HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

KIEMELT U19, 22. FORDULÓ: ÖT GÓL AZ ÖRÖKRANGADÓN. A sírból hozta vissza a három pontot a kétgólos hátrányból fordító MTK a sérüléséből felépülő, a Ferencváros ellen duplázó futballistája jóvoltából

2008.04.19. 22:35 Hormat

Heroikus harc,
huszáros Hajdu-hajrá
 
Miközben az MTK és a Honvéd tizenöt esztendős ifjai bőszen gyürköszélték egymást a „centerpályán”, addig az MTK Rákospatak utcai sporttelep öltözőfolyosóján mindenkin az izgatottság jelei látszódtak. Tamási Zsolt vagy éppen Szakács Ferenc sem volt a nyugalom mintaképe, ami természetes is: fontos, nagyon is fontos meccsre készült mindkét fél, hiszen az MTK-nak és az FTC-nek a célja azonos az U19-es kiemelt korosztályban: a bajnoki cím megszerzése.
 
Hiába volt kegyetlen az időjárás az érintettekkel, csak összejöttünk közel kétszázan.
A csinos leányzók és asszonyok mellett itt volt Garami József szakmai-, és Domonyai László klubigazgató, de kilátogatott a nem mindennapinak ígérkező derbire ifjabb Nyilasi Tibor is, aki öccse, Bálint teljesítményét figyelhette árgus szemekkel.
A csata úgy kezdődött, ahogy arra számítani lehetett: harcoltak a fiúk megalkuvást nem tűrően. Furcsa volt Balogh Gábor Ferencvárosát látni a három sárga lapja miatt ezúttal pihenő  Tóth Bence és a súlyos sérülés miatt a találkozót csupán civilként figyelő Kutasi Zsolt nélkül. (Utóbbi a Foci a köbön kérdésére elmondta, véleménye szerint két hét múlva újra játszhat.)
Az első negyedóra végén egy zöld-fehér próbálkozást nem kísért szerencse, ám a huszadik minutumban már nem volt kegyelem: Gold Péter egy, a védőkről kivágódó labdát küldött mértani pontossággal a jobb összekötő helyéről a jobb alsó sarokba (0–1).
Meglepetés volt ez a javából, hiszen az MTK volt a(z örök)rangadó esélyese, ám Tamási Zsolt legénységének minden tudására szükség volt, ha egyenlíteni, netán fordítani akart. Márpedig az MTK akart, ám ekkor még több hiba gátolta meg a kék-fehéreket a pontos akciók kivitelezésében.
A házigazda a széleken szeretett volna a ferencvárosi védelem mögé jutni, ám a zöld-fehérek hátsó sora ekkor jól állt a lábán, mi több, az első félidő lefújása előtt néhány perccel Nyilasi Bálint harcossága gólt ért. Az már más kérdés, hogy a félpályánál állva nem lehetett megítélni, vajon kinn volt-e a labda az alapvonalon, vagy sem, ám higgyünk a partjelzőnek, aki az FTC tizenhármasának pöckölése után gólt jelzett (0–2).
Aki azt hinné, ezzel vége is lett az első felvonásnak, az alaposan téved: Csiki Norbert gólja a reményt hozta újra vissza a vendéglátónak (1–2).    
A szünetben egyik mester sem látott okot a személyi változtatásnak, ám az MTK elteltével egyértelműen mindent megtett az egyenlítésért. A balhátvédként futballozó Ódé Norbert inkább volt szélső, mint bekk, és Balogh Gábor nem véletlenül volt dühös övéire, hiszen Vattai Balázsék kapu közeli szabadrúgások elvégzéséhez „segítették” az MTK-t, ám eredményt a megannyi kék-fehér próbálkozás nem hozott. Aligha véletlen, hogy a Kutasi Zsolt helyén szóhoz jutó, ám ezúttal halványan teljesítő Kovács Istvánt „lekapta” edzője.
Ahogy telt-múlt az idő, úgy volt egyre inkább érezhető, hogy a vendégek kezdenek veszíteni frissességükből, hiszen több hiba csúszott játékukba.
Negyedórával a vége előtt a sérülése után visszatérő, korosztályos válogatott Hajdu Zsolt remekbe szabott találatával igazolta, hogy nem felejtett el futballozni (2–2).
És a Hajdu-shownak még korántsem volt vége: négy minutummal később közelről lőtt a bal felső sarokba (3–2).
Nem véletlenül ünnepelt Tamási Zsolt és a szakmai stáb a futballistákkal, hiszen az eredmény megfordítása önmagában kalaplengetést érdemel, hát még így, hogy az ősi rivális ellen sikerült fordítania Kálnoki Kis Dávidéknak.
Gól már nem esett, de egy ártalmatlan szituációban történő egyértelmű MTK-kezezés nem észlelése után Szakács Ferenc cifrát mondott a játékvezetőnek, Kömpf Gyula pedig elküldte a kispadtól a trénert.
Aki azonban ott volt ezen a fordulatos, izgalmas „bajnoki döntőn”, az tudja, ez a találkozó nem erről marad igazán emlékezetes.
MTK–FERENCVÁROS 3–2 (1–2)
Rákospatak utca, 200 néző. Vezette: Kömpf Gyula (Bial Pál, Sarkal)
MTK: 1 KOVÁCS Balázs – 16 MERCZEL Zsolt, 6 LADISZLAI Krisztián, 15 KÁLNOKI KIS Dávid, 13 ÓDÉ Norbert – 11 PÖLÖSKEI Zsolt, 8 LADÁNYI Tibor – 5 HAJDU Zsolt, 9 TISCHLER Patrik, 10 CSIKI Norbert – 14 EPPEL Márton. Edző: Tamási Zsolt.
FERENCVÁROS: 1 PINTÉR Balázs – 2 JAY, 15 VATTAI Balázs, 3 SOMOGYI Péter, 6 VASS Máté – 17 GOLD Péter, 11 BOGÁTI Péter, 13 NYILASI Bálint, 18 SVÁB Dániel – 7 KISS Krisztián, 10 KOVÁCS István. Edző: Balogh Gábor.
Csere: Hajdu helyett 12 SZURKOS Bence és Eppel helyett 7 CSORBA Szabolcs a 81., Csiki helyett 3 PAP Miklós a 91., illetve Kovács helyett 9 VAJDA Bálint az 52., Nyilasi helyett 5 SZEMÁN Lajos a 60., Gold helyett 12 ORSZÁGH Péter a 68., Bogáti helyett 14 SZILÁGYI Krisztián a 76., Kiss helyett 8 KISS Tamás a 85. percben.
Gólszerző: GOLD PÉTER (0–1) a 20., NYILASI BÁLINT (0–2) a 42., CSIKI NORBERT (1–2) a 46., HAJDU ZSOLT (2–2) a 75., HAJDU ZSOLT (3–2) a 79. percben.
Jó: Hajdú Zsolt (a mezőny legjobbja), Ódé Norbert, Csiki Norbert, Pölöskei Zsolt, Ladányi Tibor, ill. Gold Péter, Nyilasi Bálint.
 
(Hamarosan interjút olvashatnak honlapunkon a mezőny legjobbjával, Hajdu Zsolttal, kisvideókat tekinthetnek meg a találkozóról, illetve rövid képes beszámolót közlünk az MTK Ferencváros felett aratott 1–0-s sikeréről.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr35433333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása