HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

TABÁN FC: EGY KISCSAPAT NAGY NAPJAI. Francia és spanyol légióssal is erősített a „blasz-négyes” alakulat

2008.04.12. 22:05 Hormat

A Budapest-bajnokság IV. osztályának 2. csoportjában szereplő Tabán FC kerete némileg megváltozott a téli felkészülés alatt. A korábbi játékos-edző, Csibra Márton nem tudott ellenállni a magasabb osztály csábításának, és a Soroksárhoz igazolt, Ring János pedig a szintén a negyedik vonalban szereplő MTK együttesét választotta. A keret gerince ugyanakkor változatlan maradt, azaz továbbra is jó néhány kiváló képességű futballista ölti magára a csapat mezét hétről hétre. Sőt, három új név is felkerült a tavaly még a harmadosztályban játszó sárga-zöldek jegyzőkönyveibe: a Haladás, a Vasas és a Gázművek együttesét is megjárt középpályás, Tömő Attila magasabb osztályból, az OSC-ből igazolt a TFC-be, illetve a francia Renaud Vallier és a spanyol Hugo Jimenez is a Tabánba került.
 
Ez előbbi a mezőny egyik legképzettebb támadó játékosa – a holland negyed osztályban játszott legutóbb, de megfordult a Caenben is – Dinnyés Márton játékos-edző hívására érkezett a TFC-be, miután építészként Budapesten dolgozik. A 23 esztendős játékos első bajnokiján mindjárt 2-1-es győzelemhez segítette csapatát az Amatőr SE ellen, ám két héttel később súlyos könyöksérülést szenvedett, és az első diagnózis alapján tíz hét kényszerpihenő vár rá. – „Reno” kiesése nagy veszteség a csapat számára, hiszen az edzőmeccseken ontotta a gólokat, és a másik gólerős játékosunkkal, Szekeres Csabával kiegészülve a liga egyik legütőképesebb duóját alkothatták volna – nyilatkozta Dinnyés Márton, aki az év eleje óta Vincze Andrással közösen irányítja a 2003-ban alapított egyesület szakmai munkáját.
 
Szintén jó igazolásnak bizonyul a spanyol Hugo Jimenez, aki az Augustiniano FC és a Grucer FC játékosa volt, a franciához hasonlóan nagyszerű csapatember, és máris megszerezte első bajnoki gólját az első kerületiek számára. A 24 esztendős, jobb lábas játékos az első számú kapus, Szabó Csaba unszolására választotta a negyedosztályú gárdát.
 
A felkészülés időszakát egyébként sikeresen tudta le a Tabán, hiszen legyőzték például a Respect együttesét, és meg tudtak mérkőzni – többek között – az osztrák megyei első osztályban szereplő Union Geretsberg csapatával is, valamint Szöllősi György elnök közbenjárásával eltöltöttek egy nagyszerű hétvégét Egerben. Az idei célkitűzés egyszerű: olyan masszív csapattá kíván formálódni a Tabán, amely a következő idényben felveheti a versenyt az élmezőny gárdáival is. Ennek szellemében három szoros meccset játszott a tavaszi szezon elején a csapat, más kérdés, hogy a három meccsen a 2-1-es siker mellett egy 0-1-es és egy 1-2-es vereség került a történelemkönyvekbe…

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr10423063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cole81 2008.04.14. 23:11:28

Hány órakor lesz az RPSE elleni meccs?

Hormat 2008.04.16. 19:29:57

Ha minden igaz, szombat délelőtt 11-kor.
süti beállítások módosítása