HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

EURO 2008, NEGYEDDÖNTŐ: PORTUGÁLIA–NÉMETORSZÁG 2–3. Élnek az esőben: remek alakítások után a Nationalelf lépett tovább

2008.06.19. 22:41 Hormat

Az első igazi meglepetés: az esélytelenebbnek tartott német válogatott voltaképpen könnyedén jutott túl a végső győzelemre is esélyes Portugálián a zuhogó eső ellenére, mégpedig remek, sokáig emlékezetes találkozón.
 
Öt perc alatt eldőlt.
Aki azt hiszi, hogy Cristiano Ronaldo úgy bolondította a német bekkeket, mint csinos fruska a nyálát csorgató ifjakat, az alaposan téved.
Ha nem is lefutballozta, de a huszonkettedik és a huszonhetedik minutumban elért Bastian Schweinsteiger és Miroslav Klose-góllal megnyugtató előnyre tett szert a fehér mezes brigád.
Hogy mi is történt valójában, talán még most sem tudják a portugálok, különösen az első találat lehetett demoralizáló. Ballack-Podolski volt a labda útja, majd a Nationalelf házi gólkirálya középre adása után „Basti” volt gyorsabb Ricardo Carvalhónál, majd kisvártatva a gólszerző beívelése után Klose mutatta meg, milyen „jó fej”.
Innentől kezdve másik mérkőzés kezdődött, igaz, „ezen” sem ülhetett a kispadra az eltiltott német kapitány, Joachim Löw. Közvetlenül a szünet előtt foghatta a fejét a szakvezető, mert (bal)szerencsés góllal szépítettek a luzitánok. A szélvészgyors Cristiano Ronaldo akár a MÁV reklámembere is lehetne, ezúttal azonban Lehmann-nak tett jó szolgálatot. A Manchester United üdvöskéjének bombája után a középre ütött labdára Friedrich későn mozdult, így Nuno Gomes – a spárgázva menteni próbáló Metzelder mellett – a német háló jobb oldalába lőtt.   
A folytatásban nem változott sokáig semmi, illetve mégis: tessenek megnézni a visszajátszásban, milyen remek színész válna Cristiano Ronaldóból. Friedrich az oldalvonal mellett buktatta az első számú kedvencet, aki amint észlelte, hogy a játékvezető látja, hangos jajgatásba kezdett.
Igyekezett a portugál egylet, mint egy eminens kisdiák, ám mindez kevés volt az üdvösséghez.
Sőt, amire nem sokan számítottak, egy gól és egy gólpassz után utóbbiból duplázott Schweinsteiger: egy beadás után a „Trabant” gyorsabb volt a „Ferreira-nál”, ezúttal Ballack küldte el „gyufáért” a luzitán bekket – igaz, értelme nem sok volt, már amúgy is égett a ház… –, könnyedén fejelt Ricardo hálójába.
A portugálok a sokkból lassan éledezve lövésekkel próbálkoztak, ám nagyjából annyi sikerélményük volt, mint parasztgyereknek a királyi udvarban.
A hátralévő időszak azonban hihetetlen izgalmakat tartogatott. A csereként beállt Helder Postiga magasra felugorva, senkitől sem zavartatva bólintott a német kapuba.
2–3.
A négy perces hosszabbítással együtt hét minutum volt hátra, ám a németek már kihúzták, sőt, Lukas Podolski révén helyzetük is volt tíz másodperccel a hármas sípszó előtt.
Berni csoda helyett bázeli csoda.
Hitték volna?
 
PORTUGÁLIA–NÉMETORSZÁG 2–3 (1–2)  
Gólszerző: Bastian SCHWEINSTEIGER (0–1) a 22., Miroslav KLOSE (0–2) a 27., Nuno GOMES (1–2) a 40., Michael BALLACK (1–3) a 61., Helder POSTIGA (2–3) a 87. percben

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr65529895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása