HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

NB III, ALFÖLD-CSOPORT, 21. FORDULÓ: SZIGETSZENTMIKLÓS–ÖRKÉNY 3–0.

2008.04.13. 16:15 Hormat

SZTK, Örkény: továbblépés
a megkezdett úton
 
Küzdelmes mérkőzésen az ezúttal gyengébben futballozó Szigetszentmiklós magabiztosan verte meg a kiesés ellen küzdő Örkényt. A házigazda továbbra sem tér le a sikerek felé útról, míg a látogatók letérhetnének, ha nem szeretnének jövőre a Baggal vagy a Felsőpakonnyal a megye-egyben futballozni…
 
Kézfogás és puszi az egyik és másik oldalról.
Ez dukált a régen látott társaknak.
Szécsi Attila immár lassan másfél esztendeje, hogy az SZTK-t erősíti, ám a civilként tanárember támadó nem felejti, nem felejtheti el korábbi csapatát.
Márpedig ezen az elmúlt napokhoz képest szokatlanul hűvös és szeles szombat délután az Örkény látogatott Szigetszentmiklósra. Az az Örkény, amelynek – mint egy korábbi nyilatkozatában említette – szívből szurkol az szigetszentmiklósiak „Szecsije”.
Van miért küzdenie Buzás József legénységének, hiszen az ÖSE sereghajtója az NB III, Alföld-csoportnak, szóval bárhol lépjenek is fel Kovács Tamásék, csakis a három pontokkal érnek sokat a Pest megyeiek.
 
Márpedig Szigetszentmiklóson nem könnyű nyerni. Tudta jól ezt Buzás József, aki elismerően szólt a házigazda tavaszi teljesítményéről. Volt is mihez gratulálni, ugyanis egyvalamiben jobb a Rubold Péter edzette alakulat még a listavezető Békéscsabánál is. Nevezetesen Szente Tamásék 2008-ban még százszázalékosak, már ami a hivatalos összecsapásokat illeti.
Hazai oldalon Király András játékával nem számolhatott a szakvezetés, míg vendégoldalon alig ültek a kispadon.
Mindebből alighanem tökéletesen kiderül, melyik egyletnek lehetnek markánsabb céljai.
A találkozó forgatókönyvét alighanem szigetszentmiklósi illetőségű írhatta,hiszen három perc sem telt el, amikor egy kapitális védelmi megingás után Tóth János révén vezetéshez jutott az SZTK (1–0). (A látogató cserejátékosai közül a második számú cerberus, Edelényi Dániel például a gólt követően ért oda.)
 
Innentől kezdve nyugodtan futballozhattak Rédei Milánék, hiszen immár az ÖSE-nek kellett támadnia, ám ez nem volt könnyű. Egyrészt ezen a szinten meghatározó csatár nem volt a vendégek keretében, másrészt pedig a hazaiak védősora idén nem sokszor kapitulált.
Inkább volt küzdelmes ez a csata, semmint látványos. Árulkodó jel, hogy egy-egy rosszul sikerült passz után majdhogynem veszekedtek egymással az örkényiek, márpedig egymás helyett ha a labdára figyelnek jobban, talán nem itt tartanának.
Tény és való, hogy ilyen kiélezett helyzetben futballozni nem könnyű, hát még, ha egy jobb csapattal találkozik a gárda.
 
Negyedóra múltán Szécsi Attila bevehette volna Fűz Endre kapuját, ám a Ceglédi Vasutastól kölcsönkapott cerberus ekkor magabiztosan védett.
Nem játszott jól Rubold Péter együttese, volt néhány szürkébb teljesítmény, ami természetes velejárója a futballnak, hiszen a Barcelona vagy a Milan sem játszik mindig világszínvonalon.
Egy-egy helyzetet ki tudott alakítani a látogató, ám nemhogy nem rúgott gólt Buzás József csapata, lélektani szempontból a legrosszabbkor kapott: a félidő előtt három perccel egy kavarodás után Gálhidi Gergő talált a hálóba (2–0). (A gólt lentebb megtekinthetik.) 
 
A szünetben a támogatói jegyet váltók izgulhattak, hiszen piros-fehér és fekete-fehér Select-pólókat sorsoltak ki. A tekintetek ifjabb Potoczki Tamásra szegeződtek, hiszen az SZTK fotósa húzta ki annak a hat szerencsés drukkernek a számát, akik az értékes felsőrésszel gazdagabban térhettek haza. A 21-est a 29-es követte, majd a 27-es, 26-os és a 28-as került ki a „kalapból”, míg végül a 32-es is sorra került. Két éves bérlet is gazdára lelt: miután a 30-as számú jegytulajdonos nem jelentkezett, a 18-as mellett a 24-es tikett boldog tulajdonosa örülhetett.
 
A vendégcsapat tagjai azonban nem örvendhettek, hiszen a folytatásban is mezőnyfölényben futballozott a Szigetszentmiklós, ám ez sem jelentette azt, hogy szuperprodukcióval rukkolt ki a zöld-fehér gárda. Az örkényiek nem véletlenül reklamáltak negyedóra múltán, hiszen a két kispad között állva is úgy tűnt, jogos tizenegyestől fosztotta meg a látogatót a játékvezető.
Kölcsönkenyér visszajár alapon dönthetett úgy a sporttárs, hogy Birtalan Barna az előzőnél is egyértelműbb szituációban történő lerántása után sem fúj a sípjába…
A véghajrához érve Tóth János bebiztosította csapata győzelmét (3–0), ám azt alighanem mind a két oldal tudja: ez a futball nem volt az igazi. Az SZTK mégis jobb úton jár, mint riválisa, hiszen az az együttes, amelyik sok hibával futballozva, rossz játékkal is magabiztosan tud nyerni, nem lehet rossz csapat.
 
SZIGETSZENTMIKLÓS–ÖRKÉNY 3–0 (2–0)
Szigetszentmiklós, 300 néző. Vezette: Aradi Cs. (Török S., Sánta P.)
SZIGETSZENTMIKLÓSI TK: 25 STAMMEL András (a Foci a köbön osztályzata: 0) – 7 KŐVÁRI Márton (5), 18 RÉDEI Milán (6), 2 SIMKÓ Krisztián (6), 3 GÁLHIDI Gergő (6) – 6 CSURKA Zoltán (6), 4 SZENTE Tamás (6), 10 PATAKFALVI Balázs (5), 5 TÓTH János (7) – 8 SZÉCSI Attila (5), 19 PANDUR Tamás (5). Edző: Rubold Péter.
Csere: Patakfalvi helyett 17 BIRTALAN Barna (0) és Pandur helyett 11 FRANK Tamás (0) a 65., Szécsi helyett 14 TAMÁSI Gábor (0) a 75. percben.
ÖRKÉNY SE: 22 FŰZ Endre (4) – 3 BATTA Róbert (4), 4 KOVÁCS Tamás (5), 16 NYESTE Dániel (4), 2 FENYVESI Tamás (5) – 14 KÁDÁR Róbert (4), 6 FARKAS Roland (5), 8 KOVACSIK Tibor (5), 15 MOLNÁR Tamás (5) – 10 GYŐRFI József (4), 7 NAGY Zsolt (4). Edző: Buzás József.
Csere: Kovacsik helyett 12 DUHAJ Zoltán (5) a 60., Farkas helyett 13 ULICSKA Zsolt (0) a 63. percben.
Gólszerző: TÓTH JÁNOS (1–0) a 3., GÁLHIDI GERGŐ (2–0) a 42., TÓTH János (3–0) a 82. percben
Sárga lap: Farkas Roland (reklamálásért) az 58. percben
 
ÍGY TELJESÍTETTEK
 
Az SZTK kapujában ezúttal Stammel András állt, ám sok dolga nem akadt, nem tették próbára tudását. A védelemben nem találtunk kirívóan gyenge teljesítményt, Gálhidi Gergőt gólja is dicséri. A középpályán sem volt különösebb gond. Csurka Zoltán kis híján gólt szerzett szabadrúgásból – a Foci a köbön felvételén ezt lentebb megtekinthetik –, Patakfalvi Balázs sokszor volt játékban, de tud ő ennél jobban is futballozni. Tóth János duplájáért érdemel kalaplengetést, Szente Tamás pedig felépülve bokasérüléséből sok labdát szerzett, ám a második félidő végére mintha visszaesett volna teljesítménye. Elöl Szécsi Attila volt aktívabb, Pandur Tamás pedig el-eltűnt a mezőnyben. A csereként beállók közül Birtalan Barna tizenegyest harcolhatott volna ki, ám a játékvezető nem fújt a sípjába. Frank Tamás futballozott egy jót, Tamási Gábor pedig bár nagy lendülettel vetette magát a küzdelembe, de kevés ideje volt bizonyítani.
Az Örkény hálója előtt az a Fűz Endre állt, aki tehetséges kapus, ám ezen a napon többször is bizonytalankodott, ez a szombati nem az ő meccse volt. A védelemben Kovács Tamás nyújtott elfogadható teljesítményt, hivatásához méltóan próbálta tanárian dirigálni a hátsó alakzatot, de a többiektől több kellett volna.
A középpályán Molnár Tamásban volt élet, Farkas Roland egy ideig jól küzdött, aztán megunva (!!!) a társak bakijait, cserét kért és kapott… Kovacsik Tibor jól kezdett, ám később beleszürkült a mezőnybe, miként Kádár Róbert is. Utóbbi képzett, sok nagy csatát megélt futballista, és az is bebizonyosodott, ha szájjal játszanák ezt a sportágat, könnyedén világbajnok lehetne.
Győrfi József és Nagy Zsolt ezen a napon nem tudta bebizonyítani, hogy nélkülük elképzelhetetlen az Örkény csatársora, igaz, védelmükben meg kell jegyezni, különösen a második félidőben nem sok labdát kaptak. 
(Hamarosan interjút olvashatnak honlapunkon az Örkény edzőjével, BUZÁS JÓZSEFFEL, az SZTK második találatának szerzőjével, GÁLHIDI GERGŐVEL, valamint a két vendégkapus, FŰZ ENDRE és EDELÉNYI DÁNIEL is a Foci a köbön rendelkezésére állt.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr83423769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása