HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

FÓKUSZBAN AZ EB-DÖNTŐ: NÉMETORSZÁG–SPANYOLORSZÁG ELŐTT. Évek óta a nagy sikerre várnak

2008.06.29. 02:18 Hormat

Eljött a nagy nap: Németország tizenkét év, vagy Spanyolország negyvennégy hosszú esztendő után bizonyosan elhódítja az aranyérmet Bécsben, vasárnap este.

A mondattal aligha lehet vitatkozni.

A két, eleddig legkiegyensúlyozottabban szereplő gárda vívja a finálét.

Jó, persze a németek már nem veretlenek – a horvátoktól kapott ki Joachim Löw együttese a csoportmérkőzés második fordulójában, mégpedig 2–1-re –, ám a spanyolok igen!

Mondhatni, százszázalékos Luiz Aragones remekül összerakott gárdája, csakhogy ez félig volna igaz. Merthogy ha úgy vesszük, az olaszok elleni nyolcaddöntő döntetlenre végződött, bár a büntetőpárbajban a hispánok voltak a jobbak.

Ami közös vonás még, hogy mindketten egy-egy feltörekvő nemzet csapatát búcsúztatták az elődöntőben, és bár a rostán végül kihullottak Törökország és Oroszország legjobbjai, mindkét állam válogatottja mélységes tiszteletet érdemel.

Ha az egyenes kieséses szakaszban lejátszott találkozókból indulunk ki, valamivel a németek tűnnek esélyesebbnek, hiszen Kloséék két összecsapáson hat, míg Marchenáék „csak” három gólt szereztek.

A németek továbbra is Jens Lehmann miatt állhatnak vagy bukhatnak (inkább ez utóbbi…) a fináléban, míg a hispánoknál nem nagyon találni gyenge pontot.

No igen, amely egylet öt meccsen csupán három találatot engedélyez riválisainak…

Ha összehasonlítjuk a csapatrészeket, kapusfronton ugyebár spanyol „fölény” tapasztalható, a védelem nagyjából egálnak tűnik. A középpálya a németek felé billenti a mérleg nyelvét, ám a támadósor a hispánoké.

Mindez persze csupán játék a szavakkal, ám az „igazira” este háromnegyed kilencig várni kell.

 

Főszereplők lehetnek

NÉMETORSZÁG: Jens Lehmann, Bastian Schweinsteiger, Michael Ballack, Lukas Podolski

SPANYOLORSZÁG: Xavi, Fernando Torres, David Villa, Carles Puyol

 

Euro 2008, döntő

NÉMETORSZÁG–SPANYOLORSZÁG

Bécs, vasárnap, 20.45. Vezeti: Rosetti (olasz)   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr88544079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása