HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

ÖRKÉNY: INTERJÚ A KAPUSOKKAL. Fűz Endre és Edelényi Dániel a pályán kívül is jól megértik egymást, a céljuk pedig nem is lehet más, csak a bennmaradás

2008.04.16. 23:24 Hormat

Két férfi, egy eset. A legendás német krimisorozat címét méltán kölcsönözhettük Fűz Endre és Edelényi Dániel „történetéhez”, hiszen az NB III, Alföld-csoport sereghajtója, az Örkény két kiváló cerberussal vágott neki a tavasznak, márpedig csupán egyikük állhat a lécek közé. A Pest megyeiek legutóbb Szigetszentiklóson szenvedtek papírforma-vereséget (3–0), a Foci a köbön a helyiek büféje előtt faggatta a hálóőröket, akik oldott hangulatban ugratták egymást.
 
– A korábbi esztendőkben aligha dolgoztak együtt, ezért adott a kérdés: miként fogadták egymást?
Fűz Endre: – Dani most jött télen a Vasastól, igaz, én is Ceglédről, de én már a felkészülés elején ott voltam Örkényben. Sajnos csak egyedül, és ez nagyon nehéz egy kapusnak. Dani csak az alapozás végén érkezett, ami meglátszik az én felkészülésemen is. Örültem, hogy van végre mellettem valaki, volt értelme onnantól kezdve a munkának. Segítjük egymást, dolgozunk becsülettel. Egy csapat van, két kapus: ez egy ilyen játék.
Edelényi Dániel: – Ez így van, ahogy az Endre mondja. Nem is a felkészülés, már annak vége volt, amikor érkeztem. Az átigazolási szezon utolsó napján jöttem Örkénybe. És hát, természetesen ki voltak osztva a lapok. Én ezt tudtam, felvállaltam és alá is vetem magam. Kettőnk között egy egészséges rivalizálás működik, de baráti kapcsolatot is mondhatok magunkénak, mert problémánk nincs egymással. Az egymásra kiszabott munkát maximálisan elvégezzük.
– Mi a véleményük az eddigi tavaszi produkcióról?
Fűz Endre: – Igazából engem annak idején elküldtek innen mondvacsinált indokokkal, természetesen figyeltem a többieket, láttam, milyen nevek szerepelnek a csapatban. Véleményem szerint az ősszel a fiúk kihozták magukból a maximumot. A tavasszal voltak olyan mérkőzések, amiket megnyerhettünk volna, elszalasztottunk egy REAC elleni győzelmet. Vannak jó meccsek, jól játszunk, csak hát valahogy még a szerencse nincs mellettünk. Dolgozunk, aztán hátha egyszer szerencsénk is lesz.
Edelényi Dániel: – Ahogy az Endre is mondta, elszalasztottunk hat pontot körülbelül, ami a mi szempontunkból olyan, mintha cápákkal hemzsegő tengerbe ugranánk. És igazából Endre tehet az összes gólról. (mindketten nevetnek)
– No igen, ezek szerint nem véletlen, hogy a kapusokra azt mondják, kissé flúgosak?
Fűz Endre: – Az ő esetében így van, az én esetemben nem: komoly ember vagyok. Ez komoly kérdés? (mosolyog) Ez nem így van. A kapus az utolsó ember a csapatban, hogyha nincs ott a topon, nincs jó formában, azt az egész csapat megérzi. Szóval ez hülyeség. Jó, kell flúg, hogy akárki dobálgassa magát az ember, de nekünk olvasnunk kell a játékot, segíteni a védelmet. Hülyeség, hogy a kapusok buták. Nem buták, csak…
Csak a kollégájára kell nézni?
Fűz Endre: – Igen. Dani ilyen. (nevet)
Edelényi Dániel: – Én nem is válaszolok! (nevet)
– Mit várnak a folytatástól?
Fűz Endre: – Mindenféleképpen bennmaradást. Más nem lehet.
Edelényi Dániel: – Cél a bennmaradásunk, és már elküldtem három embert, hogy rúgják le! (mindketten nevetnek)
Fűz Endre: – Benn kell maradni, nincs mese! A Szolnoki Spartacusszal játszunk otthon, a Gyula és a Tisza Volán is jön. Meg kell nyerni ezeket a meccseket. Össze kell magunkat szedni. Adottak a feltételek. A vezetőség, amit eddig ígért, azt teljesítette. Rajtunk a sor.
– A szigetszentmiklósi meccs előtt hosszasan beszélgettünk sok mindenről, de mégis, mi a célja hosszú távon?
Fűz Endre: – NB II-es csapatnál van szerződésem, Cegléden. Nyáron vissza kell menjek, meglátjuk, mi lesz. Tárgyalni fogunk. Szeretnék a másodosztályban védeni, de a mai magyar fociban ezt egy családapa nem igazán tudja fölvállalni.
– És ez azt is jelenti, hogy…
Fűz Endre: – Nem teszek le arról, hogy az NB II-ben védjek. Remélem, hogy változik a helyzet esetleg Cegléden is. Támogatók, szponzorok jönnek, mert van rá esély és lehetőség. Ha ez így lesz, ott maradok szívesen, de ha bennmaradunk az Örkénnyel, én itt is jól érzem magam. Régi társakhoz tértem vissza, jó itt lenni. Hiába NB III, ez is magas szint, már amilyen a magyar foci. Nekem az a fontos, hogy védjek.
– Mit lehet tudni a gyermekéről?
Fűz Endre: – 2006. december 7-én született meg Lora. Gyönyörű, egyszerűen imádom. Végül is a család miatt hagytam fel a második ligás futballal. Nagyon szerettem, Kiss Lászlóval öröm volt dolgozni Cegléden, de ez van. Dolgozom mellette az egyik sörgyárnál. Magyarul úgy lehetne fordítani, hogy területi képviselő. Nagyon összetett és bonyolult feladat, de jól érzem magam náluk.
– Végül, de nem utolsó sorban a szigetszentmiklósi, az Örkény szempontjából nulla-hárommal végződő csatáról mi a véleményük?
Fűz Endre: – Jó, jobb csapattól kaptunk ki. Korán jött a gól, kicsit megfogott minket. Futottunk az eredmény után. Nulla-egynél volt egy ziccerünk, ha belőjük, megint más, ha nulla-kettőnél megkapjuk a tizenegyest, akkor is lehetett volna valami. Igazából nem játszottunk rosszul, de jó csapat ez a Szigetszentmiklós, gratulálok az ellenfelünknek!
Edelényi Dániel: – A kispadról sajnos másként lehet megítélni a benti eseményeket. A nézők, az edzők, a cserejátékosok és a bent lévők reakcióját egyszerre lehet látni. Hogy én erről szakmai véleményt mondjak, ez nagyon nehéz.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr38429216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

x.y. 2008.04.18. 13:35:25

na ezt nem vártam volna, hogy ezt a képet rakod fel Attila!!!!

Endreee tuti a Te kezd van ebbe!!!!

Jössszzzz Teeee még az én utcámba!
süti beállítások módosítása