HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

MECCSNÉZŐBEN. A korábbi ezüstcipős ferencvárosi kedvenc, NYILASI TIBOR szerint a zöld-fehérek U19-es együttesében pályára lépők közül van két-három olyan fiatal, akik megállnák a helyüket a felnőtt csapatban

2008.04.11. 01:51 Hormat

Nem lehet nem figyelni a szavaira.
Kevesen mondhatják el magukról az el- és meggyötört magyar futball szereplői közül, hogy fontos a véleményük.
Márpedig Nyilasi Tibor is ebbe a körbe tartozik. A még mindig népszerű Nyíl alighanem végleg szakított a honi felnőtt labdarúgással, és ez az igazán éles kritika futballunkra nézve.
A hajdani európai ezüstcipős, hetvenszeres válogatott támadó szerda délután kinn járt a Népligetben, hogy megtekintse a kiemelt U19-es pontvadászat fővárosi rangadóját, amelyen a Honvéd a Ferencvárost fogadta. A Foci a köbön a találkozó szünetében, nulla-egyes állásnál bírta szóra a fradisták egyik legnagyobb kedvencét.
 
– Miként értékelné az első játékrészt? Kérdezem ezt úgy, hogy mindketten tudjuk, kisebbik fia, Bálint is zöld-fehér dresszben futballozik. 
– Ez most teljesen mindegy – felelte Nyilasi Tibor. – A Kispest Honvéd az élbolyban van a Fradival együtt. Egy nagyon nagy problémám van, hogy ez libalegelő. Ezen a pályán nem lehet futballozni, szerencsétlen gyerekek nem bírják átvenni a labdát, mert az a torkukig pattan. Szóval, itt kezdődnek a bajok… Ennek ellenére nagy a küzdelem, nagy a hajtás, de természetesen sok a hiba, hiszen ezen a talajon szerintem még Ronaldinho sem tudna futballozni.
 
– Mit gondol, ez a mérkőzés eldöntheti a bajnoki cím sorsát?
– A bajnokság vége még nagyon messze van. Az MTK hullajtja a pontokat, a mieinknek, a Fradinak most kezdődnek majd a vidéki kirándulások, ott fog eldőlni a sorsa. De hát a gyerekeknél egyszer így van, egyszer úgy. Ők még elég hullámzó teljesítményt nyújtanak. Én azt mondom, hogy itt a fejlődés a fontos. Természetesen az eredmény is, de a képzésnél, a fejlődésnél nincs fontosabb, azaz tanuljanak a srácok, játsszanak jó meccseket. Legyenek jó futballisták, és tizenkilenc-húsz évesen játsszanak a felnőttek között.
 
– Van olyan, akit el tudna képzelni az FTC első egyletében?
– Van két-három játékos, akik annyit tudnak, mint azok, akik ott vannak a nagy csapat keretében.
 
– Nagyobbik gyermeke, Tibor jelenleg az NB III, Duna-csoportban szereplő III. Kerületi TUE-ban szerepel kölcsönben. Netán Óbudára is ki szokott látogatni?
– Járok, persze! Kimegyek természetesen, ha tehetem. Drukkolok a gyerekeknek!  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr21420699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása