HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

NB III, MÁTRA-CSOPORT, 19. FORDULÓ: TURA–MTK 0–3. A fővárosiak a második félidőben könnyed diadalt arattak

2008.03.30. 22:10 Hormat

A boldogság kék(-fehér) madara
 
Visszavágott az MTK az őszi, háromgólos hazai fiaskóért: a szuperrangadó kék-fehér sikert hozott. Ki nem találnák: háromgólos diadalt…
 
Mindig magasabbra!
Irányíthatta a csapatot az azóta már az élvonalbeli REAC-nál kiváló munkát végző Aczél Zoltán, dirigálhatott az Eszenyi Dénes-Véber György edzőpáros, Turán mindig és mindenkor a dobogó elérése volt a cél.
Aligha véletlen, hogy a Kóka korábbi trénere, az ifjú és tehetséges Berla Attila szintén aranyra esélyes egyletet gardírozhat.
Márpedig a Pest megyeiek álmodtak maguknak egy világot, és ott álltak a kapuja előtt.
Csúcsrangadóra készült a település apraja-nagyja, ugyanis az éllovas TVSK otthonába látogatott az a második MTK, amelynél a hírek szerint extra prémiumot ajánlottak fel a bajnoki cím megszerzése esetén. A kék-fehérek elhatározására jellemző, hogy Domonyai László klubigazgató mellett a szakmai igazgató Garami József is megtekintette az ifjak összecsapását.
Habár az MTK fél kettőre „ígérte” érkezését, a budapestiek busza csupán két óra előtt néhány perccel futott be. Némi meglepetésre az első keretből nem játszott vissza egy labdarúgó sem, pedig Bajusz Endre vagy éppen Ladóczki István egy nappal korábban, a Siófok elleni – amúgy 3–0-ra megnyert – élvonalbeli bajnokin nem lépett pályára.
Ennél nagyobb gonddal küszködött a házigazda szakvezetője, hiszen Kiss Attila az előző játéknapon, Veresegyházán sérült meg még az első félidőben, és mint honlapunknak elmondta, még idő kell, hogy visszatérjen társai közé. Ott volt aztán az ex-ferencvárosi Lilik Pál, aki nem volt százszázalékos egészségi állapotban, mégis elvállalta a játékot.
Lehettek cirka ötszázan, amikor Pál László a sípjába fújt. Az MTK kezdte a játékot, ám még négy perc sem telt el, máris zengett-zúgott a „Hajrá, Tura!”.
El is kélt a biztatás, ugyanis öt percig unatkozhatott csupán Nagy Gábor, a hazai kapusnak máris munkája akadt.
Az első tíz percben a Tura térfelén zajlott a játék, és kétszer is ki nem kényszerített módon hibáztak a hátvédek, ami jelezte, ezen a délutánon bizony nagyon is sebezhető lehet a hátsó alakzat.
Egy, a turai tizenhatoson belüli Nagy-kivetődés után az MTK-szurkolók büntetőt reklamáltak, ám megítélésünk szerint a hazai cerberus a labdát érte el. És bizony kapaszkodhatott a kék-fehér brigád, merthogy a TVSK felpörgött az első félóra végére, amit az is bizonyít, hogy Szatmári Zoltánnak a huszonhatodik percben bravúrral kellett védenie.
Teodoru Vaszilisz, a látogatók mestere nem véletlenül ugrott fel jó néhányszor a kispadról, mert volt helyzete a kék-sárgáknak, még ha nem is a klasszikus fajtából.
Helyzet itt, helyzet ott. Előbb Nagy Gábornak kellett kitolnia egy baloldalról megeresztett lapos lövést a bal alsó sarok elől, majd a túloldalon Szatmárinak kellett összeszednie minden tudását.
Nem sokkal ezután egy jobb oldalról beadásnak szánt labda a felső lécet érintve hagyta el a játékteret, így nem csoda, hogy Teodoru Vaszilisz három perccel a félidő vége előtt elküldte melegíteni a cserejátékosokat.
Az első játékrész befejezésekor azt regisztrálhattuk, hogy kiegyenlített küzdelemben reális a döntetlen.
Aztán a folytatásra egyszeriben megváltozott minden.
Lilik Pál nem tudta folytatni a játékot, helyére pedig Csépányi Gábor állt be, aki posztját tekintve támadó.
Ezzel még nem is volna baj, ám a folytatásból még két perc sem telt el, amikor az első félidőben trénere által többször szidott Kákonyi Dániel a védők meghökkentő hibáját kihasználva jobbal lőtt a vetődő Nagy kapus mellett a jobb alsó sarokba (0–1).
Hidegzuhany volt ez a javából, ám innentől kezdve másik meccs kezdődött. A Turának fel kellett vállalnia a nyíltabb játékot az egyenlítés érdekében, ami a védelem feljebb tolásának köszönhetően értelemszerűen azzal járt, hogy nagyobb terület adódott a szélvészgyors fővárosi fiatalok előtt.
Életveszélyes taktika volt ez, hiszen Kiss Attila múlt heti kiválásával nem maradt gyors, fordulékony ember a hátsó sorban.
Három minutumon belül kétszer kellett hárítania a hazai cerberusnak, ám harmadjára már ő sem segíthetett. A 66. percben Lencse futott versenyt Nagy Csabával, az alapvonal közeléből a tizenhatos előterébe tett labdára Gál András érkezett, aki nem sokat teketóriázott, a vetődő Nagy Gábor mellett térdmagasságban a bal sarokba lőtt (0–2). Szépen kijátszott, gyönyörű akció volt, ahhoz méltó befejezéssel.
Hiába zúgott a „Harcoljatok, harcoljatok!” rigmus, hazai oldalon jó néhányan feladták a küzdelmet, idő előtt. Érthetetlen volt mindez, mert meg kell hagyni, egynémely labdarúgónál nem lehetett érezni a mindenáron való győzni akarást, holott a nyilatkozatok egy napja még nem erről szóltak…
„Jobb, mint a Fradi-meccs!” – bökte oldalba társát az egyik drukker a két kispad között, mire nem sokat késett a válasz: „Igen, de itt két jó csapat játszik!”.
Ez utóbbival magunk sem vitatkoznánk, ám ezen a napon a Tura kellő átütőerő nélkül futballozott, csupán néhányan nőttek fel a feladathoz. A véghajrában Lencse László feltette a koronát addigi teljesítményére (0–3), és meg kell hagyni, a korszerű labdarúgást a vendégek játszották.
Turán legfeljebb azzal vigasztalhatja magát vezető, edző, játékos és szurkoló, hogy messze még a bajnokság vége. Ám ettől még tény: most már az MTK van lélektani előnyben…
 
TURA–MTK 0–3 (0–0)
Tura, 500 néző. Vezette: Pál László (Olasz Richárd, Oláh Gergely)
TURA VSK: Nagy Gábor (a Foci a köbön osztályzata: 6) – Senyviczky Károly (4), Lilik Pál (5), Nagy Csaba (4), Sukaj Zsolt (4) – Kuti László (5), Horváth Mihály (4), Szűcs István (4), Less Tamás (5) – Kiss László (4), Less Krisztián (5). Edző: Berla Attila.
Csere: Lilik helyett Csépányi Gábor (3) a szünetben, Horváth helyett Garai Gábor (0) a 82., Kuti helyett Téglás Máté (0) a 87. percben.
MTK BUDAPEST II.: Szatmári Zoltán (6) – Vági András (6), Szekeres Adrián (7), Lengyel Dániel (6), Vadnai Dániel (6) – Kákonyi Dániel (7), Gál András (7), Busai Attila (7), Lencse László (7) – Gosztonyi András (5), Molnár Marcell (6). Edző: Teodoru Vaszilisz.
Csere: Molnár helyett Kornis Attila (0) a 84., Kákonyi helyett Boda Péter (0) a 87. percben.
Gólszerző: KÁKONYI DÁNIEL (0–1) a 47., GÁL ANDRÁS (0–2) a 66., LENCSE LÁSZLÓ (0–3) a 83. percben.
Sárga lap: Vági András
Szögletarány: 4:10 (4:4)
 
Az elkövetkező napokban interjút olvashatnak a turai Havasi Zsolttal, Lilik Pállal, valamint a tréner Berla Attilával, illetve a mezőny legjobbjaival, Lencse Lászlóval és Kákonyi Dániellel (mindkettő MTK), illetve szöveges formában értékeljük a játékosok teljesítményét.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr4403813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása