HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

FÓKUSZBAN AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG, NEGYEDDÖNTŐ: SPANYOLORSZÁG–OLASZORSZÁG ELŐTT. 2008-as bécsi szelet: Villával nyársalt olasz „felvágott”?

2008.06.22. 14:17 Hormat

A csütörtöki Németország–Portugália negyeddöntő után újabb rágós falat vár a kontinenstornát figyelőkre: vasárnap este latin rangadóra kerül sor Bécsben, ahol Spanyolország Olaszországgal meccsel a négy közé jutásért.

Villa, Villa és megint csak Villa.

A spanyolok immár négy találatnál járó ikonja nélkül ma már szinte elképzelhetetlen Luis Aragones nemzeti tizenegyének összeállítása, ami persze cseppet sem véletlen, ugyanis a D jelű négyes nyitótalálkozóján a Valencia támadója szinte egymaga intézte el mesterhármasával az immár négy közé jutó oroszokat (4–1), majd a svédek ellen a legjobbkor, az utolsó utáni percben esett találata három pontot jelentett (2–1) az ibériaiaknak. Aztán az utolsó körben a tartalékokra várt a százszázalékos mutató megtartása az Európa-bajnoki címvédő Görögország ellen, ami végül csak összejött (2–1).

Az olaszoknak momentán két okból is van miért tartaniuk David Villától. Egyrészt kitűnő formában van a csatár, másrészt márciusban, Elchében már randevút adott egymásnak a két alakulat, és Gianluigi Buffon egyhamar aligha feledi a hetvennyolcadik perc eseményét, amikor is a beadás után kifejelt labdát kapásból, irtózatos erővel zúzták kapujának jobb felső sarkába. Ugye, kitalálják? Naná, hogy Villa volt a „feladó”.

Természetesen nem szabad elfelejteni a Liverpoolt erősítő Fernando Torrest sem, mert a két legény alaposan megizzaszthatja a mostanság formán kívüli olasz védelmet.

Persze minden összecsapás más és más.

Bizonyítja ezt az is, hogy a Hollandia elleni gyalázat (0–3) után következett a Románia elleni szenvedés (1–1), ami lehetett volna látványosabb is, ha az amúgy olasz Fiorentinát erősítő Adrian Mutu a hajrában nem hagyja ki a tizenegyest.

Az utolsó körben jöhetett az élethalálharc a franciák ellen, amit három okból kifolyólag sikerült túlélni Itália legjobbjainak. Franck Ribery korai kiválását követően Eric Abidal piros lapot, no meg tizenegyest érően szabálytalankodott, és mert az AC Milan egyik legjobbja ritkán hibázza el az ilyen lehetőséget, máris vezetett Olaszország. Végül 2–0-ra győzött és holland segítséggel jutott tovább Roberto Donadoni csapata.

Ha az esélyekről kérdeznek, elvben azt írná az ember, az eddigi teljesítmények nyomán egyértelmű spanyol fölény és továbbjutás várható, de…

A „kékeket” sohasem szabad leírni, másfelől éppen tegnap este lépett pályára egy, a csoportmeccsek után százszázalékos teljesítménnyel, imponáló magabiztossággal továbblépő gárda (Hollandia), no meg egy háromgólos „zakóval” indító társulat. Láttuk, mi lett a vége.

Ma este a (közel)múlt ismétli önmagát.

Ismétli?  

SPANYOLORSZÁG–OLASZORSZÁG: Euro 2008, a számok tükrében

Összes gól: 8–3

Összes lövés: 58–41

Összes szabálytalanság: 62–48

Sárga lap: 3–8

Összes passz: 1639–1419

Sikeres passzok: 82%–75%

(Forrás: www.uefa.com)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr89533594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása