HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

EURO 2008, NEGYEDDÖNTŐ: HORVÁTORSZÁG–TÖRÖKORSZÁG 1–1, TIZENEGYESEKKEL 1–3. (Török)mézédes siker

2008.06.21. 00:45 Hormat

Hihetetlen hajrá után a mentálisan jobb állapotban lévő török válogatott jutott a legjobb négy közé, így jövő szerdán Németország vár a „félholdasokra”.


Néha igazságtalan játék a futball.

Izgalomban nem volt hiány a kilencven perc során, ám igazi futballból vajmi keveset láthatott a szotyi és sörfogyasztó.

A horvátok amúgy lényegesen többet tettek a győzelemért, ám a bécsi közönség csupán kisebb-nagyobb lehetőségeket memorizálhatott, gól után nem örülhetett/bánkódhatott.

Láss csodát, a „harmadik felvonásban” az addig támadójátékból nem sokat mutató török nemzeti tizenegy volt kezdeményezőbb, egyre-másra alakult ki veszély Stipe Pletikosa kapuja előtt.

A hosszabbítás második tizenöt percében lélekben már mindenki a büntetőpárbajra készült, amikor a csereként beállt Ivan Klasnic a példaképéül bizonyosan Nikopolidiszt választó Rüstü hatalmas hibáját kihasználva fejelhetett a kapu jobb oldalába.

A korábban veseültetésen átesett kitűnő támadóról dicshimnuszokat zenghetett volna a szombati médiamunkások zöme, ám nem ez történt.

A százhuszonkettedik (!) minutumban az alig negyven perce pályán lévő Semih Sentürk egy kavarodást követően mesteri mozdulattal bombázott a jobb felső sarokba.

Csoda? Az.

A forgatókönyv innen fogva Hollywoodból is érkezhetett volna, hiszen a mentálisan láthatóan erősebb törököknek „állt a zászló” a „tizenegyes rúgó verseny” megkezdése előtt.

A lélektani előnyt elődöntőbe jutásra váltotta Fatih Terim gárdája. Már az elején rosszul indítottak a horvátok, ám amíg egy kézilabda meccsen mindennapos, ez Bécsben történelmi tett volt. Az „ötvenháromezerfejű” azt láthatta, hogy Luka Modric céltévesztése után Arda szerencsés góllal vezetéshez juttatja a törököket. Srna nem hibázott, ám Semih magabiztos lövése után Rakitic is kihagyta az elvben kihagyhatatlant. Hamit Altintop könnyedén váltotta gólra lehetőségét, majd Petric a tragikusból pozitív hőst faragott Rüstüből.

A négy közé jutottak a törökök, ám ha a meccs összképét vesszük alapul, a horvátok jobban megérdemelték volna az elődöntőbe kerülést.

Ám a csata ezúttal nem kilencven, hanem százhuszonkét percig tartott.

A török labdarúgók halotti poraiból való feltámadását sokadszorra csodálhatjuk meg az Euro 2008 során, úgyhogy lehet, igazságtalan játék a futball, de éppen ezért szép.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr98531672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása