HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

NB III, MÁTRA-CSOPORT, 16. FORDULÓ, ELMARADT MÉRKŐZÉS: ÚJPEST B–TISZAFÜRED 0–1. A szervezettség döntött

2008.03.27. 14:05 Hormat

Taktikus, fegyelmezett játékkal vágott vissza a Tiszafüred VSE az Újpestnek az ősszel elszenvedett 2–1-es vereségért.
 
Ott álltak a pálya szélén több százan, hogy megnézzék a Tiszafüred VSE bemutatkozását az NB III, Mátra-csoportban.
Mindennek idestova fél esztendeje. Csillag László együttese az Ulviczki – Földvári, Gácsi, Balla, Tóth T. – Dajka (Bozsó), Habóczki, Pelles, Dorcsák (Görbe) – Ivitz, Berkes (Szigetvári) összetételben futballozva fájó kudarcot szenvedett hazai környezetben (1–2).
 
Ez a szerda volt az, amikor immár esélyesként látogattak a Megyeri útra Ivitz Zoltánék. Persze mindez korántsem meglepetés, hiszen a TVSE remekül erősített a téli szünetben, no és a hírek jól sikerült alapozásról szóltak. Ráadásul amíg a lila-fehérek Putnokon szenvedtek papírforma vereséget (3–1) a hétvégén, megannyi játékost nélkülözve sérülések és betegségek miatt, addig a Tiszafüred – ha nem is a legideálisabb összetételben, de – minimális különbséggel verte hazai pályán a télen alaposan átalakult Maglódot (2–1).
 
A kerítésen kívül a rend, fegyelem, törvényesség elve uralkodott – lásd Cókmók címmel ellátott keretes írásunkat –, ám a „rendre” újpesti oldalon a pályán fordíthattak volna nagyobb figyelmet, lévén Ondó a csata elején szép lövéssel ejtette (gond)teherbe a violákat. A fegyelemmel nem volt gond, ám az, ha nem is törvényes, mindenesetre törvényszerű volt, hogy a vendégcsapat még inkább visszaáll és kontrákra rendezkedik be.
 
Varga Ottó némiképp csodálkozott is a házigazda elképzelést nélkülöző játékán. Nevezett érdeklődő Zuglóból kerékpározott át Újpestre, mert bizony kíváncsi volt a régi társakra. Varga Ottó ugyanis bár már harminchat esztendős, sok-sok évvel ezelőtt a Tiszafüred akkor még megyei első osztályú csapatában futballozott. Igazi megszállottról van szó, hiszen mint mondja, hétvégén ott lesz a Sport utcában, ha esik, ha fúj, hiszen a Kecskemétet meg akarja nézni a BKV Előre otthonában.
 
Volt miről szót ejtenünk, mert a lilák minduntalan a széleken próbálták megbontani a látogatók hátsó alakzatát, ám sem a visszavont csatárként pályára lépő Barczi Dávid, sem az előretolt ék Tóth Péter nem tudott mit kezdeni a riválissal.
A küzdőszellemmel nem volt gond egyik oldalon sem, ám hiába futott az Újpest az eredmény után. Az első félidő végén megérdemelt vendégvezetést regisztrálhattunk.
    
Nem csoda, hogy Víg Péter cserére szánta el magát a szünetben: Joó Tamás ugyanis szerda délután nem volt jó, Kalderás Dávid azonban bár világító fehér dresszt húzott, vitt némi színt a IV. kerületiek játékába. Az Euro-Mobil-Trans Győrben futsalozó Berkes Lászlót váltó Földi Attila azonban inkább a stabilitás miatt kapott szerepet a Tiszafüredben.
 
A folytatásra sok szót nem érdemes fecsérelni, mert bár mindkét együttes szerzett egy-egy lesgólt – ahol mi álltunk, valóban annak tűnt mindkét eset –, míg az Újpest egy tizenegyest kérhetne számon Orosz János játékvezetőn, bár kívülről úgy tetszett, a szabálytalanság elszenvedését mímelő újpesti játékos nem csupán a meccs dobta fel, de önmagát is.
A hajrában Szilágyi Zoltán lövése után juthatott volna a TVSE egyről a kettőre, ám az eredmény már nem változott.
Víg Péter aligha lett boldogabb a kilencven perc után, mivel a tabellán elfoglalt helyezésének „megfelelő” produkciót nyújtott a fővárosi brigád, hiszen átütőerő legfeljebb a sárga mellényes markos legényekben lehetett ezen a délután…
ÚJPEST–TISZAFÜRED 0–1 (0–1)
Megyeri út, 100 néző. Vezette: Orosz János (Takács István, Könnyű Zsolt)
ÚJPEST FC B: 1 VADON Dávid – 18 SZTANCSEK Péter, 5 PRIVIGYEI Ádám, 16 SZOLNOKI Péter, 25 JOÓ Tamás – 2 TOLNAI Tamás, 4 GYŰRŰ László, 20 VITUSKA István, 3 HIBÓ Imre – 10 BARCZI Dávid – 11 TÓTH Péter. Edző: Víg Péter.
Csere: Joó helyett 14 KALDERÁS Dávid a szünetben.
TISZAFÜRED VSE: 1 ULVICZKI Attila – 9 DORCSÁK Zoltán, 6 GÁCSI Zsolt, 15 ÖKRÖS András, 16 BALLA Richárd – 7 IVITZ Zoltán, 13 BERKES László, 8 SZILÁGYI Zoltán, 5 DAJKA Mihály – 14 BOZSÓ László 11 ONDÓ János. Edző: Csillag László.
Csere: Berkes helyett 2 FÖLDI Attila a szünetben, Dorcsák helyett 10 PELLES András az 58., Ondó helyett 18 GÁL Zoltán a 90. percben.
Gólszerző: ONDÓ JÁNOS (0–1) a 9. percben.
 
(Hamarosan interjút olvashatnak honlapunkon a Tiszafüred VSE edzőjével, CSILLAG LÁSZLÓVAL, illetve a csapat egyik legrutinosabb labdarúgójával, IVITZ ZOLTÁNNAL!)
 
Megyeri morzsák
 
A TÖRTÉNELEM ISMÉTLI ÖNMAGÁT. Nosztalgikus hangulatban érkezhetett a fővárosba a találkozó három bírája, Orosz János, Takács István és Könnyű Zsolt, ugyanis a fent nevezett hármas vezényletével találkozott a két csapat az ősszel is.
 
CSEREKAPUS A MEZŐNYBEN. Gál Zoltán, a Tiszafüred második számú cerberusa aligha gondolta volna, hogy a Megyeri úton a mezőnyben fog szerepelni. Ám mert kevés a bevethető labdarúgó Csillag László csapatában, ezért juthatott ily módon játéklehetőséghez a sportember.
 
Cókmók
 
Urbányi István vette a cókmókját.
Mi legalábbis azt hittük, hiszen ott állt a Megyeri úti füves pálya bejáratánál egy „kétajtós szekrénnyel” szemben, és kellemesen cseverészett.
Azt nem tudjuk, hogy netán a pénteki, Budapest Honvéd elleni nyerő taktikáról, netán másról volt szó, mindenesetre talán egy társasházban nincs annyi „bútordarab”, amennyit Újpesten láttunk.
Munkánkat végezvén bebocsátást szerettünk volna nyerni, ám úgy tűnt, rossz (szekrény)ajtón kopogtattunk, tudniillik hiába mutattuk fel sajtóigazolványunkat, a barátságos hangnemet megütő – szerencsére csak azt… – biztonsági ember arról tájékoztatott, miközben a kerítés mellett álldogáló sportnapilapos tudósítóra mutatott, hogy az ő neve sem szerepelt a listán, így nem mehetünk be.
Illedelmesen megköszöntük, majd elköszöntünk, ám leleményességből sem ejtettek minket fejre, amit szerettünk volna, elértük.
Aztán persze mi vettük a cókmókunkat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr92399042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása