HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

FUTSAL NB II, 23. FORDULÓ: FUTSALSA ET FC–DUPONT FC 1–5. Nem látszott a helyezésbeli különbség a hazaiak játékán: jó iramú mérkőzést játszott a Futsalsa és a Dupont hétfő este Dunavarsányban.

2008.04.22. 22:51 Hormat

Az első félidő első öt percében hosszasan „ismerkedtek” egymással a csapatok: a vendég Dupont-osok inkább távoli lövésekkel próbálkoztak, amelyeket rendre blokkoltak a hazaiak, akik viszont inkább labdatartással, majd az ebből felépített akciókkal igyekeztek feltörni ellenfelük védelmét. Ezután akadt egy-egy nagyobb gólszerzési lehetőség mindkét oldalon, majd a vendégek a 8. percben – egy láthatóan begyakorolt figura után - megszerezték a vezetést: Turbucz Attila kényszerítőzött Faragó Gáborral a bal oldalon, majd a visszakapott labdát utóbbi laposan a bal alsó sarokba rúgta (0-1). A gólt követően maradt a kiegyenlített küzdelem, azonban most már mindkét kapusnak több dolga akadt. A 13. percben a Dupont növelni tudta előnyét: Bognár Krisztián jobb oldalról megeresztett lövése a védők lábai alatt talált utat a hazai kapuba (0-2). Nagy iram jellemezte a mérkőzést a továbbiakban is, a játékosok rengeteget futottak, sokszor „szakadt ketté” a pálya futballista nyelven szólva. A vendégcsapat a félidő vége előtt két perccel megszerezte harmadik gólját: egy jobb oldali szögletrúgás után a pontosan középre tett labdát Bognár Krisztián senkitől nem zavartatva juttatta a kapuba (0-3). A félidő ezzel nagyjából véget is ért, amely nézői szemmel nagyon élvezetes volt!
 
A második félidő igazából ott folytatódott, ahol az első befejeződött: maradt az iram, amelyet a három gólos hátrányban lévő hazaiak kezdtek el diktálni és fokozatosan át is vették a mérkőzés irányítását. A Dupont-osok nem igazán tudtak kialakítani akciókat, mert azokat jól szűrték meg a Futsalsa védői. A vendégek ekkortájt kapusuknak, Pátrovics Attilának köszönhették, hogy nem szépítettek a hazaiak, aki nagyszerű védések sorozatát mutatta be. Ha meg ő már nem tudott közbeavatkozni, akkor a kapufa mentette meg a Dupont-ot a góltól, amelyet a „salsá-sok” kétszer is eltaláltak. És hát ami az egyik oldalon kimarad, az törvényszerűen bemegy a másikon: a 29. percben Barnácz József lőhetett a bal oldalról, ám „kapura lövése” éppen a középen érkező Turbucz Attila számára jelentett gólpasszt, aki 3 méterről nem hibázott (0-4). A Futsalsa ekkor feljebb tolta védekezését, aminek az eredménye több labdaszerzés volt, de a helyzetek ismét elakadtak a remekül védő Pátrovicsban. A 36. percben azonban már a vendég portás is tehetetlen volt, amikor középen a kaputól hat méterre Tollner Dávid elszakadt őrzőjétől és laposan a kifutó kapus alatt a kapu közepébe gurított (1-4). A hazaiak tovább támadtak az újabb gól érdekében, de a vendégek ellenakcióiban is benne volt a gólszerzés lehetősége. A 39. perc végén Pátrovics kidobását Bognár Krisztián vette le a jobb oldalon, lövése Vörös László kapusról kipattant, azonban pont a vendég csatár elé, akinek ezután már nem volt nehéz dolga azzal a kapuig gyalogolni (1-5). Több idő már nem maradt, így négy gólos vendég siker született.
 
Habár az eredmény tükrében az esélyesebb csapat győzelme simának tűnhet, a mérkőzés összképe alapján a lelkes Futsalsa könnyen megnehezíthette volna a bajnokesélyes dolgát, ha koncentráltabb a kapu előtt és persze, ha nem véd ilyen nagyszerű formában Pátrovics. Győzelmével a Dupont tovább menetel az első osztály felé.
 
(Köszönet a tudósításért MÉSZÁROS GÁBOR ZOLTÁNNAK, a Futsalsa ET FC kapusának!)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr92437916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása