HTML

Foci a köbön

Foci a harmadikon

Friss topikok

Linkblog

SZÁZHALOMBATTA. Besétáltak az aranykapun – értékelés Gálvölgyi Istvánnal, az NB III, Duna-csoport bajnokcsapatának edzőjével

2008.05.28. 04:29 Hormat

 

Zengett-zúgott a rigmus.

Baj-nok-csa-pat! Baj-nok-csa-pat!

Egy klub, amelyik az NB III-as mezőnyben is optimális gazdálkodást folytatva tud tervezni, mi több, teljesíteni is.

A Százhalombattai LK a Duna-csoport hétvégi, huszonhetedik játéknapján révbe ért, így három fordulóval a vége előtt bebiztosította aranyérmét.

 

Vegyes érzelmek vannak bennem. A mérkőzés előtt tudtuk, hogy a III. Kerület nagyon jó formában van. A mi játékunkkal benne van mindenhol a győzelem lehetősége, az összecsapás igazolta azt, amire számíthattunk, tehát egy agresszív, mozgékony csapat volt a riválisunk, de úgy gondolom, hogy a mi hibáink kellettek a góljukhoz, illetve egy ordító helyzete volt még az utolsó percben. Nekünk mellette sok lehetőségünk volt, de meccslabdája a Kerületnek volt, azt mondom, hogy az egy pont benne volt a mérkőzésben, de ha azt nézem, a helyzetek alapján nyerhettünk volna.”

 

Mindezt Gálvölgyi István, a Százhalombatta rutinos mestere mondta honlapunknak mintegy másfél hete, a III. Kerület otthonában lejátszott összecsapást követően.

Való igaz, hiába játszott az első félidőben a árt védekezéshez képest okosan a Pest megyei brigád, bizony a folytatásban megfordult a „széljárás”: az óbudai legénység méltó partnere volt az akkor még leendő bajnokcsapatnak.

 

Amelynek – mint arról a Foci a köbön elsőként beszámolt – tizenegymillió forintra volna szüksége ahhoz, hogy álmait megvalósítva a 2008-2009-es évadot az NB II-ben kezdje meg.

Sokak szerint a keret már most is adott, ám az őszi, posztra történő erősítéseket figyelembe véve biztosak lehetünk benne, ha a százhalombattai önkormányzat május 29-én, csütörtökön „felnyitja a sorompót” a szakosztály előtt, alighanem lesz jó néhány új igazolás. Elvben nem lehet gond a tizenegymillió forintos hozzájárulással, ugyanis információnk szerint a helyi, első osztályú kézilabdacsapat évi negyvenmillióból tartja fenn magát.

 

Az őszi idény végén hovatovább csak az volt biztos, hogy harcban lehet a tavasszal is a Batta az első helyért, mivel az élen állt ugyan a Gálvölgyi-gárda (35 pont), de ott loholt a nyomában a Törökbálint (31), no és tisztes távolságból, de követte a fejleményeket a Fehérvár II. (28) is. Minderre így emlékezett vissza az „aranycsapat” mestere. „Harmincöt pontot gyűjtöttünk ősszel, és én azt mondtam, hogy ez nagyon sok. Nem biztos, hogy ezt megismételjük, de ugyanakkor tény, jobban játszunk tavasszal, mint az őszi idényben. Úgy gondolom, jobb futballt játszunk. Ezzel együtt az persze nem törvényszerű, hogy több pontot is fogunk szerezni. Nehéz meccseink vannak még vissza, de mindig csak a következő mérkőzésre készülünk.”

 

 

Hátradőlhetne az egylet, mivel bár a neheze valóban csak most következik (Fehérvár II., idegenben; Törökbálint, otthon; Pénzügyőr, idegenben), ám gyakorlatilag immár tét nélküli összecsapások lesznek ezek. Persze félreértés ne essék: ez a csapat igenis megdolgozott a sikerekért! „NB III-as csapatról beszélünk, de a téli felkészülés során mindennap tudtunk edzeni, egy pihenőnappal – emlékezett vissza a szakember. – Azt hiszem, ezen a szinten ez sok. Hála Istennek, az időjárás olyan volt, hogy az edzőpályánkon tudtunk edzeni folyamatosan. De csak munka mellett csinálják a srácok, tehát ez a különbség a másod- és a harmadosztály között, hogy több edzés, agresszívabb játék, jobb fizikai állapot. Ezen kell majd javítanunk.”

 

Alighanem a játékos keret frissítésén nagyon sok minden, sőt, talán minden múlott. „Tavaly nyáron az elnök úr nagyon agilis volt, gyakorlatilag igazoltunk fiatalt és kész játékost is. Télen csak két labdarúgótól váltunk meg, akik kevesebbet játszottak. Úgy gondoltam, környezetváltozásra van szüksége az Ujfalusi Attilának és a Tőkés Janinak, így az ő helyükre hoztunk két futballistát. Célirányosan igazoltunk, egy csatár kellett nekünk, ugye a Patkó Gyuri személyében, illetve a Disztl Milán, aki támadóbb felfogású, mivel Havrán József rúgta a góljaink zömét, és úgy gondoltam, nem egyszemélyes csapatnak kellene lennünk. Sajnos Károlyi Robi többet sérült, mint egészséges, de azért benne is ott van a gól, ám mert Disztl Milán és Patkó Gyuri is gólképes, így nehezebben készülnek és készültek fel belőlünk az ellenfelek. De be is igazolódott mindez, mert ha nem is rúgtak sok gólt, rengeteg helyzetünk volt a mérkőzések folyamán.”

 

Az óbudaiak ellen másfél hete nem játszott szemkápráztatóan az SZLK, így aligha ez volt az év meccse battai szemszögből. „Nem, persze – folytatta Gálvölgyi István. – A III. Kerület ellen hiányzott a középpályán jó pár játékosunk, de a keretünk azért elég erős ahhoz, hogy ezt átvészeljük. Nagyon jó meccseink voltak otthon, gondolok itt például a Siófok elleni mérkőzésre. De nagyon nehéz szelektálni, melyik volt az a találkozó, amelyiken tényleg jól játszottunk. Idegenben Budafokon, a műfüvön úgy gondolom, nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. Hirtelen ez a kettő ugrik be.”

 

Ha minden a tervek szerint alakul, meglehet, hamarosan a Ferencváros ellen készülhetnek Szép Imréék. „Ennyire azért ne menjünk bele – intett óvatosságra mindenkit a tréner. – Végül is olyan vezetőségünk van, amelyik nagyon akarja a másodosztályt. A játékosok szintén nagyon akarják, de sajnos ez még nem lefutott téma, mert az önkormányzat segítsége nélkül nem tudjuk vállalni. Május végére van döntés, úgy gondolom, ez az összeg Százhalombatta városának bele kell, hogy férjen a büdzséjébe. Komoly sportembereink, komoly vezetésünk van. Azt a lehetőséget megadhatná a város nekünk, hogy a másodosztályban tudjunk szerepelni. És nem eget rengető összegről van szó…”

 

Búcsúzásként Gálvölgyi István olyan mondatokat tesz egymás mögé, amiből arra következtetünk, jó lehet a százhalombattai egyesülethez tartozni. „Örülök, hogy ilyen fogékony, tisztességes társaságnak lehetek az edzője, mindemellett azt is el kell mondanom, az, hogy a Százhalombatta így tud szerepelni, abban Rednágel János szakosztály elnökünknek nagyon nagy érdeme van, mert rendkívül szereti a labdarúgást és nagyon sokat is tesz érte.”

 

Mit lehet ehhez hozzátenni?

A magunk részéről sok sikert kívánunk az NB II-ben.

A szóban forgó ,,tizenegyes” ugyanis egyszerűen nem lehet büntető.

 

ÚT AZ ARANYÉREMIG

 

Az alábbiakban felelevenítjük a Százhalombatta szezonbeli mérkőzéseit, eredményeit és gólszerzőit, mégpedig a Pest megyei klub szempontjából.

 

Martonvásár (idegenben) 1–1 (0–1)

Gólszerző: Károlyi Róbert

 

Sárisáp (otthon) 4–0 (4–0)

G: Havrán József (4)

 

Siófok II. (i) 2–0 (0–0)

G: Móra Krisztián (11-esből), Havrán József

 

Dorog (o) 4–1 (2–0)

G: Havrán József (2), Ódor Zoltán (2)

 

Budapesti Erőmű (i) 1–0 (1–0)

G: Trizna Tamás

 

Budafok (o) 2–2 (1–0)

G: Havrán József (2)

 

Budakalász (i) 1–0 (1–0)

G: Havrán József

 

Csepel (i) 0–0

 

Tatabánya II. (o) 3–1 (3–1)

G: Szabó Zoltán, Károlyi Róbert, Németh Balázs (öngól)

 

Mór (i) 2–2 (1–1)

G: Jakab Árpád, Gyurkovics Ádám

 

III. Kerület (o) 2–1 (1–0)

G: Havrán József, Károlyi Róbert

 

Tata (i) 3–0 (3–0)

G: Fejős Dániel, Szabó Zoltán, Bakó László

 

Fehérvár II. (o) 2–1 (0–1)

G: Bakó László, Károlyi Róbert

 

Törökbálint (i) 1–1 (1–0)

G: Ódor Zoltán

 

Pénzügyőr (o) 1–0 (1–0)

G: Fekete László

 

Martonvásár (o) 0–0

 

Sárisáp (i) 0–1 (0–1)

 

Siófok II. (o) 5–0 (2–0)

G: Havrán József (2), Károlyi Róbert (2), Lannert Bence

 

Dorog (i) 2–1 (1–0)

G: Móra Krisztián (11-esből), Disztl Milán

 

Budapesti Erőmű (o) 4–0 (0–0)

G: Havrán József (2), Móra Krisztián (11-esből), Jakab Árpád

 

Budafok (i) 4–0 (0–0)

G: Patkó György (2), Havrán József, Lannert Bence

 

Budakalász (o) 6–1 (3–1)

G: Havrán József (4), Patkó György, Tereánszki-Tóth Péter

 

Csepel (o) 1–0 (1–0)

G: Szabó Zoltán

 

Tatabánya II. (i) 4–0 (1–0)

G: Havrán József (3), Trizna Tamás

 

Mór (o) 2–0 (1–0)

G: Ódor Zoltán, Havrán József

 

III. Kerület (i) 1–1 (1–0)

G: Jakab Árpád

 

Tata (o) 2–1 (2–0)

G: Trizna Tamás, Szép Imre

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fociakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr47491172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása