HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

EURO 2008, NEGYEDDÖNTŐ: SPANYOLORSZÁG–OLASZORSZÁG 0–0, TIZENEGYESEKKEL 4–2. Százhúsz perc szenvedés után spanyol viasz, olasz vigasz

2008.06.22. 23:31 Hormat

A torna eddigi talán leggyengébb mérkőzésén az összességében a sikerért többet tevő spanyolok ha tizenegyesekkel is, de megérdemelten jutottak az elődöntőbe

Csalódás.

Röviden, tömören ennyi, ami megállapítható kilencven perc játék után a talán leginkább várt spanyol-olasz csata tekintetében.

Szerencsére azonban volt még harminc perc hosszabbítás a gól nélküli első két felvonást követően, ami ígéretesen kezdődött.

A kilencven minutumról csak annyit, a spanyolok többet birtokol(hat)ták a labdát, mert az olaszok – talán a nagy meleg miatt – átadták a területet riválisuknak. Az persze más kérdés, hogy David Villa és Fernando Torres nem nagyon tudott mit kezdeni a labdákkal, már persze ha kaptak.

A csatára jellemző, hogy félórát kellett várni az első szögletre, ami persze csupán annyira volt veszélyes, mint Pierre Richard bankrablóként a Négybalkezes című francia moziban.

Nemhogy négybalkezesekről, négyballábasokról sem beszélhetünk a negyedik negyeddöntő előtt, hiszen klasszisok fellépése volt a vasárnapi, csakhogy a futómennyiség nagyjából annyi volt, amennyi egy átlagos magyar bajnokin, ami minden, csak nem túl hízelgő.

A legnagyobb lehetőség Buffon kapuja előtt adódott tíz perccel a kilencven letelte előtt, ekkor Senna távoli bombája kicsúszott Buffon kezei közül, ám óriási mázlijára – igaz, a jó csapatnak, illetve kapusnak van szerencséje – a bal kapufára csorgó labda után nyúlva megszerezte azt.

És akkor a hosszabbításról. Az első negyedóra nem hozott gólt, de csipkedték magukat a csapatok, helyzetek is akadtak. A második negyedóra kecsegtető olasz szabadrúgással indult, ám Grosso úgy rúgta el, ahogy egy harmadik ligás játékos. Pechjére ő volt az…

Cseppnyi bántás nincs ebben, de olyan gyenge volt a színvonal, mint Bud Spencer hosszútávfutásban. Momentán a pályán lévők többsége futott, csak a labdával bántak túlságosan óvatosan.

Hihetetlen, de igaz: Alessandro Del Piero játéklehetőséget kapott Donadonitól, holott formája alapján dukált volna a kezdőcsapat a Juventus ikonjának.

Nem egyszer felharsant a füttyszó, és érthető a több mint ötvenezer drukker értetlensége, hiszen a kedvencek nem tudásuknak megfelelően futballoznak. A véghajrában spanyol helyzet maradt ki, ám árulkodó ama tény, hogy majd’ tizenöt percenként találtak kaput a csapatok, a százhúsz minutum alatt összesen kilencszer (!) alakult ki kisebb-nagyobb izgalom.

Következhettek a tizenegyesek.

A spanyolok kezdtek, David Villa a jobb alsóba lőtt. Fabio Grosso következett, aki a jó irányba mozduló Casillas mellett a kapu jobb oldalába lőtt félmagasan. Cazorla a jobb alsóba lőtt, De Rossi félmagas, rosszul helyezett próbálkozását Buffon kiütötte.

2–1 a spanyoloknak!

Senna magabiztosan bombázott a léc alá, Camoranesi a bal felsőbe ágyúzott.

3–2-nél Güiza jöhetett, aki középre lőtt, Buffon védett!

Di Natale ugyanúgy elrontotta, mint Güiza.

Ha a spanyolok találnak, vége mindennek, illetve éppen, hogy nekik nem!

Cesc Fabregas pedig nem hibázott, továbblőtte a hispánokat a négy közé, ahol következhet a D-csoport derbijének visszavágója, azaz Oroszország–Spanyolország. 

Mint emlékezetes, az ezúttal „némasági fogadalmat” tevő David Villa mesterhármasával akkor könnyed ibériai diadal született (4–1).

Ha másnak nem is, lélektani előnynek megteszi.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr65534325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madbalee 2008.06.24. 13:23:08

Ez mekkora már:))))):
"De Rossi félmagas, rosszul helyezett próbálkozását Buffon kiütötte."
süti beállítások módosítása