HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

NB III, MÁTRA-CSOPORT: KIPUKKADT A VERESEGYHÁZ. Könnyed, 4–0-s diadalt aratott a „hátszélben” futballozó Gyöngyös

2008.04.07. 22:35 Hormat

Tavasszal immár negyedik sikerét gyűjtötte be a Gyöngyös. Tari Zoltánék csupán az Eger otthonában botlottak (3–2), az Ózd (3–0), a Felsőzsolca (3–1) és a Balassagyarmat (2–0) után a hétvégén a Veresegyház otthonában diadalmaskodott (4–0) a GYAK, méghozzá többek szerint katasztrofális játékvezetés mellett.
 
Nem tisztünk ez ügyben állást foglalni, lévén nem jártunk a helyszínen, ugyanakkor az nem mindennapi, hogy a sima sikert arató együttesnél nem voltak elégedettek a spori működésével.
Szőts Gergelynek, illetve két asszisztensének, Nyekita Jánosnak és Szanyi Ádámnak sem szeretnénk védőügyvédei lenni, hiszen aligha szorulnak ránk, ugyanakkor az is tény, Szőts az egyik legtehetségesebb budapesti bíró, nem mellékesen – mint arról honlapunk beszámolt – nemrég debütálhatott a futsal NB II-ben.
 
Már a találkozó elején vezetéshez jutottak a vendégek: az 5. percben Molnár Balázs talált Tóth Péter Zoltán hálójába. Félórával később a vendégek tizenhármasának, Tatár Rolandnak a piros lapot mutatta fel Szőts Gergely, amin alaposan meglepődtek a látogatók, hiszen többen is úgy vélték, az eset csak sárga lapos figyelmeztetést ért volna. Majzik Zoltánt, a GYAK mesterét az eset után elküldték a kispadtól.
 
Aki azt hinné, hogy mindez megzavarta a Gyöngyöst, az alaposan téved: Balogh Balázs révén a szünet előtt növelte előnyét a vendégcsapat. A krónikához hozzátartozik, hogy szünet előtt három szabadrúgást is lőhetett a GYAK.
A második felvonás felénél Mikola Gergő kapott piros lapot, ám a gyöngyösiek állítják, a Hirt Gergely helyére beálló Plachi András meglökte Mikolát, mire ő visszalökött. A bíró azt mondta állítólag, hogy a vendégjátékos törlesztett, így Plachi sárgát kapott, Mikola pedig mehetett futballozni.
 
Jellemző a Veresegyházra, hogy ezután sem tudott nemhogy egyenlíteni, de még szépíteni sem. Sőt, a 75. minutumban Takács György szerzett parádés gólt, így pedig már megalázó különbségnél tartottak a felek, hiszen ne feledjük, a Pest megyeiek nem olyan régen még a dobogó alsó fokán álltak… (A rossznyelvek szerint nincs minden rendben az egyesületnél – ez mondjuk az eredményekből is kitűnik –, mi több, Majnik János helyett az együttes rutinos középpályása, Schwarcz Zoltán tartja az edzéseket.)
 
Már a hosszabbításban jártak a csapatok, amikor a slusszpoén következett: Gohér Gábor nagyszerű szabadrúgásgólt szerzett a 91. percben. A találat majdnem ugyanolyan volt, amit másfél hete Gohér Gergő – a névazonosság nem véletlen egybeesés: a két kitűnőség testvér – szerzett a Szolnoki MÁV színeiben a Ferencváros ellen.
 
A VVSK sorozatban negyedik bajnokiján nem győzött, mi több, a Tesch Lászlóval és Hirt Gergellyel megerősített (?) alakulat három találkozón sem szerzett gólt. Még az első tavaszi játéknapon a Dunakeszi Vasutast hazai környezetben verték Tóth Norberték 1–0-ra, majd a RAFC otthonában éppen Tóth kiállításával indult meg a lejtőn a brigád: a fővárosi 0–2-t hazai környezetben a Tura elleni szintén 0–2 követte, majd az Ózd is nyerni tudott Pest megyében (1–2).
Nem lenne meglepő, ha hamarosan ténylegesen is váltás lenne a csapat élén, bár az is benne van a pakliban – mi több, szerintünk ez a valószínűbb –, hogy az őszi harmadik helyezés csupán „kifutott” szereplés volt a veresiek részéről. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr89416049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása