HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

KAPUSEDZÉSEN. A Vasas cerberusai alaposan megizzadnak a két órán keresztül zajló gyakorlatok alatt

2008.04.17. 13:30 Hormat

Tréning-Atya
 
Mintha csupán vándorútra menne.
Batyu a hátán, ám hamuba sült pogácsa helyett a „tarisznya” telis tele van labdával.
Miközben a büfé felé tart, odabököm Edelényi Dánielnek: inkább ez a háló legyen tele, mint a hétvégi bajnokin az övé.
Ebben megegyezünk.
 
Lassan menni kell. Csütörtök délután van, a hátsó füves edzőpálya jelenleg még hátsó homokos, de már dolgoznak az ügyön az illetékesek.
Mi a „sátorba” tartunk, a műfüves játéktérre, amelyet az egykori kiváló játékvezető, Sütő András üzemeltet.
Hanula Ádám és Tulipán Ákos már a füvön melegít, Edelényi Dániel is gyorsan témát, illetve cipőt vált: nem beszél a mutatványokról, hamarosan bemutatja.
 
A Vasas NB III, Alföld-csoportban szereplő ligaegyüttesének jelenlegi második számú cerberusa, Hanula Ádám és az U19-es hálóőre, Tulipán Ákos egymás feje felett dobták egymásnak a labdát, mi már ekkor szédülni kezdtünk. Nem sokkal ezután azt hittük, terroristák érkeztek, ugyanis a legtöbben hasra vetették magukat. A lasztik ezúttal sem pihentek – na ja, sokak szerint az összes kapus annál inkább… –, ám az igazán megeröltető feladatokra még várni kellett.
 
Gróf „Atya” közelről dobálta a játékszert a balról és jobbról „befutó” cerberusoknak, akiknek mint egy jó tűzszerésznek, hatástalanítaniuk kellett a bombákat. Itt edz többek között Andi Norbert, az NB III, Mátra-csoportban felettébb jól teljesítő RAFC hálóőre is. Lám, Rákosszentmihályról Angyalföldre megéri látogatni, különösen, ha munkáról van szó.
Kis híján a Tüzér utcában éreztük magunkat: mintha csak az országos atlétikai bajnokság zajlana, gátfutás következett – aztán vetődés. Jöttek sorban a fiúk, ám nem volt megállás. Gróf „Atya” alaposan megmozgatta az izmokat. És hogy nem csupán a tanítványoknak, hanem a mesternek sem éppen könnyű a gyakorlatok elvégzése, arra pusztán akkor jöttünk rá, amikor „Atya” elmondta, heti tizenkét-tizenhat tréninget tart, míg számítása szerint egy nap legalább ezerhat-ezerhétszáz (!) alkalommal rúg labdába.
 
Attól tartunk, nekünk egyszer sem sikerülne labdába rúgnunk a délután kettőtől négyig tartó gyakorláson, ám aki kedvet érez a lécek közé álláshoz, az bátran jelentkezzen a Fáy utcában, hiszen Gróf Attila örömmel várja a leendő tehetségeket.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr18429828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása