HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

ÖRKÉNY: MOTIVÁCIÓ HELYETT SZANKCIÓ. Buzás József, a Pest megyeiek trénere szerint a vezetőség ultimátuma nem segíti, hanem egyenesen hátráltatja együttesét

2008.04.15. 00:23 Hormat

A túlélésért küzdenek
 
„Nincs itt semmiféle titok!”
Mindezt Buzás József, az NB III, Alföld-csoportban sereghajtó Örkény trénere mondta, miután egy játékosa félig viccesen arra kérte mesterét, a jelen sorok írójával való diskurzust inkább négyszemközt ejtsék meg.
Ekkor már túl voltunk a szigetszentmiklósi kilencven percen, és inkább tűnt a Kóka korábbi sikeredzője elkeseredettnek, semmint csalódottnak.
Az SZTK ugyanis a papírformára nem rácáfolva verte az eredményt tekintve magabiztosan az Örkény SE-t.
Hanem aztán a Tisza Volán és a Gyula elleni hazai bajnokikon mindenképpen győzni kell!
Mert ha nem, életbe lép a vezetőség szankciója…
 
– Hiába utolsó helyezett az Örkény, Szigetszentmiklóson a nulla-hármas eredmény ellenére sem vallott szégyent csapata.
– Féltünk ettől a mérkőzéstől, mivel a Szigetszentmiklós sorra gyűjti a pontjait és nyeri a meccseit – felelte Buzás József a találkozó után lassan kiürülő vendégöltözőben. – Féltünk a műfűtől, mivel a csapatban több idősebb játékos is van, és mint köztudott, a műfű a porcoknak, gerinceknek és lábaknak az ellensége. A balhátvédünk nem tudott játszani (a télen a RAFC-tól szerződtetett Gallai Dávid három sárga lap miatt nem juthatott szóhoz – a szerző), őt nehezen tudtuk pótolni, de ettől függetlenül úgy érzem, kiegyenlített mezőnyjáték után maradtunk alul egy jobban szervezett és jobb játékosállományú Szigetszentmiklóssal szemben. Amellett azonban nem tudok elmenni szó nélkül, hogy nulla-kettőnél egy jogos tizenegyest nem adtak meg nekünk, márpedig ez befolyásolta volna a mérkőzést, hiszen a hatvanadik perc környékén történt. Mindenféleképpen gratulálok a Szigetszentmiklósnak, hiszen megint begyűjtött egy meccset és araszol fölfelé a bajnokságban. Nekünk pedig küzdenünk kell az életben maradásunkért.
 
– Ha kérhetem, őszintén feleljen: mennyi esélyt lát erre?
– Nem lehet feladni soha. Mi ezzel a mérkőzéssel úgy számoltunk, hogy nem vártunk pontot. Viszont ha az otthoni meccseket be tudjuk „húzni”, akkor nem lesz kiesési gondunk. De ha így jönnek sorba a sárga és piros lapok – mert úgy vettem át a csapatot, hogy nyolc embernek volt két sárgája, és ezt még mindig hurcolásszuk magunkkal – , és netán egy-két futballista sérülés miatt kiesik, meleg is lehet a vége.
 
– Amikor elvállalta az örkényi együttes irányítását, ilyesmire számított, netán jobbra, rosszabbra?
– Örkénybe én vittem hat játékost. Az első edzőmeccseken mindenki akart, szívvel, lélekkel harcolt, ment előre, de ahogy telt az idő, úgy csalódtam rengeteg régi játékosban. És persze itt üt vissza, hogy a hozott hat emberből kettő lesérült, és azokat kell betennem a csapatba, akik sajnos nem nyújtanak olyan teljesítményt, ami elfogadható lenne. Most is még három cserénk volt, egyszóval rövid a kispadunk. Nincs olyan futballista, akit be tudok cserélni, és az egyforma kaliberű legyen a „bentivel”. Így pedig nagyon nehéz… Ráadásul minden meccsünket úgy kell játszanunk, hogy hol az elnök, hol a polgármester hív föl, hogy ha ezt a meccset nem nyerjük meg, húsz százalék prémiummegvonás, ha azt a meccset nem nyerjük meg, ötvenszázalékos prémiummegvonás lép életbe. Most is kaptunk egy szankciót: három mérkőzésen kell hat pontot szereznünk, és ebből ugye egyet elbuktunk… Úgy érzem azonban, hogy ez semmiképpen sem motiváció a játékosoknak, hiszen remegő lábakkal lépnek pályára a fiúk, és ez iszonyú nyomás. Ez nálam nem motiváció! A napi edzésmunkát tekintve ezek a szankciók hátráltató tényezők, mert a fejekben nincs rend, és ezer százalék, hogy csak rontja a helyzetünket…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr4425965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása