HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

NB III, ALFÖLD-CSOPORT, 19. FORDULÓ: EZ VOLT A HÉTVÉGE. Vasas-siker a fővárosi rangadón, Pozsár Gábor mesterhármasával könnyedén nyert a már listavezető Békéscsaba

2008.03.31. 00:10 Hormat

Harminchárom gól született a hétvégén, amiből leginkább a Dabas (5), a Szigetszentmiklós (5) és a Békéscsaba vette ki a részét, mi több, utóbbi a Baja botlásának köszönhetően már első.
 
Hatalmas meglepetésre a Dabas Szegeden nyert, méghozzá a Tisza Volán otthonában. Dajka László tanítványai 5–1-re múlták felül a bronzérmes legénységet. Pedig jól kezdett a házigazda, ugyanis Kardos Norbert góljával hamar „felnyársalta” a vendégek hátsó alakzatát, ám a látogatók Csabája tíz perc múlva átírta az idézetet: „Vass, alkoss, gyarapíts”, azaz Vass góljával egalizáltak a Pest megyeiek. Még a szünet előtt Mészáros Dániel vezetést szerzett a Dabasnak, azaz lélektani szempontból a legjobbkor.
Szünet után aztán Namuqita Roland is bevette Kispéter Zoltán kapuját, majd Mórocz Zsolt kiállítása után Mészáros megszerezte önmaga második, csapata negyedik találatát. Az í-re a pontot a hajrában Baranyai Norbert tette fel: a jó felépítésű, volt Vasas-hátvéd legutóbb Algyőn kezdte a gólgyártást (4–0), most befejezte (5–1). 
 
Baján a házigazda kikapott az Algyőtől (0–1), ami minimum meglepetés, hát még úgy, hogy Daróczi László vezető – és végül győztes – gólja után Pálinkó Máté a kiállítás sorsára jutott.
 
Amint azt várni lehetett, a Békéscsaba kihasználta legnagyobb vetélytársa botlását, amit a Hódmezővásárhely bánt. Szarvas János második ligába vágyódó gárdája Pozsár Gábor mesterhármasának, no meg Závoda Gábor találatának köszönhetően gól nélküli félidőt követően lelépte ellenfelét (4–0).
 
A Csongrád az utolsó szalmaszálba kapaszkodva pontot mentett a Gyula ellen. Bár Dobi Róbert társulata Pribojszki Róbert első negyedóra végén szerzett góljával vezetett egészen a kilencvenegyedik percig, ám az ekkor már Czira Gábor kiállítása miatt tíz emberrel futballozó békésiek ellen Forgó László az utolsó pillanatban egyenlített (1–1).
 
A Monor könnyedén verte a Szolnoki Spartacust 3–1-re (gólszerző: Bokros Sándor, Fabrice Deffo, Halgas István, illetve Ruskó Zsolt), míg az Örkény Kiskunfélegyházán szerzett pontot (2–2).
 
A fővárosi rangadón Czimmermann Patrik révén korán vezetést szerzett a Vasas Budafokon, a Promontor utcában, ám bő félóra játék után Bojtor László révén egyenlített a Budapest Honvéd. Igazi hidegzuhanyként érhette a vendégeket a három percre rá eső Rompos Róbert-gól, amivel előnnyel fordulhatott az angyalföldi tizenegy. A folytatásban Veledar Esad egyenlített, ám a hajrában Rompos újra bevette Gyenes Dávid hálóját (3–2).
 
A leggólgazdagabb derbin Rákospalotán a házigazda REAC hiába rúgott két gólt a Szigetszentmiklósnak, a rendkívül jó formában lévő, tavasszal háromból három meccset nyerő SZTK-tól ötöt kapott Hornyák Béla együttese. Már a szünetre megnyugtató, kétgólos előnnyel mehetett a látogató, és volt már nulla-három is az állás, ám a Délczeg Gergellyel, Dinka Balázzsal, Rása Gergővel, Selei Andrással és Zana Norberttel megerősített REAC szépíteni tudott. Szécsi Attila mesterhármasig jutott – az SZTK Szecsije tavasszal már hét (!) gólnál jár! –, miként figyelemreméltó, hogy a lassan újra formába lendülő Patakfalvi Balázs csereként beállva ismét eredményesnek bizonyult – harmadszor a 2008-as esztendőben. Az ötödik Pest megyei gólt Birtalan Barna szerezte, hazai oldalon pedig Délczeg Gergely mellett Selei András volt eredményes.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr36403962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása