HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

NB III, MÁTRA-CSOPORT, 19. FORDULÓ, TURA–MTK SZUPERRANGADÓ ELŐTT. Körkérdés, avagy ki mit vár a találkozótól?

2008.03.29. 15:43 Hormat

Alig néhány óra, és vasárnap délután sor kerül az NB III, Mátra-csoportban az év meccsének kikiáltott Tura–MTK rangadóra. Mi másnak is lehetne titulálni azt az összecsapást, amikor a 49 ponttal első helyezett egylet a 46 egységet gyűjtő másodikat látja vendégül?
A Futball a köbön megkeresett jó néhány érdekeltet, mondják el, mit várnak a vasárnapi csatától? Megkerestük a két csapat játékosai mellett a riválisok labdarúgóit is, akik készségesen válaszoltak a Foci a köbön kérdésére. Az alábbiakban ábécé-sorrendben közöljük a véleménycsokrot.

BORNEMISSZA ISTVÁN, a Maglód támadója: – A Mátra-csoportban ez a két csapat kiemelkedik a mezőnyből. Egy izgalmas, döntetlen körüli eredményre és sok gólra számítok, mert mindkét csapatnak nagyon jó a támadójátéka. De azt biztosra veszem, hogy ez a meccs még semmit sem fog eldönteni a bajnokság végkimenetelét illetően – akármi lesz is a végeredmény –, mert még sok találkozó van hátra.
 
BUSAI ATTILA, az MTK középpályása: – Mindenképpen győzelmet várok a csapattól. Amennyiben ez sikerülne, óriási lépést tennénk a bajnoki cím felé. Úgy érzem, nagyon jó formában játszunk mostanában, gólerősek vagyunk, azonban vigyáznunk kell, nem szabad kitámadnunk, mert a Tura nagyon jó csapat és a legkisebb hibánkat is kihasználja.
 
CSÉPÁNYI GÁBOR, a Tura támadója: – A két, bajnoki címért hajtó csapat csatájától egy küzdelmes, nagy iramú mérkőzést várok, ahol szerintem a rutin győzedelmeskedni fog a fiatalos lendület felett. Ráadásul az MTK jó pályákon, sima talajon és legfőképp műfüvön készült és készül, szóval a turai sima göröngyös nagyon meg fogja őket lepni, mert nincsenek hozzászokva, hogy akár két-három érintő is szükséges, hogy megszelídítsék a labdát. Ez is mellettünk lesz, no meg a nagy létszámú hazai közönség, ami ismét csak meglepő lehet a vendégeknek, mivel az első csapat meccsein sincsenek két-háromszáznál többen. Kétgólos hazai sikert várok.
 
DIZMATSEK EMIL, a Dunakeszi Vasutas középpályása: – Véleményem szerint két támadó szellemű csapat játszik. Olyan együttesek, amelyek a helyzetek nagy részét értékesíteni szokták. Jelen pillanatban a Tura csapatára tennék a hazai pálya és a környezeti viszonyok miatt. A fiatal MTK-sok talán a jó pályájuk után nehezebben fognak alkalmazkodni a játéktér talajához. Itt már a rutin is nagyon fontos tényező lehet. Azt sem szabad elfelejteni, ha a Tura bajnok akar lenni, szerintem meg kell, hogy nyerje a mérkőzést. Ellenkező esetben…
 
GOHÉR GÁBOR, a Gyöngyös védője, a Tura korábbi labdarúgója: – Két jó csapat találkozik egymással. A bajnokság szempontjából akár sorsdöntő meccs is lehet, bár még nagyon az elején vagyunk. Nem kérdés, hogy a Turának szurkolok, de a tippem döntetlen.
 
HORÁK MÁRIA, a Tura elnöke: – Élvezetes, közönségszórakoztató mérkőzést várok, mivel mindkét csapat „játssza" a focit. Reméljük, jó idő lesz és sok néző látogat ki a rangadóra. Sajnos a védelmünket meg kell bontani, mivel Kiss Attila a Veresegyház elleni találkozón térdsérülést szenvedett, emiatt hosszabb pihenőre kényszerül, de megpróbáljuk megfelelően pótolni őt. Az MTK biztosan mindent bevet, hogy visszavághasson az őszi vereségért. Természetesen győzelmet várok, de ha mégsem sikerül, akkor sem leszek elkeseredve, hisz a két csapat közötti feltételkülönbség összehasonlíthatatlan. A fiúk mindent meg fognak tenni a győzelemért, ebben biztos vagyok.
 
HORVÁTH MIHÁLY, a Tura középpályása: – Biztos vagyok benne, hogy a motiváltságra egyik oldalon sem lesz panasz, egy ilyen mérkőzésre senkit nem kell külön feltüzelni. Tudjuk, hogy az MTK „futós", technikás csapat, de mi is játékkal próbálunk ellenfeleink fölé kerekedni. Ebből kiindulva szerintem senkinek sem kell arra számítani, hogy bármelyik fél is beállna „bunkerfocit" játszani, így én is nyíltsisakos, jó mérkőzésre számítok. Tisztában vagyunk azzal is, hogy az MTK-s fiatalok korában fél év is sokat számít fejlődésük szempontjából, így még jobbak lesznek, mint az ősszel, de azt hiszem, „játszós" csapat ellen mi is jobban tudunk majd játszani.
 
KUTI LÁSZLÓ, a Tura középpályása: – Úgy gondolom, az év legfontosabb meccse lesz a vasárnapi. Én hazai győzelmet várok, de ehhez mindenkinek oda kell tennie magát. Szerintem az MTK-nak nem fekszik a mi játékstílusunk, mert teli vagyunk gyors és játszó emberekkel. Ráadásul mi agresszívabbak vagyunk, és szerintem ez fog dönteni a javunkra. Persze a csapatban mindenki tisztában van azzal, hogy az ország legjobb fiatal játékosai ellen fogunk szerepelni.
 
LESS KRISZTIÁN, a Tura támadója: – Elsősorban győzelmet várok a mérkőzéstől, bár nem sikerült úgy a hetünk, ahogy szerettük volna. Kisebb sérülések is hátráltatták a csapatot, de most már csak a találkozóra koncentrálunk. Remélem, jó mérkőzést tudunk vívni és sokan kíváncsiak lesznek rá.
 
PÉTER ZSOLT, a Tura VSK honlapjának (http://gportal.hu/portal/turavsk/) főszerkesztője: – Az idény legnehezebb mérkőzése előtt állunk, mely egyértelműen háromesélyes. Az MTK-t azt hiszem, egyetlen futballbarátnak sem kell bemutatni. Magyarország legjobb utánpótlásával rendelkező klubja, minden korosztályban versenyben vannak a bajnoki címért. A két egyesület anyagi helyzetét, a körülményeket nem is érdemes összehasonlítani. Mi mégis felvettük a kesztyűt, s az első forduló óta vezetjük a tabellát vetélytársunk előtt. Mivel a két gárda közel azonos tudású, véleményem szerint a pillanatnyi forma fog dönteni. Bár nekünk a döntetlen is kedvező eredmény, a csapat nem fog beállni védekezni, s valószínűleg élvezetes, jó mérkőzést láthatnak a remélhetőleg nagy számban kilátogató szurkolók. Hazai győzelmet várok.
 
TÓTH NORBERT, a Veresegyház védője: – Rangadó lesz a javából! Két, jó formában lévő csapat találkozik egymással, tipikus ikszes mérkőzés lesz szerintem. Ha a győztest kellene megtippelnem, akkor erre azt tudom mondani, hogy a pillanatnyi forma fog dönteni. Mi sajnos kikaptunk a turaiaktól az elmúlt hétvégén, és azt vettem észre, hogy gólerős középpályások, valamint csatárok vannak náluk, míg az MTK-s fiatalok nagyon képzettek és összeszokottak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr22402002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása