17-es pontvadászatban. Szerdán Pasaréten pótolják a bajnokikat, amelyről – terveink szerint – fényképes beszámolót közöl a Foci a köbön.
 
U19
 
Komjáti András csak állt a pálya szélén. Néha odaszólt játékosainak, de lelke mélyén talán tudta, ez a meccs elúszott.
Néhány hete a Ferencváros vendége volt a Vasas U19-es gárdája, és ha az azon a mérkőzésen tapasztaltakból indulunk ki, megállapítható, az angyalföldiek olyan gyengék, mint Sebeők János a fitneszteremben.
Az öt-nullás – illetve nulla-ötös… – meccs mintha jót tett volna a Vasassal, bár egyes hírek szerint volt olyan, aki a zöldek elleni csata után nem értette, miért cserélte edzője, hiszen ő meg volt elégedve önmaga teljesítményével. (Erre mondják: ha az önkritika fájna, az illető alighanem kétszáz évig panaszmentes lenne…)
Azóta a piros-kékek négyszer kilencven percen vannak túl, és csupán egyszer kapott ki a Komjáti-legénység – legutóbb Győrött (2–1). A dunaújvárosi túrán egy lőtt és kapott góllal, illetve ponttal gazdagodtak a fiúk, a legutóbbi játéknapon a Honvéd ellen a fővárosban 1–0-ra nyerő Nyíregyházát 4–1-re verték, míg a kispestiekkel 3–3-ra végeztek. Ez utóbbi találkozó után szegény Komjáti András maradék haja is kihullhatott, hiszen tanítványai már két góllal is vezettek…
A Loki az elmúlt öt bajnokiján veretlen volt, legutóbb a tavaszi rajton az ősi rivális Nyíregyháza győzte le (1–0) Sándor Csaba fiait. Azóta a Dunaújváros (4–0), a Budapest Honvéd (2–1), a Győri ETO (2–1) és a Pécsi MFC (2–1) is behódolt a korábbi debreceni középpályás együttesének, legutóbb a Zalaegerszeg állította meg a piros-fehéreket (1–1).
Ha a fentiekből indulunk ki – no meg a tabellára pillantunk –, egyértelműen a DVSC a favorit, hiszen a Lokinak héttel több sikere van, mint a szerdai házigazdának (12-5), így aligha meglepő, hogy azt rögzíthetjük: a tizenkettedik látja vendégül az ötödiket.      
 
Emlékeztető:
3. forduló: Debrecen–Vasas 1–0 (1–0)
 
Elmaradt mérkőzés a 18. fordulóból:
VASAS U19–DEBRECENI VSC U19
Pasarét, szerda, 12 óra
 
U17
 
A tavaszi nyitányon győzött legutóbb a Vasas „ifi B” egylete: Gabala Ferenc tanítványai alapos verésben részesítették a vendég Kazincbarcikát (5–2), hiszen az azóta eltelt öt játéknapon csupán négyig jutottak a fővárosiak. Igaz, a dobogón tanyázó Ferencváros ellen kivívott döntetlen (1–1) egyenesen világszenzációnak tűnik az eredmények fényében.
A Debrecenről legyen elég csupán annyi, hogy az elmúlt három bajnokit 12–0-ra hozta Sáfár László brigádja, ami minimum dicséretes még akkor is, ha ebben szerepelt egy Pécsi MFC elleni 8–0 is. Nem árt rögzíteni, hogy a DVSC U17-es együttese a tavasz során még veretlen, hiszen a megszerezhető tizennyolc egységből a hajdúságiak tizenhat pontot zsebeltek, csupán a Honvéd rabolt pontot a piros-fehérektől (1–1).
Az adathalmaz, mindennemű statisztikai összevetés a vendégsikert „hirdeti”, ám a Vasasnál abban bízhatnak, hogy egyszer minden kocka fordul, mivelhogy az erőviszonyokat nem árt tisztázni: a huszonhárom pontos tizenegyedik fogadja a negyvennyolc egységet gyűjtő másodikat.
 
Emlékeztető:
3. forduló: Debrecen–Vasas 1–0 (0–0)
 
Elmaradt mérkőzés a 18. fordulóból:
VASAS U17–DEBRECENI VSC U17
Pasarét, szerda, 14 óra

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr33437667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása