HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

KIEMELT U19, 18. FORDULÓ, ELMARADT MÉRKŐZÉS: BUDAPEST HONVÉD–FERENCVÁROS 0–3. A találkozó lefújása után nem sok hiányzott ahhoz, hogy összeverekedjenek a két csapat játékosai

2008.04.10. 01:29 Hormat

A két fővárosi alakulat mindvégig nagy csatát vívott egymással szerda délután. A találkozón megérdemelt ferencvárosi siker született.
 
Adott két tehetséges edző, no meg két, honi utánpótlás-szinten kiváló gárda. Aligha véletlen, hogy több mint százan állták körül a népligeti Építők-pályát, amelyre alaposan ráférne némi frissítő.
Így lehetett ezzel mindenki, hiszen a kellemes tavaszi időben a pályán szereplők is gyakran nyúltak az ásványvizes palackért.
Itt volt tehát a tavaly mindvégig a kiesés ellen küzdő, mostanra alaposan megerősödő Budapest Honvéd kiemelt korosztályú U19-es gárdája, amelyet az a Borgulya István irányít, aki a kispesti szurkolók közelmúltbeli egyik nagy kedvence volt. Ám az ifjú szakvezető ma már csupán hobbiból futballozik a Pest megyei második ligás Újhartyán tagjaként, merthogy a legfontosabb immár kis-nagy csapata. Olyannyira nagy, hogy a remek ősz után egyenesen a dobogóig masíroztak a piros-feketék.
Balogh „Torony” Gábor Borgulyához képest „régi motoros”, és kell-e mondani, neki is remek együttese van, telis tele olyan tehetségekkel, akik erőteljesen kopogtat(hatná)nak a felnőttek öltözőjén.
Mindkét egylet a lehető legjobb kezdő tizenegyével vetette magát a küzdelembe, és hiába rugdosta a szögleteket egyre-másra a „házigazda”, komoly veszély úgy sem alakult ki Pintér Balázs kapuja előtt, hogy a zöld-fehér hátvédek meglehetősen kapkodva futballoztak.
Az iramra nem, a színvonalra annál több panasz lehetett. Hiába futballozott megannyi technikás tehetség itt és ott, bosszantó volt látni, hogy egy-egy akciókezdemény a rossz talaj miatt hal el.
Az első félóra végén az FTC egyik legjobbja – és ez nem csupán erre a meccsre értendő –, Tóth Bence pazar szabadrúgásgólt ragasztott Kunsági Roland kapujának jobb felső sarkába (0–1). (Honlapunkon ezt a találatot megtekinthetik.)
Ezután mást kellett játszania a XIX. kerületieknek, hiszen immár futniuk kellett az eredmény után, ennek ellenére Nyilasi Bálint lövése zárta le az első játékrészt: az FTC tizenhármasának lövése a bal felső sarok fölött/mellett zúgott el.
Némi meglepetésre a szünet után rövid időn belül is két zöld-fehér lehetőség maradt ki, míg a Honvéd akcióiban nem volt kellő átütőerő. Hiába tartják tehetségesnek Horváth Richárdot és Keszthelyi Róbertet, a kispesti támadótrió nem tudott semmi váratlant előhúzni a vizitálók hátsó alakzatának közvetlen környezetében.
Ahogy teltek-múltak a percek, egyre több futballistán látszódtak a fáradtság jelei, ezzel együtt pedig nőtt a feszültség – nem csupán a pályán lévőknél. Borgulya István a mérkőzés folyamán például többször kommentálta a játékvezetői hármas működését, és bizony nem lett volna meglepetés, ha elküldték volna a kispadtól a trénert.
A hajrára egyre többet kockáztató Honvédot Kutasi Zsolt büntette meg, aki egy előrevágott labdára jól rajtolva a kiszolgáltatott Kunsági mellett a tizenhatoson belülre lépve lőtt a bal alsó sarokba (0–2).
Ekkor már mindenki tudta, hogy végleg eldőlt a három pont sorsa, ám a slusszpoén a csereként beállt Kiss Krisztián nevéhez fűződik, aki a 92. percben talált a hálóba (0–3).
Az egyébként helyenként élvezetes, jó iramú találkozón papíron ugyan háromgólos különbség alakult ki, a valóság azonban az, hogy egy góllal április 9-én feltétlenül jobb volt a Ferencváros.
Hogy bokszban „egyenlíteni” tudott volna a rivális, szerencsére nem derült ki, pedig a lefújást követően nem sok kellett volna, hogy csihi-puhi vegye kezdetét a játéktéren. Sajnálatos, ugyanakkor tény: hiába egyes embereknél a tehetség, ha az agyuk hamar „elszáll”.
A bajnoki remények ugyanakkor egyik oldalon sem, így várhatóan további izgalmas, parázs meccseknek nézünk elébe a közeljövőben.
(Hamarosan megszólal honlapunkon a találkozót megtekintő korábbi ferencvárosi legenda, NYILASI TIBOR, aki az összecsapás szünetében állt a Foci a köbön rendelkezésére, illetve hosszabb interjút olvashatnak majd a Budapest Honvéd U19-es csapatának mesterével, BORGULYA ISTVÁNNAL.)

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr1419229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szoesz 2008.04.10. 22:30:47

Attila!

Nem hinném, hogy ezzel kéne foglalkoznod. Beszélhetnénk társadalmi problémáról, szülői gondokról stb. De ez, szerintem edzői hiba. Nincs semmi bajom az edzővel, de ha ezt nem veszi észre, amit te itt láttál, akkor vagy ő adja a szájába ezt, vagy alkalmatlan ifjúsági játékosok nevelésére. Mert itt elsősorban embert nevel, és csak azután focistát. Én is szeretem a vagány, nagyszájú, pofátlan játékosokat, - talán láttál is játszani-, de ez teljesítmény nélkül mit sem ér. Mint, ahogy buta kis labdarúgó palánta ilyetén megmozdulása sem...

mind1 2008.04.11. 19:59:03

nem értem ,hogy irhatsz iet gondolom te voltál a c.ronaldo csak valamiért nem jött össze és most letöltöd akinek jol megy igaz most nem játszott jol az illető de volt már jobb meccse is hidd el..ezek a birok meg...i20évesen birok biztos nem kaptak pofont a futballbol és most nem is rajtunk töltik le eennyit a magyar focirol!!!

Horváth R. 2008.04.11. 21:00:42

Köszi Attila én is tudom h mit csináltam de szerintem csak az volt az elviselhetettlen ahogy a partjelzővel veszekedtem és tudom hilyet nem lehet csinálni!! És sajnálom is amit tettem de már nem tudom visszacsinálni. Értem h mire gondolsz!! A legszebb ebbe h az egyik fradistával együtt mentem haza a villamoson aki még az újpestbe a csapattársam volt és ott tök normálisan megbeszéltük h mi h volt a meccsen. A pályán ellenfelek vagyunk de a pályán kivül szinte mindenki jóba van mindekivel.

somebody 2008.04.12. 13:07:32

Szánalmas vagy Attila,te szerintem életedbe nem rúgtál a labdába,mi alapján cikkezel valakiröl ilyet azt hiszem én keményen el magyaráznám neked,mit képzelsz te magadról te tudatlan senkiházi gyökér!!!!

CSICSKA ATTILA!!!! 2008.04.13. 14:40:24

Egyszer menjél ki te a pályára és ott mutasd meg h milyen ember vagy és utána fikázzál másokat!!! Kis szarházi senki vagy!!!!
süti beállítások módosítása